Legg til et ansattkort i Lommebok

Når du legger til ansattkortet ditt i Lommebok, kan du bruke iPhone eller Apple Watch til å få tilgang til alle stedene i kontorbygget der det fysiske kortet gir tilgang.

Dette trenger du for å legge til et ansattkort på iPhone eller Apple Watch:

• En iPhone 6s eller nyere eller en Apple Watch Series 3 eller nyere med den nyeste versjonen av iOS eller den nyeste versjonen av watchOS.

• En Apple-ID som er logget på enheten din.

• En arbeidsgiver som deltar i ordningen. Kontakt arbeidsgiveren din for å få mer informasjon.

• En app du har fått av arbeidsgiveren din samt påloggingsinformasjonen din.

Slik legger du til ansattkort på iPhone og Apple Watch

1. Bruk påloggingsinformasjonen din til å logge deg på appen du har fått av arbeidsgiveren din.

2. Følg instruksjonene på skjermen i appen for å legge til ansattkortet ditt i Lommebok.

3. Trykk på knappen Legg til i Lommebok.

Knappen Legg til i Lommebok
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen med å legge til ansattkortet.

Når du legger til ansattkortet på iPhone, legger du det også automatisk til på en sammenkoblet Apple Watch.

Aktiv adgang slås automatisk på, noe som gjør at du kan bruke ansattkortet ditt ved ganske enkelt å holde enheten mot leseren.

Når du har lagt til ansattkortet ditt i Lommebok, kan du se ansattinformasjonen din der, for eksempel navn og ansatt-ID:

• iPhone: I Lommebok-appen trykker du på kortet ditt og deretter på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

• Apple Watch: Trykk på kortet ditt i Lommebok-appen, og trykk på Informasjon om adgangskort.

Slik bruker du ansattkortet ditt på iPhone eller Apple Watch

1. Hold toppen av iPhone eller skjermen på Apple Watch i nærheten av kortleseren.

2. Hvis kortet godtas, vises et merke på enheten.

Hvis du har slått av Aktiv adgang, åpner du kortet i Lommebok før du holder enheten i nærheten av kortleseren:

• iPhone med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen, og autentiser med Face ID. Trykk deretter på standardkortet ditt for å se de andre kortene dine, trykk på ansattkortet, og autentiser.

• iPhone med Touch ID: Dobbeltklikk på Hjem-knappen. Trykk deretter på standardkortet ditt for å se de andre kortene dine, trykk på ansattkortet, og autentiser.

• Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen, og Rull ned for å finne ansattkortet ditt.

Hvis enheten din er mistet eller stjålet

• Merk enheten som mistet

• Dette slår av tilgangen til Lommebok og fjerner kortene dine midlertidig, også ansattkortet. Når du slår av Mistet-modus for enheten, må du også slå av Mistet-modus for ansattkortet: Åpne appen Innstillinger på iPhone, og trykk på Lommebok og Apple Pay. Deretter trykker du på ansattkortet ditt, trykker på Oppgi passord og oppgir Apple-ID-passordet ditt.

• Slett enheten på iCloud.com