Vis førerkortet ditt eller delstatslegitimasjonen din med Apple Lommebok

Bruk iPhone eller Apple Watch til å vise førerkortet ditt eller legitimasjonen din ved utvalgte kontrollsteder for Transportation Security Administration (TSA), bedrifter og arenaer. Du kan også dele identitetsinformasjonen din i apper som deltar.

Hvis du vil bruke iPhone eller Apple Watch til å vise førerkortet ditt eller delstatslegitimasjonen din, trenger du følgende:

• En iPhone 8 eller nyere eller en Apple Watch Series 4 eller nyere, med den nyeste versjonen av iOS eller watchOS.

• Face ID eller Touch ID må være slått på.

• Å være logget på enheten med Apple-ID-en din.

Finn ut hvordan du legger til førerkort eller delstatslegitimasjon i Apple Lommebok

Vis førerkortet ditt eller delstatslegitimasjonen din med Apple Lommebok

Du kan legge til og bruke førerkortet ditt eller delstatslegitimasjonen din i Apple Lommebok på iPhone eller Apple Watch i deltakende delstater og hos utvalgte bedrifter, arenaer og kontrollsteder for Transportation Security Administration (TSA) på flyplasser i de aktuelle delstatene.

• Når du bruker førerkortet eller legitimasjonen ved et TSA-kontrollsted, må du autentisere med Face ID eller Touch ID som er knyttet til førerkortet eller legitimasjonen før telefonen deler informasjonen med identitetsleseren.

• For å bruke førerkortet eller legitimasjonen på Apple Watch ved et TSA-kontrollsted må du låse opp iPhonen med den tilknyttede Face ID-en eller Touch ID-en hver gang du tar på deg Apple Watch. Deretter kan du bruke førerkortet eller legitimasjonen uten autentisering til du tar av klokken igjen.

• Du kan også bruke førerkortet eller legitimasjonen for å bekrefte identitetsinformasjonen din i deltakende apper og appklipp. Du kan for eksempel bruke førerkortet eller legitimasjonen i Apple Lommebok for å bekrefte identiteten din når du søker om kredittkort i en app for finansielle tjenester.

Når du autentiserer med Face ID eller Touch ID for å dele informasjonen din, må dette gjøres med Face ID-en eller Touch ID-en som er tilknyttet førerkortet eller legitimasjonen.

Slik viser du førerkortet eller delstatslegitimasjonen

1. Hold toppen av iPhone eller skjermen på Apple Watch i nærheten av identitetsleseren. Du trenger ikke å låse opp, vise eller gi fra deg enheten for å vise førerkortet eller legitimasjonen.

2. På enhetsskjermen kan du se informasjonen som blir delt.

3. Slik gir du samtykke:

• På iPhone med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen for å autentisere.

• På iPhone med Touch ID: Hold fingeren på Hjem-knappen for å autentisere.

• Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen.

Når du har vist førerkortet eller legitimasjonen, vises et hakemerke og Ferdig på enheten.

Det kan være ytterligere krav for visning av førerkortet eller delstatslegitimasjonen avhengig av hvor du er. Når du for eksempel viser førerkortet eller legitimasjonen til TSA, tar identitetsleseren deres et bilde av deg for å sammenligne det med bildet fra førerkortet eller legitimasjonen i Apple Lommebok.

Slik deler du førerkortet eller delstatslegitimasjonen i en app med iPhone

1. I en app eller et appklipp trykker du på knappen Verifiser med Lommebok fra Apple eller Fortsett med Lommebok fra Apple.

2. Les gjennom informasjonen som blir delt og andre detaljer:

• Informasjonen som appen ber om fra førerkortet eller legitimasjonen.

• Informasjonen som appen lagrer, og hvor lenge appen planlegger å lagre den aktuelle informasjonen.

• Årsaken til at appen ber om denne informasjonen.

3. Slik gir du samtykke:

• På iPhone med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen og autentiser.

• På iPhone med Touch ID: Hold fingeren på Hjem-knappen for å autentisere.

Legitimasjon i Apple Lommebok drar nytte av personvern- og sikkerhetsfunksjonene som allerede er innebygd i iPhone og Apple Watch for å beskytte mot tukling og tyveri:

• Dataene for førerkortet eller delstatslegitimasjonen er kryptert.

• Verken den utstedende myndigheten eller Apple kan se når og hvor du bruker førerkortet eller legitimasjonen.

• Biometrisk autentisering ved bruk av Face ID og Touch ID bidrar til å sikre at det bare er du som kan se og bruke førerkortet eller legitimasjonen.

Finn ut mer om hvordan Apple beskytter personopplysningene og identitetsdataene dine