Organiser påminnelser på iPhone eller iPad

Bruk lister og emneknagger i Påminnelser-appen for å holde påminnelsene dine organisert. Gjør mer med verktøy som Dagligvarelister for å automatisk kategorisere varene du handler, eller maler for å lagre og bruke listene på nytt.

Opprett, rediger og grupper påminnelseslister

Legg til lister for å administrere ulike aspekter av livet ditt, for eksempel jobb eller skole, eller opprett en handleliste som kategoriserer varene dine.

Opprett en liste

1. Åpne Påminnelsesappen, og trykk deretter på Legge til liste Dersom du blir spurt, velg kontoen som du ønsker å bruke.

2. Skriv inn navnet på listen.

3. Velg en farge og et symbol eller en emoji for å tilpasse listen og gjøre den enklere å gjenkjenne. Du kan også gjøre listen din om til en smart liste.

Når du oppretter en ny liste, kan du tilpasse den. Velg ting som et symbol eller et navn, eller bruk verktøy som Maler og Smartlister.
  4. Trykk på Ferdig.

Symboler er kun tilgjengelig for lister du har opprettet med iCloud-kontoen din.

Rediger en liste

1. Trykk på listen du vil redigere, og trykk deretter på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

2. Trykk Vis listeinformasjon

3. Endre listens navn, farge eller symbol.

4. Trykk på Ferdig.

Grupper lister

Listene kan organiseres i grupper. Du kan for eksempel opprette en gruppe som heter Jobb som inneholder alle de arbeidsrelaterte listene dine.

1. Trykk og hold på en liste. Dra listen over på en annen liste.

2. Gi den nye gruppen et navn.

3. Trykk på Opprett.

Flytt en påminnelse til en annen liste

1. Trykk på en liste og deretter på påminnelsen du vil flytte.

2. Trykk på Rediger detaljer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. Trykk på Liste, og velg listen du vil flytte påminnelsen til.

4. Trykk på Ferdig.

Du kan også dra påminnelsen til en annen liste:

1. Trykk og hold på påminnelsen med én finger.

2. Mens du holder på påminnelsen, trykker du på Lister-knappen for å gå tilbake til listene dine.*

3. Slipp påminnelsen på listen du vil flytte den til.

4. Hvis du vil flytte flere påminnelser, trykker og holder du på påminnelsen, og deretter bruker du en annen finger til å trykke på de andre påminnelsene du vil flytte.

* Hvis du bruker en iPad, vises listene dine hele tiden, slik at du kan dra påminnelser mellom lister.

Endre rekkefølgen på påminnelser i en liste

Trykk og hold på en påminnelse. Deretter drar du den til den ønskede plasseringen i listen. Påse at du plasserer den mellom andre påminnelser. Hvis du slipper den på en annen påminnelse, legges den til som en deloppgave.

Dersom påminnelsen som du drar har undermapper, vil disse undermappene også flyttes sammen med påminnelsen.

Opprett og bruk listemaler

I iOS 16, iPadOS 16 og nyere kan du lagre lister som maler og bruke dem til rutiner, pakkelister med mer. Du kan dele malen din og laste ned maler som andre deler med deg.

Gjør en liste om til en mal

1. Åpne listen du vil bruke som mal, i Påminnelser-appen.

2. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. Trykk på Lagre som mal.

4. Velg et navn for malen, og trykk på Lagre.

Når du har laget en mal, blir den ikke påvirket av eventuelle endringer du gjør på listen i etterkant.

Finn ut hvordan du deler maler med andre. For å laste ned og bruke en mal må du bruke Påminnelser med iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura eller nyere.

Rediger malene dine

1. I Påminnelser-appen trykker du på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

2. Trykk på Maler.

3. Trykk på Info-knappenBildet har ingen alternativ tekst på malen du vil redigere.

4. Trykk på Rediger mal for å gjøre endringer. Eller trykk på Slett mal for å fjerne malen.

5. Trykk på Ferdig eller Slett.

Når du redigerer en mal som er delt, må alle du har delt malen med, laste den ned på nytt for å få oppdateringene. Hvis du sletter en mal, blir ikke tidligere nedlastede versjoner av malen påvirket.

Opprett en liste fra malene dine

1. I Påminnelser-appen trykker du på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

2. Trykk på Maler.

3. Trykk på malen du vil bruke.

4. Skriv inn et navn for den nye listen, og trykk på Opprett.

Organisere lister med tagger

Taggene gjør at du raskt og automatisk kan organisere påminnelsene dine basert på nøkkelord. Du kan for eksempel opprette en påminnelse for «Kjøpe plantefôr» med tagger som #Ærender, #Hagestell, eller #Handling. Du kan også bruke tagger sammen med eksisterende lister for å søke og filtrere påminnelsene dine på tvers av flere lister.

Opprette en tag

1. Når du oppretter eller redigerer en påminnelse, trykker du på Emneknagg-knappenBildet har ingen alternativ tekst i hurtigverktøylinjen.

2. Angi et nøkkelord. En emneknagg kan bare bestå av ett ord, men du kan bruke bindestreker og understreker for å lage lengre tag-navn.

Du kan også legge til en emneknagg direkte i påminnelsen ved å taste #-tegnet. Se etter forslag til emneknagger over tastaturet etterhvert som du skriver, inkludert de som er brukt i Notater-appen.

Emneknagger er kun tilgjengelig for påminnelser du har opprettet med iCloud-kontoen din.

Se påminnelsene med visse emneknagger ved å bruke emneknaggviseren

Alle emneknaggene som du oppretter, er automatisk lagt til som en knapp i emneknaggviseren, som er plassert nederst på listevisningen.

Se alle emneknaggene som brukes i Påminnelser i emneknaggviseren.

Bare trykk på én eller flere emneknaggknapper i Emneknagger-delen for å se påminnelser som inneholder emneknagger, på tvers av listene dine. Hvis du velger mer enn én emneknagg, vil du bare se påminnelser som inkluderer alle de valgte emneknaggene.

Emneknaggviseren viser alle emneknagger som for øyeblikket er brukt i påminnelsene dine. Dersom en emneknagg ikke lenger brukes, vil du ikke se den i emneknaggviseren.

Legg til en emneknagg i flere påminnelser samtidig

1. Åpne en liste, og trykk deretter på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

Når du ser et Notat, trykker du på Mer-knappen for å vise flere alternativer.
  2. Trykk på Velg påminnelser, og velg deretter påminnelsene som du ønsker å merke med emneknagger.

3. Trykk på Flere handlinger-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk deretter på Legg til emneknagg.

Du kan legge til emneknagger for individuelle påminnelser i en liste.
  4. Velg emneknaggen eller emneknaggene som du ønsker å legge til, og trykk deretter på Bruk.

Fjern en emneknagg fra en påminnelse

1. Trykk og hold på en emneknagg i en påminnelse.

2. Trykk på slettetasten på tastaturet.

Slett eller gi nytt navn til en emneknagg

1. I emneknaggviseren nederst i listevisningen trykker du på emneknaggen du vil slette, eller gi nytt navn.

2. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. Trykk på Slett emneknagg eller Endre navn på emneknagg.

4. Trykk på Slett for å bekrefte, eller skriv inn et nytt navn og trykk på OK for å bekrefte.

Hvis du oppretter en emneknagg på en enhet med iOS 15 eller iPadOS 15 eller nyere, vil den vises som en emneknagg i Påminnelser på de andre Apple-enhetene dine som bruker iOS 15, iPadOS 15 eller macOS Monterey eller nyere. Hvis de andre enhetene dine bruker en eldre programvareversjon, vil du ikke se emneknaggen med mindre den er en del av påminnelsens tittel eller notat, der du vil se emneknaggen som ren tekst.

Når du deler en påminnelse som inneholder emneknagger med noen som bruker iOS 15, iPadOS 15 eller macOS Monterey eller nyere, ser de ordet som er gjort til emneknagg, men det vil ikke være en faktisk emneknagg før de konverterer det til en emneknagg. Hvis du prøver å dele et notat som inneholder emneknagger med noen som bruker en eldre programvareversjon, ser de ikke emneknaggen i det hele tatt med mindre den er i påminnelsens tittel eller notat, der de ser emneknaggen som ren tekst.

Bruk smartlister

De innebygde smartlistene i Påminnelser gir deg rask oversikt over alle påminnelsene dine på tvers av listene. Du kan til og med opprette egne tilpassede smartlister som automatisk fordeler påminnelser på grunnlag av regler som du har angitt. Påminnelser som samsvarer med emneknaggene og filterkravene til en smartliste, blir automatisk lagt til den listen.

Smartlistene er kun tilgjengelig for lister du har opprettet med iCloud-kontoen din.

Se påminnelser i kuraterte smartlister

Hovedskjermen i Påminnelser-appen viser innebygde smartlister som automatisk organiserer påminnelsene dine i hurtigvisninger:

• I dag viser alle påminnelsene dine som har forfallsdato på den aktuelle datoen. Her vises også påminnelser som har forfalt.

• Planlagt viser alle påminnelsene som har forfallsdato – både i fortiden, i dag og i fremtiden.

• Flagget viser alle påminnelsene du har flagget.

• Alle viser alle påminnelsene dine, sortert i lister.

Smartlister inkluderer påminnelser fra alle de tilpassede listene dine. I smartlistene Planlagt, Alle og Flagget kan du trykke på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst og velge Vis fullførte for å inkludere de fullførte påminnelsene dine.

Du kan også se smartlistene Sendt til meg og Siri-forslag. Sendt til meg viser alle påminnelsene dine i delte lister som er tildelt deg. Siri-forslag viser foreslåtte påminnelser du kan lage basert på Mail og meldinger.

Opprett en personlig tilpasset smartliste

1. Trykk på Legg til liste i hovedskjermen i Påminnelser-appen.

2. Hvis du blir spurt, velger du iCloud-konto. Angi et navn for listen, og trykk deretter på Gjør om til smartliste.

Når du oppretter en ny liste, kan du velge å gjøre den til en Smartliste i alternativene for Listetype.
  3. Velg emneknaggene som du ønsker å bruke for denne listen. Du kan også trykke på hvilken som helst av de følgende filtrene for å angi dem.

Når du oppretter en smartliste, kan du legge til filtre som påminnelser om forfallsdato.
    • Dato: Legg påminnelser til listen som forfaller innen en spesifikk periode, der du velger datoene, eller en relativ periode, som for eksempel for neste uke eller de to siste månedene.

• Klokkeslett: Legg til påminnelser i listen som forfaller til visse tidspunkt, som for eksempel morgen, ettermiddag, kveld eller natt.

• Sted: Legg til påminnelser i listen som samsvarer med et bestemt sted.

• Flagg: Legg til påminnelser i listen som er flagget.

• Prioritet: Legg til påminnelser i listen som har samme prioritet – høy, middels eller lav.

4. Velg en farge og et symbol eller en emoji for å tilpasse listen og gjøre den enklere å gjenkjenne.

5. Trykk på Ferdig.

Du kan også gjøre om vanlige lister1 til smartlister:

1. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst mens du ser på en påminnelsesliste.

2. Trykk Vis listeinformasjon

3. Rull ned til under symbolene, og trykk på Konverter til smartliste.2

1. Du kan ikke konvertere en delt liste

2. Når du konverterer en vanlig liste til en smartliste, kan du ikke konvertere den tilbake til en vanlig liste.