MacBook Air (13-tommers, M3, 2024), batteri

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm)

• Lim til batteri

• Justeringsverktøy for batteriets flekskabel

• Batteritrykkplate og støtteramme

• Antistatisk pinsett

• Etanolservietter eller servietter med isopropanol

• Skjermpresse for iPhone

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm halvmånebit

• Torx Plus 3IP 25 mm-bit

• Torx Plus 4IP 25 mm-bit

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Merk: Et erstatningsbatteri inkluderer batterilimet, som kan bestilles separat.

Fjerning

1. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP 44 mm halvmånebiten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-10367) fra kontaktdekselet for styreflaten.

2. Løft enden av flekskabelen til styreflaten av kontakten.

3. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 4IP-biten til å fjerne de to 4IP-skruene (1) fra batteriskuffen.

4. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP 25 mm-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (2) fra batteriskuffen.

• 923-10387 (1)

• 923-10375 (2)

5. Bruk en antistatisk pinsett til å gripe den første batterifliken med lim (1). Fjern fliken med lim fra toppdekselet.

6. Bruk en antistatisk pinsett til å gripe den andre batterifliken med lim (2). Fjern fliken med lim fra toppdekselet.

7. Dra i begge batteriflikene med lim for å fjerne dem fra batteriskuffen og toppdekselet (3).

• Viktig: Mens du griper de to batteriflikene med lim, drar du limstripen forbi kanten av toppdekselet med en liten vinkel oppover til du har fjernet hele limstripen (4). Ikke la limstripene berøre kanten av toppdekselet under fjerning.

8. Gjenta trinn 5 til 7 for å fjerne de tre gjenværende limstripene (2–4). Deretter går du til trinn 9.

•  Advarsel:

• Hvis en flik eller limstripe rives av og du fortsatt kan se den, fjerner du eventuelle andre gjenværende limstriper. Deretter prøver du å hente ut den ødelagte stripen med en antistatisk pinsett.

• Hvis du ikke kan se en flik, eller hvis en limstripe rives av og ikke kan hentes ut, må du ikke presse ut batteriet med makt. Stopp reparasjonen og se Batterisikkerhet. Du trenger et nytt toppdeksel og batteri for å fullføre reparasjonen.

9. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

10. Fjern flekskabelen til styreflaten forsiktig fra toppdekselet (1, 2).

•  Obs: Ikke brett eller krøll flekskabelen.

11. Løft batteriet forsiktig og støtt det fra undersiden.

•  Obs: Ikke berør midten av batteriet (vist i rødt). Håndter batteriet kun med batteriskuffen.

12. Ta tak i batteriflekskabelen og skyv den ut fra under hovedkortet (1) mens du løfter batteriet ut av toppdekselet (2).

•  Advarsel: Ikke fjern batteriet fra batteriskuffen.

•  Obs: Ikke berør midten av batteriet (vist i rødt). Håndter batteriet kun med batteriskuffen.

Montering

1. Bruk etanolservietter eller servietter med isopropanol til å fjerne eventuelle limrester fra toppdekselet.

2. Brett flikene på hvert batterilim 90 grader langs den prikkete linjen som vist. Fjern deretter den selvklebende baksiden.

3. Juster batterilimet over hjørnet til toppdekselet, som vist.

4. Press batterilimstripene på toppdekselet.

5. Gjenta trinn 3 til 4 for å feste det andre batterilimet på det andre hjørnet av toppdekselet. Fortsett deretter til trinn 6.

6. Senk batteriet ned i toppdekselet mens du forsiktig skyver batteriflekskabelen under hovedkortet. Sørg for at flekskabelen er innrettet etter kontakten for batteriflekskabelen på hovedkortet.

•  Advarsel: Ikke fjern batteriet fra batteriskuffen.

•  Obs: Ikke berør midten av batteriet (vist i rødt). Håndter batteriet kun med batteriskuffen.

7. Posisjoner og sett inn pinnene til justeringsverktøyet for batteriets flekskabel i skruehullene, som vist (1).

8. Legg verktøyet flatt mens du setter inn justeringspinnene i skruehullene (2).

9. Trykk enden av flekskabelen til batteriet på kontakten (3).

• Viktig: Forsikre deg om at polyesterfliken er festet til enden av batteriets flekskabel.

10. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 4IP-biten til å delvis montere de to 4IP-skruene (923-10387) i de øverste hjørnene av batteriskuffen.

•  Obs: For å unngå å skade batteriskuffen under de følgende trinnene må du ikke stramme skruene mer enn to omdreininger med klokken.

11. Vipp batteriskuffen litt opp (1) og støtt den med én hånd.

•  Obs: Ikke vipp opp batteriet mer enn én tomme, for da kan du bøye batteriskuffen der de to skruene er delvis festet (2).

12. Bruk en antistatisk pinsett under den ene siden av batteriskuffen for å ta tak i den brettede fliken av den selvklebende beskyttelsen på batterilimet. Fjern deretter den gjenværende selvklebende delen fra batteriets limstriper. Gjenta dette trinnet på den andre siden.

13. Senk batteriet ned i toppdekselet.

14. Still momentet på den justerbare momenttrekkeren til 16 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og 3IP 25 mm-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-10375) (1) i batteriskuffen.

15. Behold momentverdien på den justerbare momenttrekkeren på 16 Ncm. Deretter bruker du momenttrekkeren og 4IP-biten til å feste de to 4IP-skruene (923-10387) (2) i batteriskuffen.

16. Fjern justeringsverktøyet for batteriets flekskabel.

17. Bruk en antistatisk pinsett til å gripe polyesterfilmfliken på flekskabelen til batteriet. Trekk deretter fliken rett opp for å løfte enden av flekskabelen til batteriet av kontakten.

• Viktig: Påse at du drar polyesterfilmfliken rett opp. Hvis fliken rives i to, bruker du den flate enden av den svarte pinnen til å løfte enden av flekskabelen til batteriet av kontakten.

18. Press enden av flekskabelen til styreflaten mot kontakten.

19. Trykk forsiktig mot flekskabelen til styreflaten på de to viste områdene for å feste den til toppdekselet.

20. Posisjoner dekselet til kontakten til styreflaten.

21. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP 44 mm-halvmånebiten til å feste de to 3IP-skruene (923-10367) i kontaktdekselet for styreflaten.

22. Åpne skjermen. Plasser deretter datamaskinen i støtterammen med skjermen hengende over kanten av bordet.

23. Juster hullene på batteritrykkplaten over justeringspinnene på støtterammen. Senk trykkplaten på batteriet.

•  Obs: Pass på at flekskabelen til styreflaten ligger flatt mot batteriet, for å unngå at du skader den med trykkplaten.

24. Plasser støtterammen i iPhone-skjermpressen.

25. Pass på at støtterammen er justert med baksiden av iPhone-skjermpressen.

26. Dra spaken ned til den låser seg.

27. Vent til iPhone-skjermpressen piper og tidtakeren viser 0. Dra spaken litt ned (1) og dra ut frigjøringsknappen (2). Løft deretter spaken (3).

28. Fjern støtterammen fra iPhone-skjermpressen. Plasser støtterammen nær kanten av bordet slik at skjermen henger over kanten. Løft deretter trykkplaten av batteriet.

29. Fjern datamaskinen fra støtterammen. Lukk skjermen og plasser datamaskinen med skjermsiden ned.

30. Hvis det er beskyttende folier på batterilimflikene, bruker du en antistatisk pinsett til å fjerne de beskyttende foliene.

31. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å trykke batterilimets fliker på toppdekselet.

32. Plasser batteridekselet på batteriet. Deretter trykker du hullene i batteridekselet mot skruene i toppdekselet til du føler et klikk.

Monter følgende del igjen for å fullføre monteringen: