iPod 3G - Tekniske spesifikasjoner

Størrelse og vekt1

• Høyde: 11,55 cm

• Bredde: 6,21 cm

• Tykkelse: 1,23 cm

• Vekt: 133 gram

Farge

• 8 GB-modellen: Svart

• 16 GB-modellen: Svart eller hvit

Kapasitet2

• Flash-disk på 8 GB eller 16 GB

Mobilt og trådløst nettverk

• UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• Wi-Fi (802.11b/g)

• Bluetooth 2.0 + EDR

GPS

• Assisted GPS

I esken

• iPhone 3G

• Stereoheadset med mikrofon

• Dock Connector-til-USB-kabel

• USB-strømforsyningsenhet

• Dokumentasjon

• Rengjøringsklut

• Verktøy for SIM-kort

Skjerm

• 3,5-tommers (diagonalt målt) widescreenskjerm med Multi-Touch-teknologi

• Oppløsning på 480 x 320 bildepunkter med 163 punkter per tomme

• Støtte for visning av flere språk og tegnsett samtidig

Lyd

• Frekvensområde: 20 Hz til 20 000 Hz

• Lydformater som støttes: AAC, beskyttet AAC, MP3, MP3 VBR, Audible (format 2, 3 og 4), Apple Lossless, AIFF og WAV

• Volumbegrensning som konfigureres av brukeren

Hodetelefoner

• Stereoøretelefoner med innebygd mikrofon

• Frekvensområde: 20 Hz til

• 20 000 Hz

• Impedans: 32 ohm

Video

• Videoformater som støttes: H.264-video, opptil 1,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Low-Complexity-versjon av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-lyd på opptil 160 kbps, 48 kHz og stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov; H.264-video, opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Baseline Profile opptil nivå 3.0 med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz og stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov; MPEG-4-video, opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz og stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov.

Kamera

• 2,0 megapiksler

• Merking av bilder med geografisk informasjon

• Integrert med iPhone og programmer fra tredjepartsleverandører

Språkstøtte

• Språkstøtte for norsk, engelsk, fransk, tysk, japansk, nederlandsk, italiensk, spansk, portugisisk, dansk, finsk, svensk, koreansk, forenklet kinesisk, tradisjonell kinesisk, russisk og polsk

• Internasjonal tastaturstøtte og ordlistestøtte for norsk, amerikansk engelsk, britisk engelsk, fransk, kanadisk fransk, tysk, japansk, nederlandsk, italiensk, spansk, portugisisk, brasiliansk portugisisk, dansk, finsk, svensk, koreansk (ikke ordliste), forenklet kinesisk, tradisjonell kinesisk, russisk og polsk.

Støtte for e-postvedlegg

• Dokumenttyper som støttes: .jpg, .tiff, .gif, .doc og .docx (Microsoft Word), .htm og .html (webside), .key (Keynote), .numbers (Numbers), .pages (Pages), .pdf (Preview og Adobe Acrobat), .ppt og .pptx (Microsoft PowerPoint), .txt (tekst), .vcf (kontaktinformasjon), .xls og .xlsx (Microsoft Excel).

Tilkobling og inn-/utganger

• 30-pinners Dock-tilkobling

• Stereominijack (3,5 mm) for hodetelefoner

• Innebygd høyttaler

• Mikrofon

• SIM-kortplass

Eksterne knapper og kontroller

• Dvale/vekke

• Lyd/lydløs

• Volum opp/ned

• Hjem

Sensorer

• Akselerasjonsmåler

• Avstandsmåler

• Sensor for lys fra omgivelsene

Strøm og batteri

• Innebygd oppladbart litiumionebatteri3

• Lading via USB og datamaskin eller strøm-forsyningsenhet

• Taletid:4

• Opptil 5 timer med 3G

• Opptil 10 timer med 2G

• I ventemodus: opptil 300 timer5

• Internett-bruk:

