Styreflate og flekskabel til styreflate for MacBook Air (13-tommers, M3, 2024)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• Skrutrekker med justerbart moment (10–34 Ncm)

• Antistatisk pinsett

• Sett for forskyvning av åpning

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Klistrelapper (7,5 x 7,5 cm)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx 3IP 44 mm halvmånebit

• Torx 5IP 50 mm bit

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Viktig

• Enkelte bilder i denne prosedyren viser styreflatens flekskabel med dekselet til styreflatekontakten fjernet. Dekselet til styreflatekontakten skal imidlertid forbli festet til styreflatens flekskabel under hele reparasjonsprosedyren.

• Denne prosedyren kan kreve et innleggssett, som kun følger med en ny styreflate. Det er ikke en separat del som kan bestilles.

Fjerning

1. Åpne skjermen. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

2. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-10367) fra kontaktdekselet til styreflaten.

• Viktig: Ikke fjern dekselet til styreflatekontakten fra styreflatens flekskabel.

3. Løft enden av flekskabelen til styreflaten av kontakten.

4. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 5IP-biten til å fjerne de ti 5IP-skruene (923-10382) fra styreflaten.

5. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

6. Bruk den svarte pinnen til å forsiktig løsne limet mellom styreflatens flekskabel og toppdekselet i de to viste områdene. Deretter flytter du styreflatens flekskabel bort fra toppdekselet.

•  Obs: Limet under flekskabelen til styreflaten er veldig sterkt. Ikke skad flekskabelen når du fjerner den fra toppdekselet.

7. Løft datamaskinen bort fra bordet (1). La flekskabelen til styreflaten passere gjennom åpningen i toppdekselet (2). Legg styreflaten flatt på bordet for å holde innleggene på plass.

8. Hvis du installerer den eksisterende styreflaten og styreflatens flekskabel på nytt, legger du styreflaten og flekskabelen til side til du skal montere dem igjen.

• Viktig:Hvis innleggene faller ut, må de plasseres der de opprinnelig var. Hvis du ikke finner ut av innleggenes opprinnelig plassering, bytter du ut dem. Et nytt innleggssett er kun tilgjengelig sammen med en ny styreflate.

9. Plasser batteridekselet på batteriet. Deretter trykker du hullene i batteridekselet mot skruene i toppdekselet til du føler et klikk.

10. Hvis flekskabelen til styreflaten er skadet, åpner du låsespaken på kontakten til flekskabelen (1). Fjern enden av flekskabelen fra styreflaten. Skyv deretter enden av flekskabelen ut av kontakten (2).

• Merk: Det er litt lim mellom flekskabelen til styreflaten og styreflaten.

Montering

Viktig

Hvis du monterer en ny flekskabel til styreflate på den eksisterende styreflaten eller en ny styreflate, fullfører du monteringstrinn 1. Hvis du monterer den eksisterende styreflaten og flekskabelen til styreflaten med nye innlegg, hopper du til trinn 2 av monteringen. Hvis du monterer den eksisterende styreflaten og innleggene fortsatt er der de skal være, hopper du til trinn 3 av monteringen.

1. Skyv enden av flekskabelen til den nye styreflaten inn i kontakten på styreflaten (1). Vipp ned låsespaken (2).

2. Bruk ESD-sikker pinsett til å montere nye innlegg for styreflaten. Plasser fire ovale innlegg på de ytre skruehullene. Posisjoner deretter to sirkulære innlegg på de midtre skruehullene.

• Merk: Det nye innleggssettet inneholder ovale innlegg i tre størrelser (0,125 mm, 0,175 mm og 0,225 mm). Start med innleggene på 0,175 mm. Bruk tynnere eller tykkere innlegg for å justere i trinn 21.

