MacBook Air - Tekniske spesifikasjoner

Størrelse og vekt

• Høyde:0,4-1,94 cm

• Bredde:32,5 cm

• Dybde:22,7 cm

• Vekt:1,36 kg1

Prosessor og hukommelse

Intel Core 2 Duo-prosessor med innebygd 4 MB delt nivå-2 buffer med samme hastighet som prosessoren.

• Ekstern buss (FSB) på 800 MHz

• Innebygd 2 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

Lagring

• 80 GB Parallel ATA-harddisk på 4200 rpm2

• 64 GB SSD-harddisk (SSD = solid-state drive) (konfigurasjonsvalg)

• Ekstern MacBook Air SuperDrive-stasjon (konfigurasjonsvalg)

Miljøstatusrapport

MacBook Air viser at Apple fortsetter å jobbe for miljøet. MacBook Air forbruker minst strøm av alle Macintosh-maskiner, og har også følgende miljøvennlige egenskaper:

Utførelse i aluminium som er lett å gjenvinne

LCD-skjerm uten kvikksølv med glass uten arsenikk

Innvendige kabler uten PVC

Minimalt med emballasje, lett å gjenvinne

Oppfyller ENERGY STAR-kravene

MacBook Air fikk en Silver-vurdering fra EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool)

Skjerm

13.3-tommers (diagonalt målt) blank widescreenskjerm med TFT-teknologi og LED-belysning, støtte for millioner av farger

Oppløsninger som støttes: 1280x800 (optimal), 1152 x 720, 1024 x 768, 800 x 600, 800 x 500, 720 x 480 og 640 x 480 bildepunkter i 16:10-format, 1024 x 768, 800 x 600 og 640 x 480 bildepunkter i 4:3-format og 720 x 480 bildepunkter i 3:2-format

Video og grafikk

Rent, digitalt videosignal

DVI-tilkobling ved å bruke mikro-DVI-til-DVI-adapter (følger med)

VGA-tilkobling ved å bruke mikro-DVI-til-VGA-adapter (følger med)

Kompositt-tilkobling ved å bruke mikro-DVI-til-video-adapter (tilleggsutstyr)

S-video-tilkobling ved å bruke mikro-DVI-til-video-adapter (tilleggsutstyr)

Intel GMA X3100-grafikkprosessor med 144 MB DDR2 SDRAM delt med hovedhukommelsen

Visning på ekstern skjerm i «Utvidet skrivebord»- og «Like skjermer»-modus: Støtte for samtidig visning med full oppløsning på den innebygde skjermen og opptil 1920 x 1200 bildepunkter på den eksterne skjermen, begge i millioner av farger

Innebygd iSight-kamera

Inndata

• Innebygd tastatur i full størrelse med 79 taster (ISO), inkludert 12 funksjonstaster, 4 piltaster (i omvendt T-form) og integrert talltastatur

• Tastatur med belysning og sensor for lys fra omgivelsene for automatisk justering av tastaturbelysning og lysstyrken på skjermen

• Styreflaten med multi-touch-berøringsgrensesnitt gir deg presis kontroll over markøren og støtter rulling med to fingre og knipe-, rotere-, dra-, trykke-, dobbelttrykke- og flytte-bevegelser

href="/no/macbookair/360/index.html"

Trådløst

Innebygd AirPort Extreme-teknologi for tilkobling til Wi-Fi trådløst nettverk (basert på et utkast til IEEE 802.11n-spesifikasjonen), IEEE 802.11a/b/g-kompatibel

Innebygd Bluetooth 2.1+EDR (EDR = Enhanced Data Rate)

Tilkobling av ekstrautstyr

Lyd

• Analog lyd-ut / hodetelefonutgang (minijacktilkobling)

• Innebygd monohøyttaler

• Innebygd retningsuavhengig mikrofon

Batteri og strøm3

Integrert 37-wattimers litiumpolymerbatteri

45 watts MagSafe-strømforsyningsenhet med kabelkontrollmekanisme

MagSafe-strøminntak

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur ved bruk: 10 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -24 til 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 til 90 % ikke-kondenserende

• Maksimal høyde over havet (ved bruk): 3000 meter

• Maksimal høyde for oppbevaring: 4500 m

• Maksimal høyde over havet (frakt): 10 500 meter

Installert programvare

• Mac OS X versjon 10.5 Leopard (inneholder Time Machine, Hurtigvisning, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressebok, QuickTime, iCal, DVD-spiller, Photo Booth, Front Row og Xcode-utviklerverktøy)

• iLife ’08 (inneholder iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb og GarageBand)

I esken

• MacBook Air

• Mikro-DVI-til-DVI

• Mikro-DVI-til-VGA-adapter

• Rengjøringsklut

• MagSafe-strømforsyningsenhet

• DVDer for installering og gjenoppretting

• Trykt dokumentasjon

Tilbehør

MacBook Air SuperDrive-stasjon (MB397G/A)

Spill av eller brenn plater direkte med den eksterne USB-baserte MacBook Air SuperDrive-stasjonen. Stasjonen er tynn, lett og enkel å ta med seg, og den er laget spesielt for MacBook Air.

• 8x SuperDrive-stasjon (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) med direktemating

• Størrelse (L x B x H): 13,9 x 13,9 x 1,7 cm

• Vekt: 495 g

• Krever MacBook Air med ledig USB 2.0-port

USB Ethernet-adapter (MB442Z/A)

Ingen Wi-Fi-nettverk i nærheten? Med denne enkle, eksterne adapteren kan du koble til kablede nettverk.

MagSafe Airline Adaptor (MB441Z/A)

Plugg strømforsyningsenheten i strømuttaket på flysetet, og hold MacBook Air i gang hele flyturen.

Mikro-DVI-til-video (MB202G/A)

Via mikro-DVI-porten på MacBook Air kan du få kompositt- og S-videotilkobling.

• Time Capsule (MB276B/A)

• AirPort Extreme-basestasjon (MA073*/A)

• AirPort Express-basestasjon med AirTunes (M9470B/A)

• Apple Wireless Keyboard (trådløst tastatur) (M9270B/A)

• Trådløs Apple Mighty Mouse (mus) (MB111B/A)

• Apple USB-modem (MA034Z/A)

• .Mac-abonnement (MA361Z/A)

• AppleCare Protection Plan (MA516B/A)

1. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

3. Batteribrukstiden avhenger av konfigurasjon og bruk. Se www.apple.com/no/batteries .