USB-C-kort for MacBook Air (13-tommers, M3, 2024)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• Skrutrekker med justerbart moment (10–34 Ncm)

• Antistatisk pinsett

• Dekselteip til inn- og utdatakortkontakt

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm halvmånebit

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit

• USB-C-ladekabel

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

Merk

• Denne prosedyren krever dekselteip til inn- og utdatakortkontakten, som er inkludert med et nytt hovedkort, men som også kan bestilles separat.

• Bildene i denne prosedyren viser fjerning og montering av kun ett USB-C-kort. Prosedyren er imidlertid den samme for begge.

Fjerning

1. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte den nedre høyre kanten av dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten.

2. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne teipen fra dekselet til inn- og utdatakortkontakten.

3. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de fire 3IP-skruene (923-10367). Fjern dekselet, og legg det til side frem til monteringen.

4. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte enden av flekskabelen til USB-C-kortet av kontakten.

5. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 5IP-biten til å fjerne de to 5IP-skruene (923-10376) fra USB-C-kortet.

6. Hold enden av flekskabelen til USB-C-kortet. Skyv USB-C-kortet mot hovedkortet (1). Løft det deretter opp og ut av toppdekselet (2).

Montering

1. Vipp USB-C-kortet ned i toppdekselet som vist (1). Påse at USB-C-kortet ikke kommer borti hovedkortet. Deretter senker du den andre enden av flekskabelen til USB-C-kortet ned i toppdekselet (2).

2. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 5IP-biten til å delvis feste de to 5IP-skruene (923–10376) på USB-C-kortet.

3. Sett den ene enden av USB-C-ladekabelen inn i porten for å påse at USB-C-kortet er plassert korrekt. Juster USB-C-kortet frem til enden av kabelen er enkel å sette inn og ta ut.

•  Fare: Sørg for at USB-C-ladekabelen ikke er koblet til strøm.

4. Still den justerbare momenttrekkeren til et moment på 11,5 Ncm. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten til å feste de to 5IP-skruene i USB-C-kortet.

5. Koble USB-C-ladekabel fra porten.

6. Trykk enden av flekskabelen til USB-C-kortet mot kontakten.

7. Plasser dekselet til inn- og utdatakortkontakten i toppdekselet.

8. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de fire 3IP-skruene (923-10367) til dekselet til inn- og utdatakortkontakten.

9. Fjern den selvklebende baksiden fra dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten.

10. Innrett dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten med øvre høyre hjørne på dekselet til inn- og utdatakortkontakten som vist. Trykk deretter langs teipen for å feste den til dekselet til inn- og utdatakortkontakten.

•  Obs: Påse at dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten ikke går over kanten på dekselet.

11. Brett øverste venstre hjørne av den øvre selvklebende beskyttelsen bakover. Deretter ruller du langsomt beskyttelsen av teipen på dekselet til inn- og utdatakortkontakten.

Monter følgende del igjen for å fullføre monteringen: