Mac mini (slutten av 2009) - Tekniske spesifikasjoner

Størrelse og vekt

• Høyde: 5,08 cm

• Bredde: 16,51 cm

• Dybde: 16,51 cm

• Vekt: 1,31 kg1

Prosessor og hukommelse

• Intel Core 2 Duo-prosessor på 2,26 GHz, 2,53 GHz eller 2,66 GHz

• 3 MB delt nivå 2-buffer på prosessoren (bufferen har samme hastighet som prosessoren)

• Ekstern buss (FSB) på 1066 MHz

• 2 GB (to SO-DIMM-er på 1 GB) eller 4 GB (to SO-DIMM-er på 2 GB) 1066 MHz DDR2 SDRAM, to SO-DIMM-plasser støtter opptil 4 GB

I esken

• Mac mini

• Mini-DVI-til-DVI-adapter

• 110-watts strømforsynings-enhet og strømkabel

• DVD-er for installering og gjenoppretting

• Trykt og elektronisk dokumentasjon

Miljøstatusrapport

Mac mini har følgende miljøvennlige egenskaper:

• Ingen bromerte flammehemmende stoffer

• Inneholder ikke PVC2

• Utførelse i aluminium og polykarbonat som er lett å gjenvinne

• Oppfyller ENERGY STAR-kravene

• EPEAT Gold-vurdering

Tilkobling av ekstrautstyr

• Én FireWire 800-port (opptil 800 Mbps)

• Fem USB 2.0-porter (opptil 480 Mbps)

Grafikk- og videostøtte

• NVIDIA GeForce 9400M-grafikkprosessor med 256 MB DDR3 SDRAM som deles med hovedhukommelsen3

• Visning på ekstern skjerm i «Utvidet skrivebord»- og «Like skjermer»-modus: Støtte for samtidig visning på opptil 1920 x 1200 bildepunkter på en DVI- eller VGA-skjerm, opptil 2560 x 1600 bildepunkter på en «dual-link»-DVI-skjerm ved hjelp av Mini DisplayPort-til-Dual-Link DVI-adapteren (selges separat)

• Mini-DVI-port

• DVI-tilkobling med mini-DVI-til-DVI-adapter (følger med)

• VGA-tilkobling med Mini-DVI-til-VGA-adapter (selges separat)

• Mini DisplayPort-tilkobling

Kommunikasjon

• Innebygd AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi for tilkobling til trådløse nettverk,4kompatibel med IEEE 802.11a/b/g

• Innebygd Bluetooth 2.1 + EDR (EDR = Enhanced Data Rate)

• Innebygd 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-tilkobling)

Lyd

• Kombinert optisk digital lydinngang/linjeinngang (minijacktilkobling)

• Kombinert optisk digital lydutgang/hodetelefonutgang (minijacktilkobling)

• Innebygd høyttaler

Lagring

• Serial ATA-harddisk på 160 GB, 320 GB eller 500 GB5

• SuperDrive-stasjon med direktemating og støtte for to-lagsplater (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW): Skriver DVD+R DL- og DVD-R DL-plater med opptil 6x-hastighet, skriver DVD-R- og DVD+R-plater med opptil 8x-hastighet, skriver DVD-RW-plater med opptil 6x-hastighet, skriver DVD+RW-plater med opptil 8x-hastighet, leser DVD-plater med opptil 8x-hastighet, skriver CD-R- og CD-RW-plater med opptil 24x-hastighet og leser CD-plater med opptil 24x-hastighet

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Maksimal kontinuerlig effekt: 110 W

• Temperatur ved bruk: 10 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -40 til 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 til 95 % ikke-kondenserende

• Maksimal høyde over havet: 3000 meter

Programvare som følger med

• Mac OS X versjon 10.6 Snow Leopard (inneholder iTunes, Time Machine, Hurtigvisning, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressebok, QuickTime, iCal, DVD-spiller, Front Row og Xcode-utviklerverktøy)

• iLife (inneholder iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb og GarageBand)

Du kan også få følgende programvare forhåndsinstallert – kun på Apple Online Store:

• iWork

• Final Cut Express

• Aperture

• Logic Express

• FileMaker

• MobileMe

Konfigurasjoner Se detaljerte priser og konfigurasjoner

2,26 GHz Mac mini

2,53 GHz Mac mini

Prosessor

2,26 GHz Intel Core 2 Duo

2,53 GHz Intel Core 2 Duo

Nivå 2-buffer

3MB delt

Systembuss

1 066 MHz

Hukommelse

2 GB 1066 MHz DDR3 SDRAM, støtter opptil 4 GB

4 GB 1066 MHz DDR3 SDRAM, støtter opptil 4 GB

Harddisk

160 GB Serial ATA5, 5400 rpm

320 GB Serial ATA5, 5400 rpm

Optisk stasjon

8x SuperDrive-stasjon med direktemating og støtte for to-lagsplater (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Grafikk

NVIDIA GeForce 9400M-grafikkprosessor med 256 MB DDR3 SDRAM som deles med hovedhukommelsen3

Porter

Én FireWire 800-utgang (8 watt), fem USB 2.0-porter (opptil 480 Mbps), mini-DVI-tilkobling, VGA-tilkobling (med adapter som selges separat), Mini DisplayPort

Lyd

Innebygd høyttaler, kombinert optisk digital lydinngang / linjeinngang for lyd , kombinert optisk digital lydutgang / hodetelefonutgang

Ethernet

Innebygd 10/100/1000BASE-T (Gigabit)

Trådløst

Innebygd AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi4, innebygd Bluetooth 2.1 + EDR (EDR = Enhanced Data Rate)

Supporttjenester og begrenset garanti

Mac mini leveres med 90 dagers gratis telefonsupport og ett års begrenset garanti. Hvis du kjøper AppleCare Protection Plan for å utvide service- og supportavtalen til å gjelde i tre år fra maskinens kjøpsdato. Det er kun AppleCare Protection Plan som gir deg direkte telefonsupport fra Apples tekniske eksperter og sikrer at alle reparasjoner utføres av Apple-autoriserte teknikere med originale Apple-deler. Hvis du vil ha mer informasjon, besøker du Apples supportwebsted eller ring 815 00 158.

Tilleggsutstyr

Spesialkonfigurasjoner

• 2,53 GHz Intel Core 2 Duo

• 2,66 GHz Intel Core 2 Duo

• 320 GB harddisk (5400 rpm)

• 500 GB harddisk (5400 rpm)

• Opptil 4 GB DDR3 SDRAM på 1066 MHz

• Apple LED Cinema Display

• Apple Wireless Keyboard (trådløst tastatur)

• Apple Keyboard (tastatur)

• Apple Keyboard med talltastatur

• Magic Mouse

• Apple Mouse

• Apple Remote-fjernkontroll

• iWork

• Aperture

• Final Cut Express

• Logic Express

Tilbehør

• 110-watts Mac mini-strømforsyningsenhet

• AirPort Express-basestasjon

• AirPort Extreme-basestasjon

• Apple Mini-DVI-til-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-«Dual-Link»-DVI-adapter

• AppleCare Protection Plan

• MobileMe-abonnement

1. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. Kun interne kabler.

3. Hukommelsen som er tilgjengelig for Mac OS X, kan variere avhengig av grafikkbehovene. Minimumsforbruk for grafikkhukommelse er 256 MB.

4. Trådløs Internett-tilgang krever en basestasjon eller et annet trådløst tilgangspunkt og konto hos en Internett-leverandør (kostnader kan påløpe). Enkelte Internett-leverandører er ikke kompatible med AirPort.

5. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.