Om watchOS 9-oppdateringer

watchOS 9 presenterer nye måter du kan bruke Apple Watch til å holde deg aktiv, sunn og tilkoblet. Du får tilgang til nye treningsformer og måter å måle treningsøktene på, kompassappen har fått en helt ny design, en ny app sporer medisinene du tar, søvnsporing er forbedret med søvnstadier, og du får bedre innsikt i og hjelp med hjertehelsen din hvis du er diagnostisert med atrieflimmer.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.6.3

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.6.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.6.1

Denne oppdateringen retter en feil som hindrer tilgang til bevegelsesdata for apper som bruker Movement Disorder-API til å spore skjelvinger og symptomer knyttet til Parkinsons sykdom.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.6

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.5.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.5.1

Denne oppdateringen inneholder forbedringer og feilrettinger for Apple Watch.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.5

watchOS 9.5 inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger, inkludert en ny Pride Celebration-urskive, som er en feiring av LHBT+-samfunnet og -kulturen.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer påhttps://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.4

watchOS 9.4 inneholder forbedringer for Apple Watch og gjør funksjoner tilgjengelig i nye områder.

• Vekking-alarmer kan ikke lenger dempes ved å bruke Tildekk for å dempe lyd-bevegelsen for å unngå utilsiktet deaktivering.

• Syklus med retrospektiv informasjon om anslått eggløsning og varsler om syklusavvik støttes nå i Moldova og Ukraina.

• Atrieflimmerhistorikk er nå tilgjengelig i Colombia, Malaysia, Moldova, Thailand og Ukraina.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer påhttps://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.3.1

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger og viktige sikkerhetsoppdateringer for Apple Watch.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer påhttps://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.3

watchOS 9.3 inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger, inkludert den nye urskiven Samholdsmosaikk, som er en feiring av svart historie og kultur i anledning Black History Month.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer påhttps://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.2

watchOS 9.2 inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger, inkludert:

• Rute-funksjonen lar deg konkurrere mot resultater fra tidligere økter med Løping utendørs, Sykling utendørs eller rullestol utendørs.

• En ny, tilpasset algoritme for Kickboksing i Trening-appen gir mer nøyaktige målinger.

• Støy-appen, som viser når lydnivået fra omgivelsene reduseres, er nå kompatibel med AirPods Pro (første generasjon) og AirPods Max når aktiv støyreduksjon er aktivert.

• Familieoppsett-brukere kan inviteres til Hjem-appen for å styre HomePod-høyttalere og smarthjem-tilbehør og låse opp dører med husnøkler i Lommebok.

• Det er nå tilgjengelighetsstøtte for visualisering av sirenebruk på Apple Watch Ultra.

• Responstid og nøyaktighet for håndbevegelser er forbedret for AssistiveTouch- og Hurtighandlinger.

• Registrering av ulykke har blitt optimalisert på Apple Watch Ultra, Apple Watch Series 8 og Apple Watch SE (andre generasjon).

• Det rettes en feil som førte til at klokken viste feil klokkeslett etter lukking av alarm i Søvnfokus.

• Det rettes en feil som førte til avbrytelser under økter med oppmerksomt nærvær.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder. Se mer informasjon på: https://www.apple.com/no/watchos/feature-availability/

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.1

Denne oppdateringen inneholder forbedringer for Apple Watch.

• Batteritiden kan forlenges under treningstypene Gange utendørs, Løping og Fjelltur ved å redusere hyppigheten av puls-og GPS-målinger på Apple Watch Series 8, Apple Watch SE (andre generasjon) og Apple Watch Ultra.

• Musikk kan lastes ned på Apple Watch via Wi‑Fi eller mobilnett selv om enheten ikke står til lading.

• Støtten for den nye kommunikasjonsstandarden Matter gjør det mulig for et bredt utvalg av smarttilbehør i hjemmet å kommunisere på tvers av økosystemer.

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger for Apple Watch.

• Det kunne hende at taletilbakemeldinger om gjennomsnittsfart under løping utendørs var feil.

• Det kunne hende at Sjanse for regn-beregningene som ble vist i Været-appen, ikke var de samme som for gjeldende sted på iPhone.

• Komplikasjonen som viser værvarselet time for time, kunne feilaktig vise klokkeslett i AM i stedet for PM.

• Varigheten som vises under styrketreningsøkter, kunne stå stille for enkelte brukere.

• Det kunne hende at VoiceOver ikke kunngjorde appnavnet ved mottak av flere varslinger.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.0.2

Denne oppdateringen inneholder forbedringer og feilrettinger for Apple Watch.

• forstyrrelser ved strømming av lyd i Spotify

• slumremeldinger fra alarmen fortsetter å vises for AssistiveTouch-brukere, selv etter at alarmen er slettet

• ufullstendig synkronisering av data fra Lommebok for nylig sammenkoblet Apple Watch

• lyd fra mikrofonen ble avbrutt for enkelte brukere av Apple Watch Series 8 og Ultra

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9.0.1

Denne oppdateringen inneholder forbedringer og feilrettinger for Apple Watch Ultra.

• Det kunne oppstå lydforvrenging under telefonsamtaler som brukte høyttalerne.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

watchOS 9

watchOS 9 introduserer nye måter du kan bruke Apple Watch til å holde deg aktiv, sunn og tilkoblet. Du får tilgang til nye treningsformer og måter å måle treningsøktene på, kompassappen har fått en helt ny design, en ny app sporer medisinene du tar, søvnsporing er forbedret med søvnstadier, og du får bedre innsikt i og hjelp med hjertehelsen din hvis du er diagnostisert med atrieflimmer.

Urskiver

• Astronomi viser skydekket akkurat nå sammen med et stjernekart.

• Måne viser en kinesisk, hebraisk eller islamsk månekalender i ring rund et kontinuerlig oppdatert bilde av månens faser.

• Lekestue viser animerte sifre designet av den Chicago-baserte kunstneren Joi Fulton, med mulighet til å redigere bakgrunnsfargene.

• Metropol-urskiven setter fonten i fokus med tall som endrer seg dynamisk i stil og vekt når du skrur på Digital Crown.

• Urskivene Analog Nike, Bounce Nike, Kompakt Nike, Digital Nike og Hybrid Nike, alle med en Nike-logo som starter Nike Run Club med et trykk, er nå tilgjengelige på flere Apple Watch-modeller.

• Detaljrike komplikasjoner, alternativer for kinesiske tegn og redigering av bakgrunnsfarge er nå tilgjengelig for Pust, California, Modulær, Typografi og flere.

• Portretter støtter nå portretter av hunder, katter og landskapsbilder med mulighet for å tilpasse fargen på bakgrunnen eller hele bildet.

• Mulighet til å velge hvilken urskive som skal vises når et fokus er aktivt.

Trening

• Du kan nå tilpasse og rulle gjennom flere ulike treningsvisninger i løpet av en treningsøkt, som mellomtider, segmenter, aktivitetsringer og annet.

• Visningen med pulssoner oppretter tilpassede pulssoner ut fra makspuls og hvilepuls og viser hvor mye tid som tilbringes i hver enkelt sone.

• Høyde gir en visuell presentasjon av høyde over havet og stigningen i løpet av treningsøktene Løping utendørs, Sykling utendørs, Rask rullestoløkt utendørs, Fjelltur, Gange utendørs og Rolig rullestoløkt utendørs.

• Løpskraft, målt i watt, gir et øyeblikkelig mål på hvor mye kraft som genereres under løpeturen (Apple Watch SE og Apple Watch Series 6 eller nyere).

• Mål for løpeteknikk, inkludert steglengde, tid med bakkekontakt og vertikal svingning, er tilgjengelige i treningsvisninger for å spore hvor effektivt du løper (Apple Watch SE og Apple Watch Series 6 eller nyere).

• Tilpasset treningsøkt lar deg opprette egne treningsøkter med gjentakende intervallsett som kan baseres på tid, distanse eller et åpent mål, med automatisk eller manuell overgang til neste sett.

• Fartsholder bruker en dedikert treningsvisning og varsler for å hjelpe deg med å holde ønsket tempo.

• Multisportøkter støtter duatlon- og triatlontrening med automatisk registrering av svømming i åpent vann / basseng, sykling innendørs/utendørs, løping innendørs/utendørs og overgangene til neste etappe.

• Treningsvarsler kan tilpasses med målinger som fart, kraft, løpsrytme og pulssoner.

• Svømmeøkter i basseng registrerer automatisk bruk av sparkebrett.

• SWOLF, et mål på hvor effektivt du svømmer, regnes ut ved å legge sammen antall svømmetak på en bassenglengde og tiden det tar å fullføre den.

Fitness+

• Veiledning fra trenere vises på skjermen, som mål for intensitet, tak per minutt for roing, omdreininger per minutt for sykling og stigningsgrad for trening på tredemølle.

• Veiledning fra trenere og personlige treningsmål vises på skjermen til kompatible TV-er og enheter fra tredjeparter.

Kompass

• Kompassappen har fått en ny design med mer detaljert informasjon og visninger som kan zoomes inn på (Apple Watch SE og Apple Watch Series 5 eller nyere).

• Hovedvisningen støtter både en analog kompasskive og en digital visning av marsjretningen.

• Zoomet visning gir en analog visning av marsjretningen samt høyden over havet, stigningsgraden og koordinatene dine.

• Kompass-rutepunkter lar deg merke posisjonen din eller steder av interesse (Apple Watch SE og Apple Watch Series 6 eller nyere).

• Spor tilbake bruker GPS til å spore hvor du har gått, i tilfelle du går deg vill eller blir desorientert (Apple Watch SE og Apple Watch Series 6 eller nyere).

Søvn

• Søvnstadier spores ved hjelp av data fra akselerometeret og pulsmåleren for å registrere tiden du tilbringer i stadiene REM-søvn, kjernesøvn og dyp søvn, i tillegg til tiden du ligger våken.

• Diagrammer i Helse-appen på iPhone viser pulsen og pustefrekvensen din sammen med tiden du sov.

Medisiner

• Mulighet til å loggføre planlagte medisiner og medisin tatt etter behov, inkludert mengde og tidspunkt.

• Mulighet til å se en tidsplan over planlagte medisiner og hva du har loggført for dagen.

• Påminnelser om å loggføre planlagte medisiner.

• En Medisin-komplikasjon viser tidsplanen og gir rask tilgang til appen.

Atrieflimmer­historikk

• Ukentlige varslinger gir et anslag over den prosentvise tiden du hadde atrieflimmer i løpet av forrige kalenderuke.

• Oversikten viser på hvilke ukedager og tidspunkter på dagen du oftest har atrieflimmer.

• Spor livsstilsfaktorer som kan påvirke tiden med atrieflimmer, inkludert trening, søvn, vekt, alkoholforbruk og oppmerksomme minutter, i Helse-appen på iPhone.

• Del en PDF med helsepersonell for å gi dem mer detaljert informasjon om tilstanden din.

• Støttes for brukere som er 22 år eller eldre, og som er diagnostisert med atrieflimmer.

Familieoppsett

• Podkaster-appen er nå tilgjengelig og inkluderer muligheten til å søke etter, laste ned eller følge programmer og utforske innhold valgt for deg.

• Støtte for e‑post fra tredjeparter utvides til å også gjelde for Yahoo og Outlook.

• Redigering og deling av kontaktbilder er nå tilgjengelig.

Tilgjengelighet

• Det legges til utvidede hurtighandlinger med AssistiveTouch for avspilling og pause i Spilles nå, pause og gjenoppta i treningsøkter, ta bilde med Kamerautløser og veksle mellom kartvisning og navigering sving for sving i Kart.

• Bluetooth-tastaturer kan kobles sammen med Apple Watch.

• Deling av Apple Watch-skjerm lar deg styre Apple Watch fra en sammenkoblet iPhone via AirPlay, med støtte for tilgjengelighets­teknologier som Talekontroll eller Bryterkontroll, som et alternativ til å trykke på Apple Watch-skjermen.

Andre funksjoner og forbedringer:

• Spareblussmodus sørger for at hovedfunksjonene på Apple Watch fungerer som normalt, mens utvalgte bakgrunnsfunksjoner som skjerm alltid på og pulsvarslinger, blir midlertidig deaktivert for å forlenge batteribrukstiden.

• Støtte for internasjonal roaming gjør at du kan forbli tilkoblet til mobilnettet når du reiser utenlands (Apple Watch SE og Apple Watch Series 5 eller nyere).

• Utvidede tastaturspråk, inkludert fransk, italiensk, japansk, portugisisk, spansk og tysk er tilgjengelig på Apple Watch Series 7 eller nyere.

• Trygg kommunikasjon i Skjermtid gir foreldre muligheten til å slå på advarsler for barn når de mottar eller prøver å sende nakenbilder i Meldinger.

• Varslinger om syklusavvik varsler deg hvis de loggførte syklusene dine viser et mønster av sjeldne, uregelmessige eller langvarige menstruasjoner eller vedvarende mellomblødninger.

• Et nytt Pulsfall-mål anslått av Apple Watch er tilgjengelig i Helse-appen.

• Påminnelser-appen støtter nå redigering slik at du kan legge til informasjon som sted, emneknagger og tidsfrister.

• Kalender-appen har fått en ny design så du kan legge til nye kalenderhendelser og bytte visning til dag, liste eller uke.

• Podkaster er forbedret for å støtte søk, muligheten til å følge eller slutte å følge programmer og oppdage nytt innhold i Lytt nå.

• Dock er oppdatert til å vise apper som kjører i bakgrunnen, øverst.

• Varslinger har fått en ny design med smalere, strømlinjeformede bannere mens Apple Watch er i aktiv bruk.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder. Se mer informasjon på:

https://www.apple.com/no/watchos/feature-availability/

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222