• 0,125 mm oval (806-06497)

• 0,175 mm oval (806-06499)

• 0,225 mm oval (806-06501)

• 0,125 mm rund (806-05807)

• 0,175 mm rund (806-05809)

• 0,225 mm rund (806-05811)

3. Legg datamaskinen med tastatursiden ned. La skjermen henge over bordkanten. Hold deretter dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

4. Løft datamaskinen og før flekskabelen til styreflaten gjennom styreflateåpningen i toppdekselet.

5. Senk datamaskinen sakte over styreflaten og juster skruehullene i toppdekselet med skruehullene i styreflaten. La skjermen henge over bordkanten.

6. Press enden av flekskabelen til styreflaten mot kontakten.

7. Posisjoner dekselet til kontakten til styreflaten.

8. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-10367) til dekselet til styreflatekontakten.

9. Trykk på de to områdene som vist, for å feste flekskabelen til styreflaten til toppdekselet.

• Viktig: Hvis du monterer en ny flekskabel til styreflaten, fjerner du den selvklebende baksiden før du fester flekskabelen til toppdekselet.

10. Plasser batteridekselet på batteriet. Deretter trykker du hullene i batteridekselet mot skruene i toppdekselet til du føler et klikk.

11. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 5IP-biten til å delvis feste de 10 5IP-skruene (923-10382) i styreflaten.

12. Plasser datamaskinen med riktig side opp og skjermen fortsatt åpen. Start med det nedre venstre hjørnet av styreflaten, og sett inn de to tuppene på én forskyvning av åpning i mellomrommet mellom styreflaten og toppdekselet. Deretter trykker du forskyvningen av åpningen forsiktig på plass. Fest hver forskyvning av åpningen til styreflaten med en bit Kapton-teip.

13. Fest et stykke Kapton-teip midt på styreflaten (1). Hold den ene enden av teipen som vist. Trykk og dra (2) for å opprette et lite mellomrom mellom styreflaten og toppdekselet øverst til høyre (3).

14. Gjenta trinn 12 for å plassere den andre forskyvningen av åpningen i øvre høyre hjørne av styreflaten. Fortsett deretter til trinn 15.

15. Gjenta trinn 12 og 13 for å plassere de to gjenværende forskyvningene av åpningen i nedre høyre og øvre venstre hjørne av styreflaten. Deretter fortsetter du på trinn 16.

16. Kontroller at hver forskyvning av åpningen er festet til styreflaten med en bit Kapton-teip.

17. Legg datamaskinen med tastatursiden ned. La skjermen henge over bordkanten.

18. Still inn den justerbare momenttrekkeren til 17,5 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste de fire 5IP-skruene i hullene i hvert ytre hjørne.

19. Plasser datamaskinen med riktig side opp og skjermen fortsatt åpen. For å sjekke at toppen av styreflaten har riktig høyde, fester du én klistrelapp på styreflatens øvre kant. Sørg for at klistrelappen er helt plan med toppdekselet.

20. For å sjekke at bunnen av styreflaten har riktig høyde, justerer du en stabel med to klistrelapper på den nedre kanten til styreflaten. Forsikre deg om at de to klistrelappene er plan med toppdekselet.

21. Hvis styreflaten har riktig høyde, fortsetter du til trinn 22. Hvis styreflatens kanter er høyere eller lavere enn toppdekselet, eller hvis mellomrommet rundt styreflaten og toppdekselet er ujevn, fjerner du klistrelappene, forskyvningene av åpningen og Kapton-teipen. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned. Gjenta fjerningstrinn 2 til 10. Deretter følger du monteringstrinn 2 til 21.

• Viktig

• Hvis styreflaten er høyere enn toppdekselet, monterer du de tynnere innleggene på 0,125 mm.

• Hvis styreflaten er lavere enn toppdekselet, monterer du de tykkere innleggene på 0,225 mm.

22. Legg datamaskinen med tastatursiden ned. La skjermen henge over bordkanten.

23. Behold momentverdien på den justerbare skrutrekkeren på 17,5 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste de gjenværende seks 5IP-skruene i styreflaten.

24. Plasser datamaskinen med riktig side opp og skjermen fortsatt åpen. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte forskyvningene av åpningen og Kapton-teipen bort fra styreflaten.

Monter følgende del igjen for å fullføre monteringen: