Om iPadOS 17-oppdateringer

Låst skjerm i iOS 17 har fått ny design og gjør det enkelt å tilpasse, vise bilder og legge til widgeter for visning av lett synlig informasjon. Meldinger har en ny klistremerkesamling med alle klistremerkene dine samlet på ett sted. Helse-appen er nå på iPad med design tilpasset den større skjermen. Forbedringer for produktivitet gjør det enklere å arbeide med PDF-filer og dokumentskanninger i full bredde i Notater, og i Stage Manager har du mer kontroll over plasseringen av vinduer. Det er nå også støtte for kameraer på eksterne skjermer. iPadOS 17 inneholder også oppdateringer for Safari, Tastatur, Musikk, AirPlay og annet.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 17.4.1

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 17.4

Oppdateringen introduserer nye emojier, avskrifter i Apple Podcasts og andre funksjoner, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad.

Emoji

• Nye emojier med sopp, fugl føniks, lime, brutt lenke og ristende hoder er tilgjengelige i emoji-tastaturet.

• 18 av emojiene med mennesker og kropper kan nå vendes i begge retninger.

Apple Podcasts

• Med Avskrifter kan du følge en episode med tekst som utheves i takt med lydspor på engelsk, spansk, fransk eller tysk.

• Teksten i en episode kan leses i sin helhet, søkes i etter ord eller fraser, trykkes på for å spille av fra et bestemt punkt og brukes med til­gjenge­lighets­funksjoner som tekststørrelse, økt kontrast og VoiceOver.

Oppdateringen inneholder i tillegg følgende forbedringer og feilrettinger:

• Med Musikkgjenkjenning kan du legge til gjenkjente sanger i Apple Music-spillelister eller biblioteket ditt.

• Det rettes en feil som gjorde at bilder av kontakter ikke vistes i Hvor er?

• Favorittlinjen i Safari kan nå vise bokmerker for nettsteder som kun symboler.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 17.3.1

Oppdateringen retter feil for iPad, blant annet:

• Tekst kunne uventet bli duplisert eller overlappe under skriving.

iPadOS 17.3

Denne oppdateringen inneholder en ny Samhold-bakgrunn for å feire svart historie og kultur i anledning Black History Month. Denne oppdateringen inneholder også forbedringer av Apple Music, i tillegg til andre funksjoner, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad.

Låst skjerm

• Ny Samhold-bakgrunn for å feire svart historie og kultur i anledning Black History Month.

Musikk

• Samarbeid om spillelister gjør det mulig å invitere venner til felles spillelister der de kan legge til, endre rekkefølge på og fjerne sanger.

• Deltakere kan legge til emoji-reaksjoner for sanger i felles spillelister.

Denne oppdateringen inneholder også følgende forbedringer:

• AirPlay-støtte for hoteller gjør det mulig å strømme innhold direkte til TV-en på rommet på utvalgte hoteller.

• AppleCare og garanti i Innstillinger viser dekning for alle enheter som er logget på med din Apple-ID.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 17.2

Denne oppdateringen introduserer forbedret autoutfylling av PDF-er og forbedringer av Meldinger og Været. Denne versjonen inneholder også andre funksjoner, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad.

PDF

• Utvidede autoutfyllingsfunksjoner identifiserer felter i PDF-er og andre skjemaer, så de kan fylles automatisk med informasjon som navn og adresse fra kontakter.

Meldinger

• Trykk på pilen i hjørnet oppe til høyre for å lese den første uleste meldingen i en samtale.

• Bruk Legg til klistremerke-kommandoen i kontekstmenyen for å legge til et klistremerke direkte i en samtaleboble.

• Memoji-oppdateringene omfatter blant annet mulighet til å justere kroppsformen på en Memoji.

• Verifisering av kontaktnøkkel sørger for automatisk varsling og kontaktverifiseringskoder for å sikre at personer som opplever ekstraordinære digitale trusler, kun kommuniserer med personer de ønsker.

Været

• Nedbørsmengder gir et overblikk over regn- og snøforholdene på en gitt dag i de neste ti døgnene.

• Nye widgeter gjør at du kan velge mellom nedbør den neste timen, værvarsel for dagen, klokkeslett for soloppgang og -nedgang, samt aktuelle forhold som luftkvalitet, følt temperatur og vindstyrke.

• Øyeblikksbilder av vindkart gjør det mulig å raskt vurdere vindmønstre og bruke det animerte vindkartoverlegget til å planlegge for varslede vindforhold neste døgn.

• Den interaktive månekalenderen visualiserer enkelt månefasen for hvilken som helst dag den kommende måneden.

