MacBook (13 tommer, midten av 2010) - Tekniske spesifikasjoner

Størrelse og vekt

• Høyde:2,74 cm

• Bredde33,03 cm

• Dybde:23,17 cm

• Vekt:2,13 kg1

Prosessor og hukommelse

• Intel Core 2 Duo-prosessor på 2,4 GHz med 3 MB delt nivå 2-buffer på prosessoren

• Ekstern buss (FSB) på 1066 MHz

• 2 GB (to SO-DIMMer på 1 GB) DDR3 SDRAM på 1066 MHz, to SO-DIMM-plasser støtter opptil 4 GB

Kommunikasjon

AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi-teknologi for tilkobling til trådløst nettverk,2 kompatibel med IEEE 802.11a/b/g

Bluetooth 2.1 + trådløs EDR-teknologi (Enhanced Data Rate)

10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-tilkobling)

Miljøstatusrapport

MacBook har følgende miljøvennlige egenskaper:

• Polykarbonatkabinett som kan gjenvinnes

• Kvikksølvfri skjerm med LED-bakbelysning

• Skjermglass uten arsen

• Uten bromerte flammehemmende stoffer

• Inneholder ikke PVC6

• Redusert emballasjevolum

• Oppfyller ENERGY STAR versjon 5.0-kravene

• EPEAT Gold-vurdering7

Akkustisk ytelse

FASTSATT STØYUTSENDELSE i henhold til ISO 9296

Lydstyrkenivå

LWad (B)

1 B = 10 dB

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

LpAm (dB)

Uvirksom

2,6

12

Harddisktilgang

2,6

11

CD-stasjontilgang

3,2

24

1. LWAd er den statistiske øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå (avrundet til nærmeste 0,1 B).

2. LpAm er gjennomsnittslig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

Skjerm

13,3-tommers (diagonalt målt) blank widescreenskjerm med LED-belysning og støtte for millioner av farger

Oppløsninger som støttes: 1280 x 800 (optimal), 1152 x 720, 1024 x 768, 1024 x 640, 800 x 600, 800 x 500, 720 x 480 og 640 x 480 bildepunkter i 16:10-format, 1024 x 768, 800 x 600 og 640 x 480 bildepunkter i 4:3-format og 720 x 480 bildepunkter i 3:2-format

Grafikk- og videostøtte

NVIDIA GeForce 320M-grafikkprosessor med 256 MB DDR3 SDRAM som deles med hovedhukommelsen3

Visning på ekstern skjerm i «Utvidet skrivebord»- og «Like skjermer»-modus: Støtte for samtidig visning med full oppløsning på den innebygde skjermen og opptil 2560 x 1600 bildepunkter på den eksterne skjermen, begge i millioner av farger

iSight-kamera

Mini DisplayPort

Videotilkoblinger

DVI-tilkobling via Mini DisplayPort-til-DVI-adapter

VGA-tilkobling via Mini DisplayPort-til-VGA-adapter

«Dual-Link»-DVI-tilkobling bruk av Mini DisplayPort-til-Dual-Link DVI-adapter støtter 30-tommers Apple Cinema HD Display (ekstrautstyr)

HDMI-tilkobling med Mini DisplayPort-til-HDMI-adapter fra en tredjepartsleverandør

Inndata

• Innebygd tastatur i full størrelse med 79 taster (ISO), inkludert 12 funksjonstaster og 4 piltaster (i omvendt T-form)

• Styreflaten med Multi-Touch-funksjonalitet gir deg presis kontroll over markøren og støtter akselerasjonssensitiv rulling og knipe-, rotere-, dra-, dra med tre fingre-, dra med fire fingre-, trykke-, dobbelttrykke- og flyttebevegelser

Lyd

• Stereohøyttalere

• Retningsuavhengig mikrofon

• Kombinert hodetelefon/linjeinngang (støtter digital lyd ut)

• Støtter Apples iPhone-headsett med mikrofon

Tilkoblinger og utvidelser

• MagSafe-strøminntak

• Gigabit Ethernet-port

• Mini DisplayPort

• To USB 2.0-porter på opptil 480 Mbps

• Lyd inn/ut

• Feste for lås fra Kensington

Lagring

• Serial ATA-harddisk på 250 GB og 5400 RPM, kan også konfigureres med en harddisk på 320 GB og 5400 rpm eller 500 GB og 5400 rpm4

• 8x SuperDrive-stasjon (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) med direktemating

Maksimal skrivehastighet: 8x for DVD-R og DVD+R, 4x for DVD-R DL (to-lagsplater), DVD+R DL (to-lagsplater), DVD-RW og DVD+RW, 24x for CD-R og 10x for CD-RW

Maksimal lesehastighet: 8x for DVD-R, DVD+R og DVD-ROM, 6x for DVD-ROM (DVD-9 DL), DVD-R DL (to-lagsplater), DVD+R DL (to-lagsplater), DVD-RW og DVD+RW og 24x for CD

Batteri og strøm5

Opptil 10 timer med trådløs produktivitet

Innebygd 63,5-wattimers litiumpolymerbatteri

60-watts MagSafe-strømforsyningsenhet med kabelkontrollmekanisme

MagSafe-strøminntak

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 volt vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur ved bruk: 10 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -24 til 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 til 90 % ikke-kondenserende

• Maksimal høyde over havet (ved bruk): 3000 m

• Maksimal høyde for oppbevaring: 4500 m

• Maksimal høyde over havet (frakt): 10 500 m

Installert programvare

• Mac OS X versjon 10.6 Leopard (inneholder Time Machine, Hurtigvisning, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressebok, QuickTime, iCal, DVD-spiller, Photo Booth, Front Row og Xcode-utviklerverktøy)

• iLife (inneholder iPhoto, iMovie, GarageBand, iWeb og iDVD)

I esken

• MacBook

• 60-watts MagSafe-strømforsyningsenhet, støpsel og strømkabel

• DVD-er med programvare

• Trykt og elektronisk dokumentasjon

Tilleggsutstyr

Time Capsule

Time Capsule er en AirPort Extreme-basestasjon med alle funksjoner og en innebygd harddisk. Du kan opprette et trådløst nettverk og sikkerhetskopiere over nettverket med én enhet.

• Harddisk i tjenerklassen på 1 TB eller 2 TB

• 802.11n Wi-Fi

• USB-port for tilkobling av skriver eller ekstern harddisk

Spesialkonfigurasjoner

• 320 GB harddisk (5400 rpm)

• 500 GB harddisk (5400 rpm)

• Opptil 4 GB DDR3 SDRAM på 1066 MHz

• Apple Mini DisplayPort-til-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-«Dual-Link»-DVI-adapter

• MagSafe Airline Adapter

• AppleCare Protection Plan

• Aperture

• Final Cut Express

• Logic Express

• iWork

Tilbehør

• Apple LED Cinema Display-skjerm

• AirPort Extreme-basestasjon

• AirPort Express-basestasjon

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Apple Keyboard med talltastatur

• AppleCare Protection Plan

1. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. Trådløs Internett-tilgang krever en basestasjon eller et annet trådløst tilgangspunkt og konto hos en Internett-leverandør (kostnader kan påløpe). Enkelte Internett-leverandører er ikke kompatible med AirPort.

3. Hukommelsen som er tilgjengelig for Mac OS X, kan variere avhengig av grafikkbehovene. Minimumsforbruk for grafikkhukommelse er 256 MB.

4. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

5. Testene ble utført av Apple i april 2010 med MacBook-førproduksjonsenheter med Intel Core 2 Duo-baserte prosessorer på 2,4 GHz. Batteribrukstiden avhenger av konfigurasjon og bruk. Gå til www.apple.com/no/batteries for mer informasjon. Den trådløse produktivitetstesten måler batteribrukstiden ved å surfe trådløst på forskjellige websteder og ved å redigere tekst i et tekstdokument når lysinnstillingen er satt til middels lysstyrke.

6. PVC-fri strømkabel er tilgjengelig i USA, Canada, Mexico, Colombia, El Salvador, Guatemala, Panama, Peru, Puerto Rico, De amerikanske Jomfruøyene og Venezuela.

7. MacBook oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA, Canada, Frankrike, Tyskland og Storbritannia.