MagSafe 3-kort for MacBook Air (13-tommers, M3, 2024)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende deler før du begynner:

Verktøy

• Skrutrekker med justerbart moment (10–34 Ncm)

• Antistatisk pinsett

• Dekselteip til inn- og utdatakortkontakt

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm halvmånebit

• Torx Plus 3IP 25 mm-bit

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit

• USB-C-til-MagSafe 3-kabel

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Merk: Denne prosedyren krever dekselteip til inn- og utdatakortkontakten, som er inkludert med et nytt hovedkort, men som også kan bestilles separat.

Fjerning

1. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte den nedre høyre kanten av dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten.

2. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne teipen fra dekselet til inn- og utdatakortkontakten.

3. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP 44 mm-halvmånebiten til å fjerne de fire 3IP-skruene (923-10367) fra dekselet til inn- og utdatakortkontakten. Fjern dekselet, og legg det til side frem til monteringen.

4. Bruk den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm) og 3IP 25 mm-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-10378) fra låsen til MagSafe 3-kortet.

5. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne låsen til MagSafe 3-kortet. Ta vare på låsen til monteringen.

6. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte enden av MagSafe 3-kortets flekskabel av kontakten (1).

7. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å fjerne de to 5IP-skruene (923-10377) fra MagSafe 3-kortet (2).

8. Bruk den svarte pinnen til å vippe MagSafe 3-kortet opp som vist, til det er fritt fra hovedkortet (1).

•  Obs: Ikke rør hovedkortet mens du fjerner MagSafe 3-kortet.

9. Bruk en antistatisk pinsett til å gripe MagSafe 3-kortet og fjerne det fra toppdekselet (2).

Montering

1. Bruk en antistatisk pinsett til å plassere MagSafe 3-kortet i toppdekselet som vist.

2. Bruk den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm) og 5IP-biten til å delvis feste de to 5IP-skruene (923-10377) i MagSafe 3-kortet.

•  Obs: Pass på at flekskabelen til MagSafe 3-kortet ikke er skadet eller fanget under 5IP-skruen under montering. Flekskabelen skal posisjoneres oppå skruen. Hvis flekskabelen er skadet, bytter du MagSafe 3-kortet.

3. Sett MagSafe 3-enden av USB-C-til-MagSafe 3-kabelen inn i MagSafe 3-porten for å være sikker på at alt er justert som det skal.

•  Fare: Sørg for at USB-C-til-MagSafe 3-kabelen ikke er koblet til strøm.

4. Posisjoner låsen til MagSafe 3-kortet i toppdekselet.

5. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og 3IP 25 mm-biten til å delvis feste de to 3IP-skruene (923-10378) i låsen til MagSafe 3-kortet.

6. Still inn den justerbare momenttrekkeren til 10 Ncm.

7. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å skyve og holde MagSafe 3-låsen mot toppdekselet som vist. Deretter bruker du momenttrekkeren og 3IP 25 mm-biten til å feste de to 3IP-skruene i låsen til MagSafe 3-kortet.

8. Still inn den justerbare momenttrekkeren til 17,5 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste de to 5IP-skruene til MagSafe 3-kortet (1).

9. Koble fra USB-C-til-MagSafe 3-kabelen fra MagSafe 3-porten (2).

10. Press enden av flekskabelen til MagSafe 3-kortet mot kontakten.

11. Plasser dekselet til inn- og utdatakortkontakten i toppdekselet.

12. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP 44 mm-halvmånebiten til å montere de fire 3IP-skruene (923-10367) i dekselet til inn- og utdatakortkontakten.

13. Fjern den selvklebende baksiden fra den nye dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten.

14. Innrett dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten med øvre høyre hjørne på dekselet til inn- og utdatakortkontakten som vist. Deretter trykker du langs lengden på dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten for å feste den til dekselet.

•  Obs: Påse at dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten ikke går over kanten på dekselet.

15. Brett øverste venstre hjørne av den selvklebende beskyttelsen bakover. Deretter ruller du langsomt beskyttelsen av teipen på dekselet til inn- og utdatakortkontakten.

Monter følgende deler igjen for å fullføre monteringen: