Opprett en EPUB-bok i Pages

Velg blant en rekke forhåndslagde bokmaler og lag interaktive EPUB-bøker som kan vises i Apple Books.

Velg en mal

Pages har to kategorier av maler som er utformet spesielt for å lage EPUB-bøker.

Slik velger du en mal:

1. Gjør følgende for enheten:

• I Pages på Mac velger du Fil > Ny.

• I dokumentbehandleren i Pages på iPhone, iPad eller på iCloud.com trykker eller klikker du på knappen Nytt dokumentNo alt supplied for Image.

2. I malvelgeren ruller du ned til Bøker-malene.

Vindu for valg av Bøker-mal i Pages
  3. Velg den malen som passer best til innholdet ditt:

• Velg en stående mal til bøker som stort sett bruker tekst. Hvis du bruker en stående mal, kan du velge å bruke tekst som kan ombrekkes når du eksporterer til EPUB. I den eksporterte EPUB-boken justeres teksten til enheter med ulike størrelser og retning. På grunn av dette kan boken se annerledes ut enn originaldokumentet når den åpnes i Apple Books eller andre leserapper.*

• Velg en liggende mal til bøker som bruker mange bilder eller som har tekst i spalter. Liggende maler eksporteres til EPUB med faste layouter. Layouten beholdes i den eksporterte EPUB-boken. Layouten endres ikke med størrelsen eller retningen på en enhet.

* Hvis du kommer frem til at du vil ha nøyaktig samme layout i en EPUB-bok med stående retning som i dokumentet, kan du alltid eksportere dokumenter som er basert på en stående mal, som EPUB-filer med fast layout.

Lag bøker i Pages

Når du har valgt en mal, kan du legge til tekst, bilder, bildegallerier, videoer, figurer, tabeller, diagrammer og dine egne tegninger i dokumentet. Du kan ta opp lyd direkte på en side i dokumentet og lytte til den i EPUB-filen. Du kan også animere tegninger som vil spilles av i EPUB-filen. Og for å sørge for at boken har en innholdsfortegnelse, kan du bruke Innholdsfortegnelse-visningen i Pages for å legge til en.

Med en stående mal opprettes nye sider automatisk etter hvert som du legger til innhold. Teksten flyter automatisk fra én side til den neste. Med en liggende mal må du legge til en ny side manuelt.

Du kan også kopiere en inndelinger fra ett tekstdokument til et annet eller kopiere en side fra ett sidelayoutdokument til et annet. Finn ut hvordan du kopierer og limer inn sider og avsnitt på iPad, iPhone eller Mac.

Hvis du vil at teksten skal flyte fra én side til den neste i en liggende mal, kan du bruke koblede tekstruter i dokumentet.

Legg til sider manuelt i en liggende mal

Velg Sett inn > Side for å legge til sider i en liggende mal på Mac.

Slik legger du til sider i en liggende mal på en iPad:

1. Trykk på knappen Visningsvalgknappen Visningsvalg, og slå på Miniatyrsider.

2. Trykk på miniatyrbildet til siden du vil at den nye siden skal følge.

3. Trykk på Legg til side-knappen nederst i sideminiatyrvisningen, og trykk deretter på et av alternativene.

Slik legger du til sider i en liggende mal på en iPhone eller en iPad i Split View:

1. Trykk på sidenumrene nederst på skjermen.

2. Trykk på knappen Legg til sideknappen Legg til side øverst på skjermen Miniatyrsider.

3. Trykk på ett av alternativene, og trykk deretter på Velg.

Eksporter dokumentet som en EPUB

For å opprette en EPUB-bok av dokumentet, eksporterer du dokumentet som en EPUB. Når du eksporterer dokumentet som en EPUB, behandler Pages automatisk bilder for å sikre at boken overholder standard EPUB-spesifikasjonskrav.

Etter at du har opprettet EPUB-boken, kan du se og dele EPUB-boken.

Pages på iPhone eller iPad

1. Åpne dokumentet i Pages.

2. På iPhone trykker du på knappen Merknappen Mer. På iPad trykker du dokumentnavnet eller Mer-knappen, avhengig av hva du ser på verktøylinjen.

3. Trykk på Eksporter.

4. Trykk på EPUB.

5. Skriv inn en tittel og et forfatternavn. Deretter velger du eventuelle ytterligere alternativer for boken. Finn ut mer om bokopprettelsesvalg

6. Trykk på Eksporter, og velg deretter et alternativ:

• På enheten din kan du åpne boken i Bøker-appen ved å trykke på Bøker.

• Trykk på en app som Mail eller Meldinger for å dele boken.

• Hvis du vil lagre filen på enheten din eller i iCloud Drive, velger du Arkiver i Filer, og velger deretter en plassering.

Du kan også eksportere og sende eller arkivere en fil via Del-menyen på verktøylinjen:

1. Trykk på knappen Delknappen Del på verktøylinjen, og trykk på Eksporter og send.

2. Velg EPUB, velg eventuelle tilleggsalternativer for formatet og trykk deretter på Eksporter.

3. Del eller arkiver den eksporterte filen:

• Hvis du vil dele boken, velger du hvordan du vil sende filen, for eksempel med Mail eller Meldinger, og sender den deretter.

• Hvis du vil lagre filen på enheten din eller i iCloud Drive, velger du Arkiver i Filer, og velger deretter en plassering.

Pages for Mac

1. Åpne dokumentet i Pages.

2. Velg Fil > Eksporter til og deretter EPUB.

3. Skriv inn en tittel og et forfatternavn. Deretter velger du eventuelle ytterligere alternativer for boken. Finn ut mer om bokopprettelsesvalg

4. Klikk på Neste.

5. Del eller arkiver den eksporterte filen:

• Hvis du vil dele filen, klikker du på Send en kopi og velger hvordan du vil sende filen, for eksempel med Mail eller Meldinger.

• Hvis du vil lagre filen på enheten din eller i iCloud Drive, velger du Arkiver. Deretter velger du en plassering.

6. Klikk på Eksporter.

7. På Mac kan du åpne boken i Bøker-appen ved å dobbeltklikke på EPUB-filen.

Du kan også eksportere til EPUB og sende eller arkivere boken via Del-menyen på verktøylinjen:

1. Klikk på knappen Delknappen Del på verktøylinjen, og klikk på Eksporter og send.

2. Velg EPUB og deretter eventuelle ytterligere alternativer.

3. Del eller arkiver den eksporterte filen:

• Hvis du vil dele boken, klikker du på Send en kopi, og velger deretter hvordan du vil sende boken, for eksempel med Mail eller Meldinger.

• Hvis du vil lagre filen på enheten din eller i iCloud Drive, velger du Arkiver. Deretter velger du en plassering og klikker på Eksporter.

Pages for iCloud

1. Åpne dokumentet i Pages.

2. Klikk på knappen VerktøyNo alt supplied for Image, og velg Last ned en kopi.

3. Klikk på EPUB i vinduet som vises.

4. Klikk på Last ned.

5. På Mac kan du åpne boken i Bøker-appen ved å dobbeltklikke på bokfilen.

6. Du kan også dele boken med andre i Pages for iCloud:

• Klikk på knappen VerktøyNo alt supplied for Image, og velg Send en kopi.

• Klikk på EPUB i vinduet som vises.

• Velg eksportalternativer, og klikk deretter Neste.

• Klikk på E-post.

Publiser til Apple Books

Du kan publisere boken direkte til Books-butikken i Apple Books via Pages på iPad, iPhone og Mac eller på nettet på iCloud.com.