Endre eller fjern betalingskortene du bruker med Apple Pay

Du kan endre standardkortet ditt, fjerne et kort fra Lommebok eller oppdatere fakturerings- og kontaktinformasjonen som Apple Pay bruker for kjøp i apper og på nettet.

Endre standardkortet ditt

Det første betalingskortet du legger til i Apple Lommebok på en enhet, blir standardkortet ditt for den enheten. Når du legger til flere kort, kan du endre standardkortet.

Slik endrer du standardkortet for Apple Pay på iPhone

1. Åpne Lommebok-appen.

2. Trykk og hold inne på betalingskortet du vil angi som standardkort.

3. Dra kortet foran de andre kortene.

Slik endrer du standardkortet for Apple Pay på Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhonen.

2. Gå til Min Apple Watch-fanen og trykk på Lommebok og Apple Pay.

3. Under Standardvalg for betaling trykker du på Standardkort.

4. Trykk på et kort for å angi det som standardkort.

Slik endrer du standardkortet for Apple Pay på Mac, iPad eller Apple Vision Pro

1. Åpne innstillingene for Lommebok og Apple Pay på enheten.

• På en Mac med Touch ID går du til Systeminnstillinger (eller Systemvalg) > Lommebok og Apple Pay.

• På iPad eller Vision Pro går du til Innstillinger > Lommebok og Apple Pay.

2. Velg et nytt standardkort.

• På Mac med Touch ID velger du et kort fra menyen.

• På iPad eller Vision Pro ruller du ned til Standardvalg for betaling, trykker på Standard kort og velger et kort.

Fjern et kort fra enheten

Du kan fjerne debet- eller kredittkort fra enheten.

Slik fjerner du et betalingskort på iPhone

1. I Lommebok-appen trykker du på kortet du vil fjerne.

2. Trykk på Mer-knappen Mer-knappen, og deretter på Kortdetaljer kortdetaljersymbolet.*

3. Bla ned og trykk på Fjern kort.

* I iOS 15 og eldre versjoner ser du ikke alternativet Kortdetaljer.

Slik fjerner du et betalingskort på iPad eller Apple Vision Pro

1. Gå til Innstillinger > Lommebok og Apple Pay.

2. Trykk på kortet du vil fjerne.

3. Trykk på Fjern kort.

* I iPadOS 15 og eldre versjoner ser du ikke alternativet Kortdetaljer.

Slik fjerner du et betalingskort på Apple Watch

1. Trykk på Lommebok-appen på Apple Watch.

2. Trykk på kortet du vil fjerne.

3. Bla ned og trykk på Fjern.

Slik fjerner du et betalingskort på en Mac med Touch ID

1. Gå til Systeminnstillinger (eller Systemvalg) > Lommebok og Apple Pay.

2. Klikk på kortet du vil fjerne.

3. Klikk på Fjern-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

Oppdater Apple Pay-informasjonen din

Når du legger inn fakturerings- og kontaktinformasjon for et betalingskort i Lommebok, lagrer Apple Pay informasjonen og bruker den når du foretar kjøp på nettet og i apper.

Slik oppdaterer du Apple Pay-faktureringsinformasjonen

• iPhone: Åpne Lommebok-appen, trykk på et kort > Mer-knappenMer-knappen > Kortinformasjonkortinformasjonssymbolet > Faktureringsadresse.*

• Apple Watch: I Apple Watch-appen på iPhone trykker du på Lommebok og Apple Pay > kortet ditt > Faktureringsadresse.

• iPad og Vision Pro: Åpne Innstillinger og trykk på Lommebok og Apple Pay > kortet ditt > Faktureringsadresse.

• Mac med Touch ID: Åpne Systeminnstillinger (eller Systemvalg), og klikk på Lommebok og Apple Pay > kortet ditt > Faktureringsadresse-menyen.

* I iOS 15 og iPadOS 15 og eldre versjoner ser du ikke alternativet Kortdetaljer.

Slik oppdaterer du Apple Pay-kontaktinformasjonen din

• iPhone: Gå til Innstillinger > Lommebok og Apple Pay > bla ned til Standardvalg for betaling og oppdater leveringsadresse, e-postadresse og telefonnummer.

• Apple Watch: I Apple Watch-appen på iPhone trykker du på Lommebok og Apple Pay > bla ned til Standardvalg for betaling og oppdater leveringsadresse, e-postadresse og telefonnummer.

• iPad og Vision Pro: Gå til Innstillinger > Lommebok og Apple Pay > bla ned til Standardvalg for betaling og oppdater leveringsadresse, e-postadresse og telefonnummer.

• Mac med Touch ID: Gå til Systeminnstillinger (eller Systemvalg), gå til Lommebok og Apple Pay > klikk på Kontakt og levering, og oppdater leveringsadresse, e-postadresse og telefonnummer.

Oppdater Apple Pay-kortnummeret og -utløpsdatoen

Med Apple Pay har betalingskortet ditt et unikt enhetskontonummer som brukes til å behandle betalinger og en utløpsdato knyttet til det enhetskontonummeret.

Hvis kortet ditt utløper eller du får et nytt kort av andre årsaker:

• Kortnummeret og utløpsdatoen knyttet til enhetskontonummeret skal oppdateres automatisk.

• Hvis kortutstederen din ikke støtter disse oppdateringene, må du kanskje fjerne kortet og deretter legge det til på nytt.

Hvis enheten er mistet eller stjålet

Hvis du mister enheten din eller den blir stjålet, har Apple Pay sikkerhetsfunksjoner for å sikre at andre ikke kan bruke Apple Pay på enheten din.

• For å bruke Apple Pay må du godkjenne hvert kjøp med Face ID, Touch ID, Optic ID eller koden din.

• Hvis Håndleddsensor er aktivert på Apple Watch, må du skrive inn sikkerhetskoden din hver gang du tar på Apple Watch.

• Du kan merke enheten som mistet, som automatisk slår av Apple Pay på enheten din.

• Du kan også ringe kortutstederen for å deaktivere eller fjerne kortene fra Apple Pay.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.