Endre tillatelsene for deltakerne i et delt album
I versjon 27 eller nyere av iOS, iPadOS, macOS og visionOS kan du tilpasse tillatelsene for deltakerne i et delt album.
Om roller i et delt album
Når du oppretter et delt album i iOS 27, iPadOS 27, macOS 27 og visionOS 27 eller nyere, kan du tilpasse tillatelsene for deltakerne i det delte albumet. Når personen har blitt med i det delte albumet, kan du velge mellom de følgende rollene:
Eier: Eieren er ansvarlig for iCloud-lagringsplassen for det delte albumet. Hen kan se, kommentere og legge til bilder i albumet.* Eieren kan godkjenne eller avslå tilgangsforespørsler, legge til eller fjerne deltakere, slette bilder og slette det delte albumet.
Kan administrere album og bilder: En deltaker som kan se, kommentere og legge til bilder i det delte albumet. Hen kan godkjenne eller avslå tilgangsforespørsler, legge til eller fjerne deltakere og slette bilder.
Kan legge til bilder: En deltaker som kan se, kommentere og legge til bilder i det delte albumet. Hen kan bare slette bilder hen selv har lagt til i albumet.
Kan vise og kommentere: En deltaker som kan se bilder og legge til kommentarer i det delte albumet, men som ikke kan legge til bilder.
En deltaker som ennå ikke har godtatt invitasjonen til det delte albumet, vises som «Invitert» i deltakerlisten. Hvis du inviterer en person uten Apple-konto, kan hen bekrefte e-postadressen sin for å se, kommentere og legge til bilder i det delte albumet.
* Et midlertidig delt album bruker ikke iCloud-lagringsplassen din.
Slik endrer du tillatelsene for en deltaker i et delt album på iOS, iPadOS eller visionOS
Åpne det delte albumet i Bilder-appen.
Trykk på .
Trykk på navnet til deltakeren i deltakerlisten.

Velg en tillatelse: Kan administrere album og bilder, Kan legge til bilder eller Kan vise og kommentere. Hvis du velger Kan administrere album og bilder, trykker du på Tillat.
Slik endrer du tillatelsene for en deltaker i et delt album i macOS
Åpne det delte albumet i Bilder-appen via Deling-delen i sidepanelet.
Klikk på .
Klikk på ved siden av navnet til deltakeren i deltakerlisten.

Velg en tillatelse: Kan administrere album og bilder, Kan legge til bilder eller Kan vise og kommentere. Hvis du velger Kan administrere album og bilder, klikker du på Tillat.