• Opptil 5 timer med 3G6

• Opptil 6 timer med Wi-Fi7

• Videoavspilling: opptil 7 timer8

• Lydavspilling: opptil 24 timer9

Systemkrav for Mac

• Mac med USB 2.0-port

• Mac OS X versjon 10.4.10 eller nyere

• iTunes 7.7 eller nyere

Systemkrav for Windows

• PC med USB 2.0-port

• Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 2 eller nyere

• iTunes 7.7 eller nyere

Krav til omgivelsene

• Temperatur ved bruk: 0 til 35 °C

• Temperatur ved lagring: -20 til 45 °C

• Relativ luktfuktighet: 5 til 95 % ikke-kondenserende

• Maksimal høyde ved bruk: 3000 moh

iPhone-tilbehør

iPhone Bluetooth Headset

Med dette kompakte og lette Bluetooth-headsettet kan du bruke iPhone trådløst. Headsettet har én knapp som gjør det enkelt å svare på anrop og legge på. Litiumionebatteriet gir en taletid på opptil 5,5 timer og kan vare i opptil 72 timer i ventemodus.10

MobileMe-abonnement

Med et MobileMe-abonnement har du tilgang til alt du trenger, uansett hvor du er. E-postkontoer, kalenderen og kontaktene på iPhone og datamaskinen oppdateres automatisk.

iPhone 3G Dock

Med iPhone 3G Dock er det enkelt å lade, synkronisere og spille musikk via USB. Du kan til og med bruke høyttalerfunksjonen for å snakke i iPhone mens den står i dokkingstasjonen.

• iPhone Stereo Headset

• Apple Dock Connector-til-USB-kabel

• iPhone Bluetooth Travel Cable

• iPhone 3G Universal Dock Adapter – 3-pakning

• iPhone TTY Adapter

• Apple Universal Dock

• Apple Component AV-kabel

• Apple Composite AV-kabel

• AirPort Extreme-basestasjon

På Apple Online Store finner du flere tilbehørsenheter

1. Faktisk størrelse og vekt varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når disken er formatert.

3. Oppladbare batterier kan lades kun et begrenset antall ganger, og det kan hende at de til slutt må byttes ut. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.

4. Taletid: Testene ble utført av Apple i mai og juni 2008 med førproduksjonsenheter av iPhone 3G og førproduksjonsprogramvare. iPhone 3G-enhetene var koblet til et 1900 MHz- eller 2100 MHz-nettverk. Alle innstillinger var standardinnstillinger bortsett fra at Viderekobling var aktivert og Wi-Fi-funksjonen Spør før tilkoblinger var slått av. Wi-Fi var aktivert, men enheten var ikke koblet til et nettverk. Batteribrukstiden varierer avhengig av mobilnettverk, sted, signalstyrke, konfigurering av funksjoner, bruk og mange andre faktorer. Batteritester ble utført med bestemte iPhone-enheter. Faktiske resultater kan variere.

5. Ventemodus: Testene ble utført av Apple i mai og juni 2008 med førproduksjonsenheter av iPhone 3G og førproduksjonsprogramvare. Alle innstillinger var standardinnstillinger bortsett fra at Viderekobling var aktivert og Wi-Fi-funksjonen Spør før tilkoblinger var slått av. Wi-Fi var aktivert, men enheten var ikke koblet til et nettverk. Batteribrukstiden varierer avhengig av mobilnettverk, sted, signalstyrke, konfigurering av funksjoner, bruk og mange andre faktorer. Batteritester ble utført med bestemte iPhone-enheter. Faktiske resultater kan variere.

6. Internett-bruk via 3G: Testene ble utført av Apple i mai og juni 2008 med førproduksjonsenheter av iPhone 3G og førproduksjonsprogramvare. Testene av Internett via 3G ble utført på et 3G-nettverk på 1900 MHz med dedikerte web- og e-posttjenere. Tidligere innlastede versjoner av 20 populære websider ble besøkt, og e-postmeldinger ble mottatt én gang i timen. Alle innstillinger var standardinnstillinger bortsett fra at Viderekobling var aktivert, Wi-Fi-funksjonen Spør før tilkoblinger var slått av og Autolysstyrke var slått av. Wi-Fi var aktivert, men enheten var ikke koblet til et nettverk. Batteribrukstiden varierer avhengig av mobilnettverk, sted, signalstyrke, 3G-tilkobling, konfigurering av funksjoner, bruk og mange andre faktorer. Batteritester ble utført med bestemte iPhone-enheter. Faktiske resultater kan variere.

7. Internett-bruk via Wi-Fi: Testene ble utført av Apple i mai og juni 2008 med førproduksjonsenheter av iPhone 3G og førproduksjonsprogramvare. Testene av Internett via Wi-Fi ble utført på et lukket nettverk med dedikerte web- og e-posttjenere. Tidligere innlastede versjoner av 20 populære websider ble besøkt, og e-postmeldinger ble mottatt én gang i timen. Alle innstillinger var standardinnstillinger bortsett fra at Viderekobling var aktivert, Wi-Fi-funksjonen Spør før tilkoblinger var slått av, Autolysstyrke var slått av og WPA2-kryptering var aktivert. Batteribrukstiden varierer avhengig av mobilnettverk, sted, signalstyrke, Wi-Fi-tilkobling, konfigurering av funksjoner, bruk og mange andre faktorer. Batteritester ble utført med bestemte iPhone-enheter. Faktiske resultater kan variere.

8. Videoavspilling: Testene ble utført av Apple i mai og juni 2008 med førproduksjonsenheter av iPhone 3G og førproduksjonsprogramvare. Videoinnholdet var en film kjøpt fra iTunes Store, med en varighet på 2 timer og 23 minutter, som ble vist i sløyfe. Alle innstillinger var standardinnstillinger bortsett fra at Viderekobling var aktivert, Wi-Fi-funksjonen Spør før tilkoblinger var slått av og Autolysstyrke var slått av. Wi-Fi var aktivert, men enheten var ikke koblet til et nettverk. Batteribrukstiden varierer avhengig av mobilnettverk, sted, signalstyrke, konfigurering av funksjoner, bruk og mange andre faktorer. Batteritester ble utført med bestemte iPhone-enheter. Faktiske resultater kan variere.

9. Lydavspilling: Testene ble utført av Apple i mai og juni 2008 med førproduksjonsenheter av iPhone 3G og førproduksjonsprogramvare. Spillelisten besto av 358 unike lydspor med en kombinasjon av innhold importert fra CDer ved hjelp av iTunes (AAC-koding ved 128 kbps) og innhold kjøpt fra iTunes Store (AAC-koding ved 128 kbps). Alle innstillinger var standardinnstillinger bortsett fra at Viderekobling var aktivert og Wi-Fi-funksjonen Spør før tilkoblinger var slått av. Wi-Fi var aktivert, men enheten var ikke koblet til et nettverk. Batteribrukstiden varierer avhengig av mobilnettverk, sted, signalstyrke, konfigurering av funksjoner, bruk og mange andre faktorer. Batteritester ble utført med bestemte iPhone-enheter. Faktiske resultater kan variere.

10. Taletid og ventemodus: Testene ble utført av Apple i juni 2007 med førproduksjonsenheter av iPhone Bluetooth Headset og iPhone og førproduksjonsprogramvare. Alle innstillinger for iPhone Bluetooth Headset var standardinnstillinger. Alle innstillinger for iPhone var standardinnstillinger bortsett fra at Viderekobling var aktivert og Wi-Fi-funksjonen Spør før tilkoblinger var slått av. Batteribrukstiden varierer avhengig av signalstyrke, bruk og mange andre faktorer. Batteritester ble utført med bestemte iPhone Bluetooth Headset- og iPhone-enheter. Faktiske resultater kan variere.