Om sikkerhetsinnholdet i tvOS 18

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i tvOS 18.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Apples sikkerhetsutgivelser.

Apple-sikkerhetsdokumenter henviser til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

tvOS 18

Utgitt 16. september 2024

Game Center

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan få tilgang til sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Et problem med filtilgang ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2024-40850: Denis Tokarev (@illusionofcha0s)

ImageIO

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Behandling av en skadelig fil kan føre til uventet appavslutning

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor bufferen ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2024-27880: Junsung Lee

ImageIO

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Behandling av et bilde kan føre til tjenestenekt

Beskrivelse: Et problem med tilgang utenfor bufferen ble løst gjennom forbedret bufferverdikontroll.

CVE-2024-44176: dw0r hos ZeroPointer Lab i samarbeid med Trend Micro Zero Day Initiative, en anonym forsker

IOSurfaceAccelerator

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan forårsake uventet systemavslutning

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2024-44169: Antonio Zekić

Kernel

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan få uautorisert tilgang til Bluetooth

Beskrivelse: Dette problemet ble løst med forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2024-44191: Alexander Heinrich, SEEMOO, DistriNet, KU Leuven (@vanhoefm), TU Darmstadt (@Sn0wfreeze) og Mathy Vanhoef

libxml2

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til uventet prosesstopp

Beskrivelse: Et problem med heltallsoverflyt ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2024-44198: OSS-Fuzz, Ned Williamson hos Google Project Zero

mDNSResponder

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En app kan forårsake tjenestenekt

Beskrivelse: En logikkfeil ble utbedret med forbedret feilhåndtering.

CVE-2024-44183: Olivier Levon

Model I/O

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Behandling av et skadelig bilde kan føre til tjenestenekt

Beskrivelse: Dette er en sårbarhet i åpen kildekode og Apple-programvare er blant de berørte prosjektene. CVE-ID-en ble tildelt av en tredjepart. Finn ut mer om dette problemet og CVE-ID-en på cve.org.

CVE-2023-5841

WebKit

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til universell skripting mellom nettsteder

Beskrivelse: Dette problemet ble løst med forbedret tilstandshåndtering.

WebKit Bugzilla: 268724

CVE-2024-40857: Ron Masas

WebKit

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: Et skadelig nettsted kan eksfiltrere data på tvers av opphav

Beskrivelse: Det var et problem på tvers av opprinnelsessteder i «iframe»-elementer. Problemet ble løst gjennom forbedret sporing av sikkerhetsopphav.

WebKit Bugzilla: 279452

CVE-2024-44187: Narendra Bhati, Leder for Cyber Security ved Suma Soft Pvt. Ltd, Pune (India)

Wi-Fi

Tilgjengelig for: Apple TV HD og Apple TV 4K (alle modeller)

Virkning: En angriper kan tvinge en enhet til å koble seg fra et sikkert nettverk

Beskrivelse: Et integritetsproblem ble løst med blussbeskyttelse.

CVE-2024-40856: Domien Schepers

Ytterligere anerkjennelser

Kernel

Vi vil gjerne takke Braxton Anderson og Fakhri Zulkifli (@d0lph1n98) hos PixiePoint Security for hjelpen.

WebKit

Vi vil gjerne takke Avi Lumelsky, Uri Katz, (Oligo Security), Johan Carlsson (joaxcar) for hjelpen.

Wi-Fi

Vi vil gjerne takke Antonio Zekic (@antoniozekic) og ant4g0nist, Tim Michaud (@TimGMichaud) hos Moveworks.ai for hjelpen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.