Mac OS X: Størrelsen på programvareoppdateringer kan variere

Størrelsen på programvareoppdateringer kan variere. Dette er en funksjon i Programvareoppdatering som automatisk finner den beste oppdateringen for datamaskinen din.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Enkelte ganger kan Programvareoppdatering tilby en deltaoppdatering med mindre størrelse enn det du kanskje forventer, for Mac OS X v10.3.4 eller senere, eller mindre enn det du ser på andre datamaskiner der samme oppdatering installeres. Den mindre deltaoppdateringen tilbys når enkelte Mac OS X-systemfiler kan endres i stedet for erstattes helt. Se "Hvorfor tilbys enkelte datamaskiner ikke en mindre oppdatering?" nedenfor hvis du vil ha mer informasjon.

Det tar kortere tid å laste ned og installere oppdateringer med mindre størrelse enn deltaoppdateringer og kombinerte oppdateringer med vanlig størrelse.

Tips: For oppdateringer som har versjoner med forskjellige størrelser, er den mindre deltaversjonen den som er minst. Deltaversjonen med vanlig størrelse er den nest minste, og den kombinerte versjonen er den største (men mest omfattende).

Hvordan kan jeg være sikker på at jeg velger riktig oppdatering?

Velg Programvareoppdatering fra Apple-menyen. Installer deretter oppdateringen(e) som tilbys. Programvareoppdatering finner automatisk den beste oppdateringen for datamaskinen. Hvis du oppdaterer flere datamaskiner, kan det hende at størrelsen på en oppdatering med samme navn variere fra datamaskin til datamaskin. Du installerer bare det som foreslås i Programvareoppdatering.

Hvorfor tilbys enkelte datamaskiner ikke en mindre oppdatering?

Det er ikke alle datamaskiner med Mac OS X v10.3.4 eller nyere som kan benytte seg av mindre programvareoppdateringer. Hvorfor? Enkelte ganger kan endringer som er gjort i Mac OS X-systemfiler, inkludert de som utføres av produkter fra tredjeparter, føre til at det må installeres en Mac OS X-programvareoppdatering med full størrelse. Du trenger ikke tenke på hvilken type oppdatering som passer best for deg, bare la valgene i Programvareoppdatering gjøre arbeidet.

Avansert tips: Detaljer om denne prosessen finnes i filen /var/log/install.log.

Kan jeg installere en mindre programvareoppdatering på en datamaskin som den ikke ble lastet ned på?

I og med at det ikke er sikkert at den mindre oppdateringen kan brukes på alle datamaskinene, bør du bruke valgene i Programvareoppdatering til å oppdatere hver datamaskin individuelt for å få best mulig resultat. Hvis du vil laste ned en oppdatering bare én gang, bør du bruke et installeringsprogram for en versjon med kombinert oppdatering, som tilgjengelig på Support-nedlastinger.

Kan jeg laste ned oppdateringen med den minste størrelsen fra Support-nedlastinger (frittstående installeringsprogram)?

Nei. Den de minste versjonene av oppdateringer er bare tilgjengelig i valgene i Programvareoppdatering innebygd i Mac OS X. Det skyldes at Programvareoppdatering må kontrollere at den mindre oppdateringen kan brukes på datamaskinen før den kan installeres. Hvis denne kontrollen ikke blir utført, kan du ende opp med systemprogramvarefiler som ikke kan brukes.

Du kan imidlertid laste ned installeringsprogrammer fra Support-nedlastinger (også kalt weboppdateringer), selv om disse ikke er like små som installeringsprogrammene som tilbys i Programvareoppdatering.

Hvordan kan jeg finne ut om jeg har installert den mindre programvareoppdateringen?

Se om det finnes oppdateringer som inneholder ordet "patch", i Receipts-mappen. Eksempel: MacOSXUpd10.4.6IntelPatch.pkg

Tips: Det er ikke sikkert mindre deltaprogramvareoppdateringer er tilgjengelig for alle Apple-programvareprodukter.