Denne oppdateringen inneholder også følgende forbedringer:

• Spillelisten Favorittsanger i Apple Music gjør det enkelt å finne igjen sanger du merker som favoritt.

• Funksjonen Bruk avspillingsloggen i Apple Music kan deaktiveres for et fokus, slik at musikken du hører på ikke dukker opp i Nylig spilt eller påvirker musikkanbefalinger.

• En ny digital klokkewidget lar deg se klokkeslettet med et kjapt blikk på Hjem-skjermen eller låst skjerm.

• Nye tastaturlayouter med støtte for åtte samiske språk.

• Advarsel om sensitivt innhold i klistremerker i Meldinger hindrer utilsiktet visning av klistremerker med nakenhet.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 17.1.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 17.1.1

Oppdateringen retter feil for iPad, blant annet:

• Hjem-widgeten på låst skjerm viser kanskje ikke snøforhold riktig.

iPadOS 17.1

Denne oppdateringen introduserer muligheten for å la AirDrop-overføringer fortsette via internett når du bringer enheten utenfor rekkevidde for AirDrop. Denne oppdateringen inneholder også forbedringer av Apple Music, legger til støtte for Apple Pencil (USB-C), samt andre funksjoner, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad.

AirDrop

• Overføring av innhold fortsetter via internett når du bringer enheten utenfor rekkevidde for AirDrop.

Musikk

• Favoritter er utvidet til å omfatte sanger, albumer og spillelister, og du kan bruke et filter for å la biblioteket vise kun favoritter.

• Ny albumbildesamling endrer farge etter musikken i spillelisten.

• Sangforslag vises nederst i alle spillelister, og gjør det dermed enklere å legge til nye sanger som passer i spillelisten.

Apple Pencil

• Støtte for Apple Pencil (USB-C)

Denne oppdateringen inneholder også følgende forbedringer og feilrettinger:

• mulighet til å velge et spesifikt album for bruk med Blanding av bilder for Låst skjerm

• Husnøkkel-støtte for Matter-låser

• mer pålitelig synkronisering av skjermtidsinnstillinger mellom enheter

• det rettes en feil der tastaturet kanskje reagerte dårlig

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 17.0.3

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 17.0.2

Denne oppdateringen retter en feil som kunne hindre direkte overføring av data fra en annen iPad under konfigurering.

iPadOS 17.0.1

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 17

Låst skjerm

• Låst skjerm er oppdatert med helt nye funksjoner, som visning av favorittbilder, tilpassede fontstiler, widgeter og mer.

• En lagdelt dybdeeffekt plasserer bildemotivet foran klokkeslettet.

• Det er mulig å opprette flere ulike utgaver av Låst skjerm og bytte enkelt mellom dem.

• I Låst skjerm-galleriet finner du personlig tilpassede forslag og Apples utvalgte Låst skjerm-samling, samt nye bakgrunner som Kaleidoskop, Hei og Innsjø.

• Bevegelseseffekten for Live Photo-bakgrunner gjør at den låste skjermen blir mer dynamisk med Live Photos som beveger seg over til Hjem-skjermen når telefonen låses opp.

• Med Oppdateringer i sanntid kan du holde oversikten over ting som skjer – direkte på låst skjerm.

• Varslinger vises nederst på Låst skjerm og kan ha utvidet listevisning, stablet visning eller nummerert visning.

Widgeter

• Widgeter på Låst skjerm gir øyeblikkelig tilgang til informasjon som værmelding, klokkeslett, batterinivåer, kalenderhendelser, alarmer og widgeter fra tredjeparter.

• Interaktive widgeter lar deg utføre handlinger, for eksempel merke en påminnelse som fullført, direkte fra widgeten ved å trykke på den på Hjem-skjermen eller låst skjerm.

• Med Angre på Hjem-skjermen kan du angre hvor du har plassert en widget ved å riste iPaden eller trykke med tre fingre.

Meldinger

• iMessage-appen Klistremerker samler alle klistremerkene dine på ett sted, inkludert Live-klistremerker, Memoji, Animoji, emojiklistremerker og klistremerkepakker fra tredjeparter.

• Live-klistremerker kan lages ved å løfte motivet fra bilder eller videoer og endre dem med effekter som Glanset, Oppblåst, Tegning og Omriss.

• Du kan få avskrift av lydmeldinger du mottar, slik at du kan lese dem umiddelbart og lytte til meldingen senere.

• Forbedringer for søk hjelper deg med å finne meldinger raskere ved at du kan kombinere søkefiltre, for eksempel for personer eller nøkkelord og innholdstyper, som bilder eller lenker, slik at du finner nøyaktig det du leter etter.

