Om watchOS 10-oppdateringer

watchOS 10 er den største oppdateringen siden Apple Watch ble lansert, og bortimot alle apper har fått et ansiktsløft, nye måter å navigere på og en ny Smart stabel som viser informasjonen du trenger, akkurat når du trenger den, fra en hvilken som helst urskive. Oppdateringen introduserer forbedrede funksjoner for treningsøkter som sykling og fjelltur, muligheten til å spore tid tilbrakt i dagslys og en ny brukeropplevelse i Mindfulness-appen som gjør det mulig å loggføre daglig sinnsstemning og se utviklingen av mental helse over tid.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 10.4

watchOS 10.4 inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger, inkludert:

• Med innstillingen Trykk for å vise hele varslingen kan du nå utvide varslinger ved å dobbelttrykke på dem.

• Apple Pay vil nå kreve en kode for ekstra sikkerhet og dobbelttrykking på sideknappen deaktiveres når Bekreft med AssistiveTouch er slått på.

• Det rettes en feil som førte til feilregistrerte skjermberøringer for enkelte brukere.

• Det rettes en feil som kunne hindre at kontakter ble synkronisert til Apple Watch.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 10.3.1

watchOS 10.3 inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger, inkludert den nye urskiven Samholdsblomstring, som er en feiring av svart historie og kultur i anledning Black History Month.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer påhttps://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 10.3

watchOS 10.3 inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger, inkludert den nye urskiven Samholdsblomstring, som er en feiring av svart historie og kultur i anledning Black History Month.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer påhttps://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 10.2

watchOS 10.2 inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger, inkludert:

• Spilles nå vises automatisk når HomePod (andre generasjon) eller HomePod mini spiller av media fra Musikk eller Podkaster (tilgjengelig på Apple Watch Series 6 og nyere og Apple Watch Ultra).

• I Innstillinger kan sveip for å bytte mellom urskiver aktiveres.

• I Innstillinger kan muligheten til å bekrefte avslutning av treningsøkter aktiveres.

• I de fleste treningsøktene i Fitness+ er det nå mulig å prioritere enten musikken eller trenerens stemme.

• Det rettes en feil som kunne føre til at urskiver lagt til i Watch-appen ikke vistes på Apple Watch.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 10.1.1

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og retter en feil som kunne gjøre at batteriet brukte mer strøm.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 10.1

watchOS 10.1 inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger, inkludert:

• Dobbelttrykk-bevegelse kan brukes til å utføre hovedfunksjonen i varslinger og de fleste apper. Du kan for eksempel besvare anrop, spille av og sette musikk på pause eller stoppe nedtellinger (tilgjengelig på Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2).

• NameDrop gjør det mulig å utveksle kontaktinformasjon med andre ganske enkelt ved å holde Apple Watch nær den andres iPhone med iOS 17 eller Apple Watch (tilgjengelig på Apple Watch SE 2, Apple Watch Series 7 og nyere og Apple Watch Ultra).

• Komplikasjonen Mitt kort er tilgjengelig for rask tilgang til NameDrop.

• Det rettes en feil som gjør at klima-delen i Hjem-appen er tom.

• Det rettes en feil som gjør at hvite markeringskantlinjer fortsatt vises etter at Assistive Touch slås av.

• Det rettes en feil der Været-appen kanskje ikke synkroniserer byer mellom iPhone og Apple Watch.

• Det rettes en feil der uventede rullefelt dukker opp på skjermen.

• Det rettes en feil der høyde over havet vises feil for enkelte brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 10.0.2

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger og viktige sikkerhetsoppdateringer for Apple Watch.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 10.0.1

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger og viktige sikkerhetsoppdateringer for Apple Watch.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 10

watchOS 10 er den største oppdateringen siden Apple Watch ble lansert, og bortimot alle apper har fått et ansiktsløft, nye måter å navigere på og en ny Smart stabel som viser informasjonen du trenger, akkurat når du trenger den, fra en hvilken som helst urskive. Oppdateringen introduserer forbedrede funksjoner for treningsøkter som sykling og fjelltur, muligheten til å spore tid tilbrakt i dagslys og en ny brukeropplevelse i Mindfulness-appen som gjør det mulig å loggføre daglig sinnsstemning og se utviklingen av mental helse over tid.

Brukeropplevelsen

• Bruk nydesignede apper som utnytter hele skjermen, inkludert de avrundede hjørnene.

• Bruk Smart stabel til å vise tidsrelevant informasjon ut fra tid på dagen og geografisk posisjon ved å skru på Digital Crown fra en hvilken som helst urskive.

• Få tilgang til Kontrollsenter ved å klikke på sideknappen.

• Trykk på Digital Crown én gang for å se alle apper, og to ganger for å se nylig brukte apper.

Urskiver

• Snoopy har over 100 forskjellige animasjoner av Snoopy og Fredrikke som endrer seg ut fra klokkeslett, lokale værforhold og aktiviteter som trening.

• Palett viser tiden i farger ved hjelp av tre forskjellige overlappende lag som flytter på seg i takt med tiden.

• Solar, analog er en skinnende urskive med klassiske timestreker. Lys og skygger endrer seg gjennom dagen etter hvor solen befinner seg på himmelen.

• Modular Ultra utilizes the edges of the display for real time data through three user selectable options and seven different complications (Available on Apple Watch Ultra)

Meldinger

• Se kontakters Memoji-figurer eller bilder.

• Fest favoritter.

• Rediger, angre sending og sorter etter ulest.

Trening

• Sykkeløkter har nå støtte for Bluetooth-kompatible sensorer som kraftmålere, fartsensorer og rytmesensorer og viser nye målinger av kraft og sykkelrytme.

• Kraft ved sykling-visningen viser kraften du produserer under treningsøkten, målt i watt.

• Kraftsone-visningen bruker Functional Threshold Power, som anslår det høyeste intensitetsnivået du kan klare å holde i 60 minutter, for å opprette personlig tilpassede soner og vise hvor mye tid du har tilbrakt i hver sone.

• Fart ved sykling viser nåværende fart og maksfart, distanse, puls og/eller kraft.

• Sykkelmålinger, treningsvisninger og sykkelopplevelser fra Apple Watch kan nå vises som en Direkteaktivitet på iPhonen, som kan festes på sykkelstyret.

Aktivitet

• Symboler i hjørnene gir rask tilgang til Ukentlig oversikt, Deling og utmerkelser.

• Ved å vri på Digital Crown kan ringene for Bevegelse, Trening og Oppreist nå vises på hver sin individuelle skjerm, der det også er mulig å justere mål og vise antall skritt, distanse, trapper gått og aktivitetslogg.

• Ukentlig oversikt viser nå også totaltid for Trening og Oppreist i tillegg til Bevegelse.

• Aktivitetsdeling viser bilder eller avatarer av vennene dine.

• De dyktige instruktørene i Fitness+ gir treningstips om treningsteknikk, oppmerksomt nærvær, sunne vaner og motivasjon i Mosjon-appen på iPhone.

Fitness+

• Opprett en trenings- og meditasjonsplan ved hjelp av Tilpassede planer.

• Hvis du angir preferanser for hvilke dager du ønsker å trene, hvor lange øktene bør være, treningstype, instruktører, musikk og abonnementsvarighet, kan Fitness+ automatisk opprette et skreddersydd abonnement for deg.

• Sett trenings- og meditasjonsøkter i kø ved hjelp av stabler.

Kompass

• Et rutepunkt for siste sted med mobildekning anslår automatisk hvor du sist hadde forbindelse til operatørnettverket ditt på ruten.

• Et rutepunkt for siste sted med mulighet for nødanrop anslår automatisk hvor du sist hadde forbindelse til operatørnettverket ditt på ruten, slik at du kan ringe nødnummeret.

• Rutepunkter for interessepunkter viser interessepunkter du har lagret i Guider i Kart.

• Rutepunkthøyde er en ny visning som bruker data fra høydemåleren til å vise en 3D-framstilling av høyden til de lagrede rutepunktene.

• Høydevarsler gir deg beskjed når du passerer en bestemt høydegrense.

Kart

• Gåradius viser omtrentlig hvor lang tid det vil ta å spasere til restauranter, butikker og andre interessepunkter i nærheten, supplert med informasjon som åpningstider, vurderinger og mer.

• Kart lastet ned på iPhonen kan vises på en sammenkoblet Apple Watch når iPhonen er påslått og innenfor rekkevidde.

• Nedlastede kart viser ruter for bilkjøring, sykling, gange og kollektivtransport samt estimert ankomsttid basert på anslåtte trafikkforhold.

• Topografiske kart viser elementer som turstier, høydekurver, høyde over havet og interessepunkter i nasjonalparker og regionale parker i USA.

• Turstier i USA vises med detaljert informasjon som lengde og høyde over havet.

Været

• Få raskt oversikt over værforholdene med bakgrunner og væravhengige visuelle effekter.

• Se viktig informasjon som UV-indeks, Luftkvalitetsindeks og Vindhastighet samlet i én visning.

• Se data som værforhold, temperatur, nedbør, vindhastighet, UV-indeksen, sikt, luftfuktighet og luftkvalitet ved å sveipe til høyre.

• Rull for å se visninger for Hver time og Daglig.

• Se Luftfuktighet-komplikasjonen på urskiven din.

Mindfulness

• Med Sinnsstemning kan du loggføre forbigående følelser og daglige stemningsleier.

• Medvirkende faktorer som jobb, familie og hendelser kan tas med, og du kan sette ord på følelser, som glad, fornøyd eller bekymret.

• Påminnelser om å loggføre sinnsstemningen kan leveres gjennom varslinger, komplikasjoner på klokken og skriftlige oppfordringer på skjermen etter en puste-, refleksjons- eller lydmeditasjonsøkt fra Fitness+.

Medisiner

• Oppfølgingspåminnelser varsler deg om å loggføre inntak av en medisin hvis du ikke har loggført den 30 minutter etter fastsatt tid.

• Du kan velge å konfigurere oppfølgingspåminnelser som kritiske varsler, slik at de vises selv om lyden er slått av på enheten eller et fokus er aktivert.

Andre funksjoner og forbedringer:

• Tid i dagslys måles nå ved hjelp av sensoren for omgivelseslys (tilgjengelig på Apple Watch SE, Apple Watch Series 6 og nyere og Apple Watch Ultra).

• Prognose for strømnettet i Hjem-appen og urskivekomplikasjonen bruker oppdatert informasjon for å vise hvilke perioder det lokale strømnettet bruker renere energikilder, slik at du kan planlegge lading av enheter og bruk av husholdningsapparater (kun i fastlands-USA).

• Funksjonen Trygg kommunikasjon kan nå oppdage det om barna dine sender eller mottar sensitive videoer.

• Advarsel om sensitivt innhold for voksne gjør Trygg kommunikasjon-teknologien tilgjengelig for alle brukere. Den sladder bilder og videoer med nakenhet, slik at du aktivt må trykke på dem for å se dem.

• Ved bruk av Nødanrop (SOS) vil det nå sendes kritiske varsler til nødkontakter.

• Gruppesamtaler i FaceTime er nå støttet.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder. Se mer informasjon på:

https://www.apple.com/no/watchos/feature-availability/

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222