Konfigurer presentasjoner i Keynote

Finn ut hvordan du velger et tema, legger til lysbilder og endrer utseendet og størrelsesforholdet til en presentasjon på iPhone, iPad, Mac eller på internett på iCloud.com.

Bruk Keynote på iPhone eller iPad

Finn ut hvordan du bruker et tema, legger til innhold, endrer utseendet til et lysbilde med mer.

Velg et tema og legg til innhold

Når du skal lage en Keynote-presentasjon, må du først velge et tema. Temaer inneholder forhåndsdesignede oppsett for lysbilder, som kan brukes som et utgangspunkt for presentasjoner.

1. I presentasjonsoversikten trykker du på Opprett presentasjon-knappenBildet har ingen alternativ tekst øverst på skjermen. Hvis du for øyeblikket redigerer en presentasjon, trykker du på Tilbake-knappenBildet har ingen alternativ tekst for å åpne presentasjonssoversikten.

2. Trykk på Velg et tema, og trykk deretter på et tema.

3. Hvis du vil legge til et lysbilde, trykker du på Legg til lysbilde-knappenBildet har ingen alternativ tekst nederst på skjermen, og deretter trykker du på en lysbildelayout.

4. Du kan legge til din egen tekst ved å dobbelttrykke på plassholderteksten.

5. Hvis lysbildet har et plassholderbilde som du vil erstatte, trykker du på Erstatt medier-knappenBildet har ingen alternativ tekst på plassholderbildet og velger ditt eget bilde.

Endre lysbildestørrelsen

Du kan endre lysbildestørrelsen slik at den passer til skjermer med ulike størrelsesforhold. Innhold som allerede er på lysbildet, kan bli flyttet for å passe med det nye størrelsesforholdet.

1. Åpne presentasjonen i Keynote.

2. På iPhone trykker du på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst. På iPad trykker du på dokumentnavnet eller på Mer-knappen, avhengig av hva du ser på verktøylinjen.

3. Trykk på Presentasjonsvalg og deretter på Presentasjonsoppsett.

4. Trykk på Lysbildestørrelse nederst i vinduet, velg en ny størrelse, og trykk på Ferdig.

5. Hvis du velger Tilpasset, skriver du inn lysbildemålene og trykker på Ferdig.

6. Trykk på Forrige lysbilde-knappenBildet har ingen alternativ tekst eller Neste lysbilde-knappenBildet har ingen alternativ tekst for å forhåndsvise lysbilder i den nye størrelsen.

7. Trykk på Ferdig.

Endre utseendet til et lysbilde

Du kan raskt endre utseendet til et lysbilde ved å bruke en annen layout på det. Når du endrer layouten til et lysbilde, vises alt innholdet du allerede har lagt til, i den nye layouten.

1. Velg ett eller flere lysbilder.

2. Trykk på Format-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og trykk deretter på Layout.

3. Sveip for å se alle lysbildelayoutene, og trykk på en for å bruke den.

4. Når du er ferdig, trykker du på Lukk-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

Endre utseendet til hele presentasjonen

Du kan raskt endre utseendet til hele presentasjonen når som helst ved å velge et nytt tema. Hvis du la til innhold, plasseres det i lysbildene til det nye temaet. Alle tilpasningene du har gjort, som endringer i tekstfargen, vises i det nye temaet.

1. Åpne presentasjonen i Keynote.

2. På iPhone trykker du på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst. På iPad trykker du på dokumentnavnet eller på Mer-knappen, avhengig av hva du ser på verktøylinjen.

3. Trykk på Presentasjonsvalg og deretter på Presentasjonsoppsett.

4. Trykk på Temaer nederst i vinduet.

5. Trykk på et tema, eller sveip for å se flere temaer.

6. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.

Rediger lysbildelayouter

Hvis du vil endre flere lysbilder samtidig i presentasjonen din på en rask måte, kan du redigere lysbildelayouter. Du kan endre layout på et lysbilde og legge til tekst, bilder og objekter. Endringer i lysbildelayouter påvirker lysbildene i presentasjonen din som bruker samme lysbildelayout.

1. Trykk på bakgrunnen til et lysbilde, og trykk deretter på Rediger lysbildelayout i menyen som vises.

2. I sidepanelet trykker du på et lysbilde du vil redigere.

3. Velg hva du vil gjøre – omorganiser innhold, eller legg til tekst, bilder og objekter.

4. Når du er ferdig med å redigere lysbildelayouter, trykker du på Ferdig øverst til høyre.

Bruke Keynote for Mac

Finn ut hvordan du bruker et tema, legger til innhold, endrer utseendet til et lysbilde med mer.

Velg et tema og legg til innhold

1. I Keynote velger du Fil > Ny, og deretter dobbeltklikker du på temaet du vil bruke i temavelgeren. Hvis temavelgeren ikke vises, holder du inne Tilvalg-tasten, velger Fil > Ny fra Temavelger, og deretter dobbeltklikker du på temaet du vil bruke.

2. Hvis du vil legge til et lysbilde, klikker du på Legg til lysbilde-knappenBildet har ingen alternativ tekst på verktøylinjen, og deretter klikker du på en lysbildelayout.

3. Du kan legge til din egen tekst ved å dobbeltklikke på plassholderteksten.

4. Hvis du vil erstatte et plassholderbilde, klikker du på Erstatt medier-knappenBildet har ingen alternativ tekst på plassholderbildet, og deretter velger du et bilde.

Endre lysbildestørrelsen

Du kan endre lysbildestørrelsen slik at den passer til skjermer eller projektorer med ulike størrelsesforhold. Innhold som allerede er på lysbildet, kan bli flyttet for å passe med det nye størrelsesforholdet.

1. Klikk på Dokument-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og klikk deretter på Dokument-fanen.

2. Velg en lysbildestørrelse fra lokalmenyen for Lysbildestørrelse.

3. Hvis du valgte Tilpasset lysbildestørrelse, skriver du inn lysbildemålene og klikker på OK.

Endre utseendet til et lysbilde

Du kan raskt endre utseendet til et lysbilde ved å bruke en annen layout på det. Når du endrer layouten til et lysbilde, vises alt innholdet du allerede har lagt til, i den nye layouten.

1. Klikk på Vis-knappenBildet har ingen alternativ tekst, velg Navigering, og velg deretter lysbildene du vil endre.

2. Klikk på Format-knappenBildet har ingen alternativ tekst, klikk på Lysbildelayout, og klikk deretter på en layout for å bruke den på de valgte lysbildene.

Endre utseendet til hele presentasjonen

Du kan endre utseendet til hele presentasjonen når som helst ved å velge et nytt tema. Hvis du la til innhold, plasseres det i lysbildene til det nye temaet.

1. Klikk på Dokument-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og klikk deretter på Dokument-fanen.

2. Klikk på Endre tema.

3. Dobbeltklikk på et nytt tema.

4. For å være sikker på at tilpasningene du har gjort (f.eks. endringer i tekstfargen), vises i det nye temaet, velg «Behold stilendringene».

Du kan alltid angre en temaendring hvis du foretrakk det forrige temaet du hadde.

Rediger lysbildelayouter

Hvis du vil endre flere lysbilder samtidig i presentasjonen din på en rask måte, kan du redigere lysbildelayouter.

1. Velg Vis > Rediger lysbildelayouter fra menylinjen.

2. Velg en lysbildelayout du vil redigere, i sidepanelet.

3. Velg hva du vil gjøre – omorganiser innhold, eller legg til tekst, bilder og objekter.

4. Når du er ferdig med å endre lysbildelayouter, klikker du på Ferdig øverst til høyre.

Endringer i lysbildelayouter påvirker lysbildene i presentasjonen din som bruker samme lysbildelayout.

Keynote for iCloud

Du kan velge et tema når du oppretter en ny Keynote-presentasjon på internett på iCloud.com.

1. I presentasjonssoversikten klikker du på Opprett presentasjon-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

2. Dobbeltklikk på et tema. Presentasjonen åpnes i en ny fane eller et nytt vindu i nettleseren.

3. Hvis du vil legge til lysbilder, klikker du på Legg til-knappenBildet har ingen alternativ tekst i lysbildenavigering, og deretter klikker du på en lysbildelayout.

4. Du kan legge til din egen tekst på et lysbilde ved å dobbeltklikke på plassholderteksten.

5. Du kan legge til dine egne bilder i et lysbilde ved å dra et bilde fra datamaskinen til plassholderbildet.

Hvis du vil endre utseendet på lysbildene, lysbildestørrelsen eller temaet i en presentasjon som opprinnelig ble opprettet i Keynote for iCloud, åpner du presentasjonen i Keynote på iPhone, iPad eller Mac.