• Svar på en spesifikk melding ved å sveipe mot høyre på meldingsboblen.

• Opprydding av engangskoder sletter automatisk verifiseringskoder fra Meldinger-appen etter at de er brukt med Autoutfylling i andre apper.

FaceTime

• Legg igjen en video- eller lydmelding for å få sagt akkurat det du vil si når noen ikke svarer på FaceTime-anropet ditt.

• Ha FaceTime-samtaler på Apple TV ved å bruke iPaden din som kamera (Apple TV 4K andre generasjon og nyere).

• Reaksjoner plasserer 3D-effekter, som hjerter, ballonger, konfetti og mer, rundt deg i videosamtaler og kan utløses med bevegelser.

• Videoeffekter gjør det mulig å justere intensiteten i Studiolys- og Portrett-modus.

Helse

• Helse-appen på iPad er utviklet for en større skjerm, inkludert sidepanelet for rask navigasjon, bedre detaljer i Favoritter og interaktive diagrammer.

• Helse- og treningsdata synkroniseres på tvers av enhetene dine fra iPad, iPhone eller Apple Watch, samt kompatible apper og enheter fra tredjeparter.

• Med Helsedeling kan du velge helsedata som skal deles med dine nærmeste, og motta viktige varslinger om helsen til dine nærmeste og se informasjon som aktivitet, mobilitetsdata, pulsdata og trender.

• Sinnsstemning lar deg loggføre forbigående sinnsbevegelser og daglige stemningsleier, velge hvilke faktorer som har størst innvirkning på deg, og beskrive følelsene dine.

• Interaktive diagrammer gir deg innsikt i sinnsstemningen din og hvordan den endrer seg over tid og hvilke faktorer som kan ha påvirkning på den, som trening, søvn og oppmerksomme minutter.

• Evalueringer om mental helse hjelper deg med å få innblikk i om du har depresjon eller angst, og om du kan ha nytte av å søke hjelp.

• Skjermavstand-funksjonen forsøker å redusere belastningen på øynene og risikoen for nærsynthet hos barn ved å øke avstanden mellom brukeren og enheten. Dette gjøres ved hjelp av TrueDepth-kameraet, som også brukes av Face ID.

Notater

• Integrerte PDF-er og dokumentskanninger vises i full bredde i notatet ditt, som gjør det enklere å vise og merke dokumentet du leser.

• Med lenkede notater kan du lage hyperlenker til andre notater for å knytte sammen idéer, innhold eller annen informasjon.

• Blokksitatformatering gjør det enkelt å skille ut en tekstdel med en visuell markering av sitatet.

• Bruk formatet Fast stil for å vise fastbreddetekst med innrykk og distinkt bakgrunn.

• Åpne i Pages gjør det enkelt å opprette et Pages-dokumentet i notatet ditt fra delingsmenyen.

Safari og passord

• Hold nettlesingen hjemme og på jobb adskilt ved å bruke profiler med separate nettleserlogger, informasjonskapsler, utvidelser, fanegrupper og favoritter.

• Forbedret privat nettlesing inkluderer låsing av privat nettlesing-vinduer når du ikke bruker dem, blokkering av kjente sporere fra å lastes inn og fjerning av identifiserende sporingsinformasjon fra URL-er.

• Deling av passord og passnøkkel lar deg opprette en gruppe med passord som kan deles med godkjente kontakter og som oppdateres når medlemmer av gruppen gjør endringer.

• Autoutfylling av engangsverifiseringskoder fra Mail til Safari gjør at du kan logge på uten å gå ut av nettleseren.

Tastatur

• Enklere redigering av autokorrigert tekst understreker korrigerte ord og lar deg endre tilbake til det som sto der før med et enkelt trykk.

Freeform

• Forbedret tegning med nye verktøy som fyllepenn, linjal og vannfargepensel, samt figurgjenkjenning.

• Med Følg med kan du veilede samarbeidspartnere rundt på tavlen, slik at de kan se hvordan du beveger deg rundt på lerretet.

• Det er enklere å lage diagrammer og flytskjemaer raskt ved å flytte forbindelseshåndtak for å koble sammen objekter.

• Med Del til Freeform kan du legge til innhold fra andre apper i Freeform-tavlene dine med delingsarket.

• Med PDF-merking kan du notere direkte på PDF-er på tavlen.

• Med 3D-samhandling kan du forhåndsvise 3D-objekter på lerretet med Hurtigvisning.

Stage Manager

• Mer fleksibel plassering av vinduer gjør det enklere å lage en ideell layout med større flyttbare områder for presis merking og posisjonering av apper.

• Kameraer på eksterne skjermer kan brukes til FaceTime- og videosamtaler

AirPlay

• Intelligent AirPlay-enhetsliste gjør det enklere å finne riktig AirPlay-kompatibel TV eller høyttaler ved å vise enhetene i relevant rekkefølge basert på valgene dine.

• Foreslåtte AirPlay-enhetstilkoblinger vises proaktivt som varslinger for å gjøre det enda enklere å koble til dine foretrukne AirPlay-enheter.

• Tilkobling skjer automatisk mellom iPaden din og den mest relevante AirPlay-kompatible enheten, slik at du bare trenger å trykke på Spill av-knappen for å starte avspillingen.

AirPods

• Adaptiv lyd er en ny lyttemodus som kombinerer aktiv støyreduksjon og Lydframheving for å tilpasse graden av støykontroll basert på lydforholdene i omgivelsene (AirPods Pro (andre generasjon) med firmwareversjon 6A300 eller nyere).

• Personlig tilpasset volum justerer volumnivået til medieavspilling i forhold til omgivelsene og lyttepreferanser over tid (AirPods Pro (andre generasjon) med firmwareversjon 6A300 eller nyere).

• Samtaleoppfatning reduserer medievolumet og framhever stemmene til personer som er foran brukeren mens bakgrunnsstøy reduseres (AirPods Pro (andre generasjon) med firmwareversjon 6A300 eller nyere).

• Slå av eller på mikrofonen ved å trykke på AirPods-stilken eller Digital Crown på AirPods Max når du er i en samtale (AirPods (tredje generasjon), AirPods Pro (første og andre generasjon) eller AirPods Max med firmwareversjon 6A300 eller nyere).

Personvern

• Advarsel om sensitivt innhold kan aktiveres for å hindre at uventede bilder med nakenhet vises i Meldinger, AirDrop, kontaktplakater i Telefon-appen og i FaceTime-meldinger.

• Utvidet beskyttelse i Trygg kommunikasjon for barn kan nå oppdage videoer som inneholder nakenhet, i tillegg til nakenhet i bilder som barn kan motta eller forsøke å sende i Meldinger, AirDrop, kontaktplakater i Telefon-appen, FaceTime-meldinger og bildevelgeren i operativsystemet.

• Forbedrede delingstillatelser gir deg enda mer kontroll over hva du deler med apper, med en integrert bildevelger og en Kun legg til-tillatelse for Kalender.

• Beskyttelse mot lenkesporing fjerner ekstra informasjon i lenker som brukes av nettsteder til å spore deg på tvers av nettsteder i lenker som deles i Meldinger, Mail og Privat nettlesing i Safari. Lenkene vil fungere som normalt.

Tilgjengelighet

• Assistert tilgang endrer brukeropplevelsen slik at fokus er på de viktigste funksjonene i Telefon og FaceTime, Meldinger, Kamera, Bilder og Musikk, inkludert stor tekst, visuelle alternativer og forenklede valg for brukere med nedsatt kognitiv funksjonsevne.

• Med Direktetale kan du skrive det du vil si, og få det lest opp i telefonsamtaler, FaceTime-samtaler og i samtaler ansikt til ansikt.

• Pek og snakk i lupemodus bruker iPad til å lese opp liten tekst på fysiske objekter, for eksempel små tastaturer på dører og knapper på apparater.

Denne versjonen inneholder også andre funksjoner og forbedringer:

• Kjæledyr i Personer-albumet i Bilder viser individuelle kjæledyr i albumet på samme måte som venner og familiemedlemmer.

• Bilder-widgeten Album lar deg velge et album i Bilder-appen som skal vises i widgeten.

• Objektdeling i Hvor er? lar deg dele en AirTag eller et tilbehør i Hvor er?-nettverket med opptil fem andre personer.

• Med Aktivitetslogg i Hjem kan du se en oversikt over nylige hendelser for dørlåser, garasjeporter, alarmsystemer og kontaktsensorer.

• Nye Memoji-klistremerker i Tastatur inkluderer Halo, Smirk og Peekaboo.

• Appsnarveier i Spotlight-topptreff viser appsnarveier til din neste handling når du søker etter en app.

• Pålogging med e-post eller telefonnummer lar deg logge på iPad med e-postadresser eller telefonnumre som er registrert på Apple-ID-kontoen din.

Denne versjonen inneholder enda flere funksjoner og forbedringer. Du finner mer informasjon på https://www.apple.com/no/ipados/ipados-17

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222