iPod classic 160 GB (slutten av 2009) - Tekniske spesifikasjoner

Størrelse og vekt

• Høyde: 10,35 cm

• Bredde: 6,18 cm

• Dybde: 1,05 cm

• Vekt: 140 gram1

Kapasitet

• 160 GB harddisk2

• Plass til opptil 40 000 sanger ved koding i AAC-format med 128 kbps3

• Plass til opptil 25 000 iPod-kompatible bilder4

• Plass til opptil 200 timer med video5

• Overføring av data til iPod-harddisken via USB

I esken

• iPod classic

• Øretelefoner

• USB 2.0-kabel

• Dock-adapter

• Hurtigstartguide

Miljøstatusrapport

iPod classic viser at Apple fortsetter å jobbe for miljøet. Enheten har følgende miljøvennlige egenskaper:

• iPod-en, øretelefonene og USB-kabelen inneholder ikke PVC

• LCD-skjerm uten kvikksølv med glass uten arsenikk

• De fleste elektriske og mekaniske komponentene inneholder ikke brom

• Det meste av emballasjematerialet er laget av resirkulert fibertre og biobaserte materialer

Skjerm

• 2,5-tommers (diagonalt målt) LCD-fargeskjerm med LED-bakgrunnsbelysning

• Oppløsning på 320 x 240 med 163 bildepunkter per tomme

Lyd

• Frekvensområde: 20 til 20 000 Hz

• Lydformater som støttes: AAC (8 til 320 kbps), beskyttet AAC (fra iTunes Store), MP3 (8 til 320 kbps), MP3 VBR, Audible (format 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX og AAX+), Apple Lossless, AIFF og WAV

• Brukeren kan selv angi en volumbegrensning

Hodetelefoner

• Øretelefoner

• Frekvensområde: 20 til 20 000 Hz

• Impedans: 32 ohm

Video

• H.264-video: opptil 1,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Low-Complexity-versjon av H.264 Baselin Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. H.264 video: opptil 2,5 kbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Baseline Profile opptil nivå 3.0 med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. MPEG-4 video: opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov

Språk

• Dansk, engelsk, finsk, forenklet kinesisk, fransk, gresk, italiensk, japansk, koreansk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, tradisjonell kinesisk, tsjekkisk, tyrkisk, tysk og ungarsk

• Ekstra språkstøtte for visning av sang-, artist- og albuminformasjon på: bulgarsk, kroatisk, rumensk, serbisk, slovakisk, slovensk, thai, ukrainsk og vietnamesisk

Inn-/utganger

• Dock-tilkobling

• Stereoutgang for hodetelefoner (3,5 mm)

Eksterne knapper og kontroller

• Låseknapp

• Klikkeflate

Batteri og strøm6

• Innebygd oppladbart litiumionebatteri

• Avspillingstid

• Musikkavspilling: opptil 36 timer med fulladet batteri

• Videoavspilling: opptil 6 timer med fulladet batteri

• Lading via USB fra datamaskin eller strømforsyningsenhet (selges separat)

• Tid for hurtiglading: omtrent 2 timer (til 80 % av batterikapasiteten)

• Tid for fullading: omtrent 4 timer

Systemkrav for Mac

• Macintosh-maskin med USB 2.0-port

• Mac OS X versjon 10.4.11 eller nyere

• iTunes 9 eller nyere7

Systemkrav for Windows

• PC med USB 2.0-port

• Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller nyere

• iTunes 9 eller nyere6

Krav til driftsmiljø

• Temperatur ved bruk: 0 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -20 til 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 til 95 % ikke-kondenserende

• Maksimal høyde over havet (bruk): 3000 m

Tilbehør

In-Ear Headphones med fjernkontroll og mikrofon

Disse øretelefonene er utviklet for å gi klar og presis lyd, og du kommer til å høre lyddetaljer du tidligere har gått glipp av.

USB Power Adapter

Use this ultracompact USB-based adapter to charge your iPhone or iPod whenever it’s not connected to a computer.

Earphones med fjernkontroll og mikrofon

Disse øretelefonene har praktiske knapper som du kan bruke til å justere volumet og styre musikk- og videoavspilling.

Universal Dock med fjernkontroll

Enkel tilgang til USB-port for lading og synkronisering av iPod eller for tilkobling til TV eller høyttalere.

In-Ear Headphones with Remote and Mic

Earphones with Remote and Mic

USB Power Adapter

Apple iPod Radio Remote

Apple kompositt-AV-kabel

Apple komponent-AV-kabel

Apple iPod Dock Connector-til-USB-kabel

iPod Universal Dock Adapter (3-pakning)

1. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

3. Musikkapasiteten er basert på fire minutter per sang og koding ved 128 kbps i AAC-format. Kapasiteten varierer avhengig av innhold.

4. Bildekapasiteten er basert på bilder i iPod-format som er overført fra iTunes.

5. Videokapasiteten er basert på videokoding ved 1,5 Mbps i H.264-format og en oppløsning på 640 x 480 kombinert med lyd på 128 kbps. Den faktiske kapasiteten varierer etter innholdet.

6. Testene ble utført av Apple i august 2009 med førproduksjonsmaskinvare og -programvare. Spillelisten inneholdt 358 forskjellige lydspor med innhold importert fra CD-er ved hjelp av iTunes (128 kbps AAC), og innhold kjøpt fra iTunes Store (128 kbps AAC). Videoinnholdet ble kjøpt fra iTunes Store. Batteritester er utført med spesifikke iPod-enheter. Faktiske resultater kan variere. Oppladbare batterier kan lades kun et begrenset antall ganger, og det kan hende at de til slutt må byttes ut gå til www.apple.com/no/support/ipod/service/battery). Batteribrukstid og antall ladesykluser varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries .

7. iPod og iTunes skal kun brukes til å kopiere musikk du selv eier, eller på annen måte har lovlig tilgang til å kopiere. Ikke stjel musikk.