Legg til en beboernøkkel i Lommebok på iPhone eller Apple Watch

Følg instruksjonene fra eiendomsselskapet ditt for å legge til en beboernøkkel for boligblokken, leilighetsbygget eller andre delte boligområder i Lommebok-appen.

For å legge til beboernøkkelen din på iPhone eller Apple Watch trenger du

• den nyeste versjonen av iOS eller watchOS

• en Apple-ID logget på iCloud med tofaktorautentisering slått på

Kun deltakende boligblokker og leilighetsbygg støtter beboernøkler. Hvis du bor i en deltakende eiendom, trenger du kanskje en brukerkonto fra eiendommen for å legge til nøkkelen i Lommebok-appen. Kontakt boligblokken eller leilighetsbygget for spørsmål om deltakelse eller om brukerkontoen.

Slik legger du til en beboernøkkel på iPhone for boligen eller leiligheten

1. Åpne appen, e-posten, tekstmeldingen eller annen kommunikasjon fra eiendomsselskapet, og følg instruksjonene for å legge til nøkkelen.

2. Trykk på Legg til i Lommebok.

Bildet har ingen alternativ tekst
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å legge til nøkkelen.

Hvis du leier eller eier flere enheter i samme bygg, kan du sjekke med eiendomsselskapet om du kan legge til én nøkkel for alle enhetene.

Når du legger til en nøkkel, slås Aktiv adgang på automatisk. Dette lar deg bruke nøkkelen ved å holde enheten mot låsen.

Hvis du ikke lenger trenger nøkkelen, kan du finne ut hvordan du fjerner den fra Lommebok-appen.

Slik legger du til nøkkelen på Apple Watch

Når du legger til nøkkelen på iPhone, legges den automatisk til på Apple Watch. Du kan også legge den til manuelt.

1. Åpne Apple Watch-appen på den sammenkoblede iPhonen.

2. Trykk på Lommebok og Apple Pay.

3. Trykk på Legg til-knappenBildet har ingen alternativ tekst ved siden av nøkkelen.

Slik legger du til en beboernøkkel du har lagt til før

Hvis du skaffer deg en ny enhet, kan beboernøkler som allerede er lagt til, legges til igjen direkte i Lommebok-appen.

1. På iPhone åpner du Lommebok-appen.

2. Trykk på Legg til-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. Trykk på Tidligere kort.

4. Deretter trykker du på beboernøkkelen og følger instruksjonene på skjermen.

Slik bruker du beboernøkkelen på iPhone eller Apple Watch

1. Hold toppen av iPhone eller skjermen på Apple Watch i nærheten av låsen.

2. Døren åpnes hvis nøkkelen gir tilgang. En hake og Ferdig vises på enheten.

Hvis du har slått av Aktiv adgang, kan du bruke beboernøkkelen i Lommebok-appen:

• Åpne Lommebok-appen:

• iPhone med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen.

• iPhone med Touch ID: Hvil fingeren på Touch ID-sensoren.

• Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen.

• Velg nøkkelen din:

• iPhone: Trykk på standardkortet ditt for å se de andre kortene dine. Trykk på nøkkelen, og autentiser med Face ID, Touch ID eller koden din.

• Apple Watch: Rull ned for å finne nøkkelen din.

• Hold toppen av iPhone eller skjermen på Apple Watch i nærheten av låsen.

• Døren åpnes hvis nøkkelen gir tilgang. En hake og Ferdig vises på enheten.

Hvis du må lade iPhone

Avhengig av hvilken iPhone-modell du har, kan du bruke beboernøkkelen selv etter at iPhone-batteriet er tomt.

Hvis du trenger hjelp med beboernøkkelen

• Eiendomsselskapet kan slå av nøkkelen. Hvis de gjør det, vil du ikke kunne bruke nøkkelen på enheten, og du kan velge å fjerne den fra Lommebok-appen

• Hvis du mister enheten eller den blir stjålet, kan du merke enheten som mistet. Denne handlingen slår automatisk av alle kort og nøkler i Lommebok-appen, inkludert beboernøkkelen.

Slik konfigurerer du en husnøkkel på iPhone for HomeKit-låsen

I Hjem-appen kan du legge til en smartlås og konfigurere en husnøkkel. Deretter kan du låse opp døren og dele adgang med gjester.