iPod touch 16GB (5. generasjon, midten av 2013) - Tekniske spesifikasjoner

Størrelse og vekt

specs_size_16gb
  • Høyde: 123,4 mm

• Bredde: 58,6 mm

• Dybde: 6,1 mm

• Vekt: 84 gram1

Kapasitet2

• 16GB

Trådløst3

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2,4 GHz og 5 GHz)

• Bluetooth 4.0

• Kart: stedsbasert tjeneste4

Skjerm

• 4-tommers (målt diagonalt) widescreenskjerm med Multi-Touch IPS-teknologi

• Retina-skjerm

• Oppløsning på 1136 x 640 bildepunkter med 326 bildepunkter per tomme

• Kontrastforhold på 800:1 (normal)

• 500 cd/m2 maks lysstyrke (normal)

• Fingeravtrykksbestandig, oljeavstøtende belegg

Kamera, bilder og video

• FaceTime HD-kamera med bilder på 1,2 megapiksler og HD-video (720p) med opptil 30 bilder per sekund

• Ansiktsdetektering

• Trykk for å kontrollere eksponeringen for video eller stillbilder

• Geomerking av bilder og video via Wi-Fi

Innganger og utganger

• Lightning-kobling

• 3,5 mm stereoutgang for hodetelefoner

• Innebygd høyttaler

• Mikrofon

Eksterne knapper og tilkoblinger

• Eksterne knapper og kontroller

specs_connectors_buttons_16gb-no
  • Tilkoblinger og inn-/utganger

specs_connectors_io_16gb-no

Strøm og batteri5

• Innebygd oppladbart litiumionebatteri

• Musikkavspilling: Opptil 40 timer med fulladet batteri

• Videoavspilling: Opptil 8 timer med fulladet batteri

• Ladetid: Hurtiglading på ca. 2 timer (80 % kapasitet), full lading på ca. 4 timer

Lydavspilling

• Frekvensområde: 20 Hz til 20 000 Hz

• Lydformater som støttes: AAC (8 til 320 kbps), Protected AAC (fra iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 til 320 kbps), MP3 VBR, Audible (formatene 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX og AAX+), Apple Lossless, AIFF og WAV

• Brukeren kan selv angi en volumbegrensning

TV og video

• Like skjermer via AirPlay og video ut til Apple TV (2. og 3. generasjon)

• Like skjermer-modus og video ut: Opptil 1080p via Lightning Digital AV-adapter og Lightning-til-VGA-adapter (adaptere selges separat)

• H.264-video opptil 1080p, 30 bilder per sekund, Main Profile nivå 4.1 med AAC-LC-lyd på opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov

• MPEG-4-video, opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd på opptil 160 kbps per kanal, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov

• Motion JPEG (M-JPEG) opptil 35 Mbps, 1280 x 720 bildepunkter, 30 bilder per sekund, lyd i ulaw, PCM-stereolyd i filformatet .avi

Hodetelefoner

• Apple EarPods6

specs_headphones

Sensorer

• Gyroskop med tre akser

• Akselerasjonsmåler

Systemkrav

• Apple-ID (kreves for enkelte funksjoner)

• Internettilgang

• Synkronisering med iTunes på en Mac eller PC krever:

• Mac: OS X versjon 10.6.8 eller nyere

• PC: Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller nyere

• iTunes 10.7 eller nyere7 (gratis nedlasting fra www.itunes.com/no/download)

Krav til bruksmiljø

• Temperatur under bruk: 0 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -20 til 45 °C

• Relativ fuktighet: 5 % til 95 % ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 3000 m

Språk

Språkstøtte

Norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, spansk, tysk, arabisk, dansk, finsk, gresk, hebraisk, indonesisk, katalansk, kroatisk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Brasil), portugisisk (Portugal), rumensk, russisk, slovakisk, svensk, thai, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

Tastaturstøtte

Norsk, engelsk (USA), engelsk (Storbritannia), engelsk (Australia), engelsk (Canada), fransk (Frankrike), fransk (Canada), fransk (Sveits), italiensk, japansk (romaji, kana), kinesisk – forenklet (håndskrift, pinyin, strøk), kinesisk – tradisjonell (håndskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, strøk), koreansk, spansk, tysk (Tyskland), tysk (Sveits), arabisk, bulgarsk, cherokesisk, dansk, emoji, estisk, finsk, flamsk, gresk, hawaiisk, hebraisk, hindi, indonesisk, islandsk, katalansk, kroatisk, latvisk, litauisk, makedonsk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Portugal), portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, serbisk (kyrillisk/latinsk), slovakisk, svensk, thai, tibetansk, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

