Batteri for MacBook Air (15-tommers, M3, 2024)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm)

• Lim til batteri

• Justeringsverktøy for batteriets flekskabel

• Batteritrykkplate og støtteramme

• Antistatisk pinsett

• Etanolservietter eller servietter med isopropanol

• Skjermpresse for iPhone

• Nylonsonde (svart pinne)

• Torx Plus 3IP 44 mm halvmånebit

• Torx Plus 3IP 25 mm-bit

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Merk: Et nytt batteri inkluderer batterilim som også kan bestilles separat.

Fjerning

1. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne polyesterfilmen fra begge endene av dekselet til kontakten for styreflaten for å få tilgang til de to 3IP-skruene.

• Viktig: Ikke fjern polyesterfilmen fra dekselet.

2. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP 44 mm-halvmånebiten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-08925) fra dekselet til kontakten for styreflaten.

3. Knip sammen sidene på dekselet til flekskabelen for styreflaten (1) og løft det av kontakten (2).

4. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 3IP-biten til å fjerne de fire 3IP-skruene (923-10475) fra sidene av batteriskuffen.

5. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP 25mm-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-08991) fra midten av batteriskuffen.

6. Bruk en antistatisk pinsett til å gripe den første batterifliken med lim (1). Fjern fliken med lim fra toppdekselet.

7. Bruk en antistatisk pinsett til å gripe den andre batterifliken med lim (2). Fjern fliken med lim fra toppdekselet.

8. Dra i begge batteriflikene med lim for å fjerne dem fra batteriskuffen og toppdekselet (3).

• Viktig: Mens du griper de to batteriflikene med lim, drar du limstripen forbi kanten av toppdekselet med en liten vinkel oppover til du har fjernet hele limstripen (4). Ikke la limstripene berøre kanten av toppdekselet.

9. Gjenta trinn 6 til 8 for å fjerne de tre gjenværende limstripene (2–4). Deretter går du videre til trinn 10.

•  Advarsel:

• Hvis en flik eller limstripe rives av og du fortsatt kan se den, fjerner du eventuelle andre gjenværende limstriper. Deretter prøver du å hente ut den ødelagte stripen med en antistatisk pinsett.

• Hvis du ikke kan se en flik, eller hvis en limstripe rives av og ikke kan hentes ut, må du ikke presse ut batteriet med makt. Stopp reparasjonen og se Batterisikkerhet. Du trenger et nytt toppdeksel og batteri for å fullføre reparasjonen.

10. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

11. Fjern flekskabelen til styreflaten forsiktig fra toppdekselet (1, 2).

• Obs: Ikke brett eller krøll flekskabelen (3).

12. Løft forsiktig batteriet og støtt det fra undersiden (1). Grip flekskabelen til batteriet og skyv det ut fra under hovedkortet (2) mens du løfter batteriet ut av toppdekselet.

•  Obs: Ikke berør midten av batteriet (vist i rødt). Håndter batteriet kun med batteriskuffen.

•  Advarsel: Ikke fjern batteriet fra batteriskuffen.

Montering

1. Bruk etanolservietter eller servietter med isopropanol til å fjerne eventuelle limrester fra toppdekselet.

2. Brett flikene på hvert batterilim 90 grader langs den prikkete linjen som vist. Fjern deretter den selvklebende baksiden.

3. Juster batterilimet over hjørnene til toppdekselet som vist.

4. Press batterilimstripene på toppdekselet som vist.

5. Støtt batteriet fra undersiden når du senker det ned i toppdekselet. Skyv flekskabelen til batteriet under hovedkortet (1) mens du innretter kontakten på enden av flekskabelen med kontakten på hovedkortet (2).

•  Obs: Ikke berør midten av batteriet (vist i rødt). Håndter batteriet kun med batteriskuffen.

6. Posisjoner og sett inn pinnene til justeringsverktøyet for batteriets flekskabel i skruehullene, som vist (1).

7. Legg verktøyet flatt mens du setter inn justeringspinnene i skruehullene (2).

8. Trykk enden av flekskabelen til batteriet på kontakten (3). Fjern justeringsverktøyet for flekskabelen til batteriet.

9. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 3IP-biten til å delvis feste to 3IP-skruer (923-10475) i de øvre hjørnene av batteriskuffen.

•  Obs: For å unngå å skade batteriskuffen under de følgende trinnene må du ikke stramme skruene mer enn to omdreininger med klokken.

10. Vipp batteriet opp ca. 2,5 cm (1) og støtt det fra undersiden.

•  Obs: Ikke vipp opp batteriet mer enn 2,5 cm, da dette kan bøye batteriskuffen der de to skruene er delvis festet (2).

11. Bruk en antistatisk pinsett under den ene siden av batteriskuffen for å ta tak i den brettede fliken av den selvklebende beskyttelsen på batterilimet. Fjern deretter den gjenværende selvklebende delen fra batteriets limstriper. Gjenta dette trinnet på den andre siden.

12. Senk batteriet ned i toppdekselet.

13. Still momentet på den justerbare momenttrekkeren til 16 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP 25 mm-biten til å feste de to nedre 3IP-skruene (923-10475) (1) i batteriskuffen. Deretter strammer du de to øvre 3IP-skruene (923-10475) (2).

14. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP 25 mm-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-08991) i midten av batteriskuffen.

15. Bruk en antistatisk pinsett til å gripe polyesterfilmfliken på flekskabelen til batteriet. Trekk deretter fliken rett opp for å løfte enden av flekskabelen til batteriet av kontakten.

• Viktig: Påse at du løfter polyesterfilmfliken rett opp. Hvis fliken rives i to, bruker du den flate enden av den svarte pinnen til å løfte enden av flekskabelen til batteriet av kontakten.

16. Legg flekskabelen til styreflaten over batteriet (1). Trykk enden av flekskabelen til styreflaten mot kontakten på hovedkortet (2).

17. Trykk forsiktig mot flekskabelen til styreflaten på de to viste områdene for å feste den til toppdekselet.

18. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne polyesterfilmen fra begge endene av dekselet til kontakten for styreflaten.

19. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP 44 mm-halvmånebiten til å feste de to 3IP-skruene (923-08925) i dekselet til kontakten for styreflaten.

20. Trykk polyesterfilmen over begge skruene.

21. Åpne skjermen. Plasser deretter datamaskinen i støtterammen med skjermen hengende over kanten av bordet.

22. Plasser batteritrykkplaten over batteriet (1). Juster hullene på batteritrykkplaten over justeringspinnene på støtterammen (2).

•  Obs: Pass på at flekskabelen til styreflaten ligger flatt mot batteriet, for å unngå at du skader den med trykkplaten.

23. Plasser støtterammen i iPhone-skjermpressen.

24. Pass på at støtterammen er justert med baksiden av iPhone-skjermpressen.

25. Dra spaken ned til den låser seg.

26. Vent til iPhone-skjermpressen piper og tidtakeren viser 0. Dra spaken litt ned (1) og dra ut frigjøringsknappen (2). Løft deretter spaken (3).

27. Fjern støtterammen fra iPhone-skjermpressen. Plasser støtterammen nær kanten av bordet slik at skjermen henger over kanten. Løft deretter trykkplaten av batteriet.

28. Fjern datamaskinen fra støtterammen. Lukk skjermen og plasser datamaskinen med skjermsiden ned.

29. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne den selvklebende beskyttelsen fra batterilimet.

30. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å trykke batterilimets fliker på toppdekselet.

31. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klemmene på toppdekselet til du hører et klikk.

Monter følgende del igjen for å fullføre monteringen: