Bidra til å forbedre posisjonsnøyaktigheten for utvidet virkelighet i Kart

For å bidra til å forbedre hastigheten og nøyaktigheten til utvidede virkelighetsfunksjoner i Kart kan du dele data med Apple om omgivelsene dine når du bruker disse funksjonene. Ingen bilder deles, og Apple samler bare inn dataene vi trenger for å gjøre disse opplevelsene bedre.

Slik kan du bidra til å forbedre posisjonsnøyaktigheten for utvidet virkelighet i Kart

Når du bruker utvidet virkelighet-funksjoner i Kart – som å se oppslukende gangveibeskrivelser eller avgrense posisjonen din – hever du iPhonen for å skanne omgivelsene og oppdage funksjonspunkter fra bygninger i nærheten og andre fysiske funksjoner.

• Ingen bilder sendes til Apple eller lagres på enheten når du bruker utvidede virkelighetsfunksjoner.

• iPhone-kameraet oppdager «funksjonspunkter» mens det skanner. Disse punktene representerer formen og utseendet til stasjonære objekter rundt deg, for eksempel bygninger, på en måte som ikke er lesbar for en person. I stedet bruker Kart maskinlæring på enheten for å sammenligne funksjonspunktene med Apple Kart-referansedata som sendes til enheten din for å aktivere utvidet virkelighet-funksjonene i Kart.

• iPhone-kameraet filtrerer bort objekter i bevegelse som mennesker og kjøretøy. Kart trenger bare funksjonspunktdata for stasjonære objekter rundt deg, så funksjonspunkter blir forkastet hvis de endrer posisjon på en måte som ikke samsvarer med bevegelsen til kameraet.

Når Kart sammenligner funksjonspunktene med Apple Kart-referansedataene, kan Kart finne posisjonen din på et kart, og du kan se detaljerte veibeskrivelser i forhold til den virkelige verden.

Siden funksjonene for forsterket virkelighet til fots og finjustering av posisjon fungerer ved å matche det iPhone-kameraet ditt oppdager i den virkelige verden med Apple Kart-referansedataene på enheten, må Apple Kart-referansedataene oppdateres konsekvent for å levere raske og nøyaktige resultater.

Når du godtar å dele funksjonspunktene som iPhone-kameraet oppdager med Apple, hjelper du med å oppdatere disse referansedataene for å forbedre hastigheten og nøyaktigheten til disse utvidede virkelighetsfunksjonene.

Finn ut mer om veibeskrivelser til fots i Kart

Finn ut hvordan Kart beskytter personvernet ditt

Når du godtar å forbedre posisjonsnøyaktigheten for utvidet virkelighet i Kart

Når du godtar å forbedre posisjonsnøyaktigheten for utvidet virkelighet, beskytter Apple informasjonen din ved kun å samle inn dataene vi trenger for å gjøre opplevelsen bedre.

• Dataene er kryptert under overføring og lagret i et kryptert format når de er inaktive.

• Dataene er ikke knyttet til deg eller Apple-ID-en din.

• Du deler bare funksjonspunktene som iPhonen oppdager mens den skanner. Ingen bilder sendes til Apple som en del av denne prosessen.

Som et ekstra tiltak for ytterligere å ivareta personvernet ditt bruker Apple maskinlæring på enheten for å legge til «støy» til funksjonspunktdataene. Denne støyen skaper uregelmessige variasjoner i dataene som fortsatt lar Kart sammenligne funksjonspunktene med Apple Kart-referansedata, men fungerer for å forhindre det usannsynlige scenarioet med et forsøk på å bruke funksjonspunktene til å gjenskape et bilde der personer eller biler kan identifiseres.

• For å legge til denne støyen trente Apple et nevralt nettverk i en kontradiktorisk miljø der det konkurrerer med et annet nevralt nettverk som prøver å rekonstruere et bilde fra funksjonspunktdataene.

• Det første nettverket legger til så mye støy til funksjonspunktdataene som mulig, samtidig som dataene holdes sammenlignbare med Apple Kart-referansedataene. Det andre nettverket bruker funksjonspunktdataene, med ekstra støy, og prøver å rekonstruere et bilde.

• Ved å alternere optimalisering av disse to nettverkene, kan Apple samle inn funksjonspunktdata som fortsatt kan brukes til å oppdatere Apple Kart-referansedataene samtidig som det forhindres rekonstruksjon av et identifiserbart bilde fra disse dataene.

Bare en ekstremt sofistikert angriper med tilgang til Apples kodingssystem ville være i stand til å forsøke å gjenskape et bilde fra funksjonspunktene. Siden funksjonspunktdataene du deler, er kryptert når de forlater enheten, og bare Apple har tilgang til datasamlingene, er et slikt angrep og rekreasjon ekstremt usannsynlig. Den ekstra støyen forhindrer videre ethvert forsøk på å bruke funksjonspunktdataene til å gjenskape et bilde der personer eller biler kan identifiseres.

Endre innstillingene for Analyse og forbedringer

Du kan når som helst starte eller slutte å dele dataene dine for å forbedre posisjonsnøyaktigheten for utvidet virkelighet.

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk på Personvern og sikkerhet, og trykk deretter på Analyse og forbedringer.

3. Slå «Forbedre AR-posisjonsnøyaktigheten» på eller av.

I Personvern og sikkerhet-innstillingene kan du velge å dele data med Apple for å forbedre funksjoner som AR-posisjonsnøyaktighet.

Forbedring av AR-plasseringsnøyaktigheten er ikke tilgjengelig i alle områder. Hvis du reiser til et område hvor denne funksjonen ikke er tilgjengelig og bruker en utvidet virkelighetsfunksjon i Kart, vil ikke data bli delt med Apple, uavhengig av om du har valgt å dele data med Apple eller ikke.