Ordlistestøtte

Norsk, engelsk (USA), engelsk (Storbritannia), engelsk (Australia), engelsk (Canada), fransk (Frankrike), fransk (Canada), fransk (Sveits), italiensk, japansk (romaji, kana), kinesisk – forenklet (håndskrift, pinyin, strøk), kinesisk – tradisjonell (håndskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, strøk), koreansk, spansk, tysk (Tyskland), tysk (Sveits), arabisk, bulgarsk, cherokesisk, dansk, estisk, finsk, flamsk, gresk, hawaiisk, hebraisk, hindi, indonesisk, islandsk, katalansk, kroatisk, latvisk, litauisk, makedonsk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Portugal), portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, serbisk (kyrillisk/latinsk), slovakisk, svensk, thai, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

Siri-språk

Engelsk (USA, Storbritannia, Canada, Australia), fransk (Frankrike, Canada, Sveits), italiensk (Italia, Sveits), japansk, kantonesisk (Hongkong), koreansk, mandarin (Fastlands-Kina, Taiwan), spansk (USA, Mexico, Spania), tysk (Tyskland, Sveits)

I esken

• iPod touch

• Apple EarPods

• Lightning-til-USB-kabel

• Hurtigstartguide

Tilbehør

Tilbehør

Lightning-til-30-pinners-adapter

Bruk denne adapteren for å koble tilbehør til iPod touch.

Apple World Travel Adapter Kit

Plugg Apple-strømforsyningsenheten inn i de fleste strømuttak i verden.

Annet tilbehør

• Lightning-til-30-pinners-adapter (0,2 m)

• Lightning-til-USB-kabel

• AppleCare Protection Plan

• Apple USB Power Adapter

• Apple EarPods med fjernkontroll og mikrofon

Se flere tilbehørsprodukter påApple Online Store

iPod touch og miljøet

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når vi vurderer påkjenningen på miljøet. Finn ut mer

iPod touch viser at Apple fortsetter å jobbe for miljøet. Enheten har følgende miljøvennlige egenskaper:

• Kvikksølvfri LED-skjerm

• Skjermglass uten arsen

• Ingen brombaserte flammehemmende stoffer

• Ingen PVC-stoffer

• Resirkulerbart aluminiumskabinett

Apple og miljøet

Finn ut mer om Apples engasjement for å redusere miljøpåkjenningen fra produktene og prosessene våre. Apple Product Environmental Reports inneholder miljøinformasjon om produktene våre.

Resirkulering

Apple har et helhetlig perspektiv på resirkulering og reduksjon av avfall. Finn ut mer om hvordan du resirkulerer iPod touch.

1. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når disken er formatert.

3. Internettilgang kreves, bredbånd anbefales og kostnader kan påløpe.

4. Kart-appen på iPod touch har en funksjon som kan finne ut omtrent hvor du er, ved å hente inn informasjon om hvor nær du er kjente Wi-Fi-nettverk (hvis Wi-Fi er aktivert, og hvis tjenesten er tilgjengelig). Jo mer nøyaktig den tilgjengelige informasjonen er, jo mindre er sirkelen som identifiserer posisjonen din på kartet. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle områder. Tettheten av kjente Wi-Fi-nettverk er størst i urbane områder. For å kunne oppgi plassering, samles data i en form som ikke identifiserer deg personlig. Hvis du ikke vil at slike data skal samles inn, bør du ikke aktivere funksjonen. Hvis du ikke bruker denne funksjonen, påvirker det ikke funksjonaliteten til iPod touch.

5. Testene ble utført av Apple i august 2012 og april 2013 med førproduksjonsmaskinvare og -programvare for iPod touch. Spillelisten inneholdt 358 forskjellige lydspor med innhold importert fra CD-er med iTunes (128 kbps AAC) og innhold kjøpt fra iTunes Store (256 kbps AAC). Videoinnholdet ble kjøpt fra iTunes Store. iPod-enhetene var koblet til et Wi-Fi-nettverk, alle andre innstillinger var satt til standardinnstillingene. Batteritester er utført med spesifikke iPod-enheter. Faktiske resultater kan variere. Oppladbare batterier kan lades kun et begrenset antall ganger, og det kan hende at de til slutt må byttes ut (www.apple.com/no/support/ipod/service/battery). Batteribrukstiden og antall ladinger varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.

6. Fjernkontroll og mikrofon ikke inkludert.

7. iPod og iTunes skal kun brukes til å kopiere musikk du selv eier, eller på annen måte har lovlig tilgang til å kopiere. Ikke stjel musikk.

Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelig i alle land eller områder. Klikk her for å vise hele listen.