Slik samarbeider du om en spilleliste i Apple Music på iPhone, iPad eller Android

Med Apple Music kan du starte en samarbeidsspilleliste. Inviter venner til å bli med i spillelisten. Legg til favorittsangene dine. Og reager med emojier på sanger som andre legger til.

Dette trenger du

• En iPhone eller iPad med den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, eller en Android-enhet med den nyeste versjonen av Apple Music-appen

• Et Apple Music-abonnement*

*Samarbeidsspillelister er ikke tilgjengelige for barn under 13 år.

Slik samarbeider du om en spilleliste i Apple Music

1. Åpne Apple Music-appen.

2. Opprett en ny spilleliste eller åpne en eksisterende spilleliste.

3. Trykk på Samarbeid-knappenSamarbeid-knappen øverst i spillelisten. Herfra kan du gjøre følgende:

• Slå på Godkjenn samarbeidspartnere for å godkjenne de du inviterer til å bli med i spillelisten.*

• Slå av Godkjenn samarbeidspartnere for å la alle med koblingen til spillelisten bli med.

4. Trykk på Start samarbeid.

5. Inviter andre til å bli med i spillelisten i en melding, e-post eller et annet alternativ oppført.

Hvis du vil invitere flere til å bli med i spillelisten, trykker du på Samarbeid-knappenSamarbeid-knappen. Trykk deretter på Del invitasjonskobling eller generer en QR-kode som andre kan skanne.

Ser du ikke et alternativ for å samarbeide?

*Godkjenn deltakere er slått på som standard hvis du er mellom 13 og 17 år.

Slik godkjenner eller fjerner du samarbeidspartnere

1. I Apple Music-appen åpner du spillelisten du inviterte andre til å bli med i.

2. Trykk på Samarbeid-knappenSamarbeid-knappen øverst i spillelisten.

3. For å godkjenne noen trykker du på Godkjenn-knappenGodkjenn-knappen. For å fjerne noen trykker du på Fjern-knappenFjern-knappen.

Slik godtar du en invitasjon til å samarbeide om en spilleliste

1. Åpne invitasjonen.

2. Trykk på Bli med i spilleliste.

Hvis du ser Godkjenning nødvendig for å bli med, trykker du på Forespørsel om å bli med og venter på at personen som inviterte deg skal godkjenne.

Slik legger du til eller redigerer sanger i en samarbeidsspilleliste

1. Åpne samarbeidsspillelisten i Apple Music-appen.

2. Trykk på Mer-knappenMer-knappen øverst i spillelisten, og trykk deretter på Rediger. Herfra kan du gjøre følgende:

• Legg til sanger: Trykk på Legg til musikk, søk etter musikk å legge til, og trykk deretter på Legg til-knappenLegg til-knappen.

• Fjern sanger: Trykk på Fjern-knappenFjern-knappen og deretter på Slett.

• Endre rekkefølge på sanger: Dra symbolet med tre linjersymbolet med tre linjer som du finner ved siden av en sang, opp eller ned.

Kan du ikke legge til eller redigere sanger i en samarbeidsspilleliste?

Slik legger du til reaksjoner på sanger i en samarbeidsspilleliste

1. Gå til en samarbeidsspilleliste i Apple Music-appen.

2. Spill av en sang.

3. Trykk på sangen som spilles, nederst på skjermen.

4. I Spilles nå trykker du på reaksjonsknappenreaksjonsknappen.

5. Trykk på en emoji.

iPhone som viser emojier du kan velge mellom etter at du har trykket på reaksjonsknappen i Spilles nå

Slik stopper eller forlater du en samarbeidsspilleliste

1. Åpne samarbeidsspillelisten i Apple Music-appen.

2. Trykk på Samarbeid-knappenSamarbeid-knappen.

3. Trykk på Stopp eller Forlat.

Hvis du ikke kan samarbeide om en spilleliste

Kontroller at iPhonen eller iPaden er oppdatert til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS. Hvis du bruker en Android-enhet, må du kontrollere at Apple Music-appen er oppdatert til den nyeste versjonen.

Samarbeide om en spilleliste på Macen

Finn ut hvordan du samarbeider om en spilleliste i Apple Music-appen på Macen din

Samarbeidsspillelister er ikke tilgjengelige i De forente arabiske emirater, Kamerun, Kina, fastlandet, Malawi, Russland, Tyrkia og Uruguay. Tilgjengeligheten av Apple Music kan variere etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.