MacBook (tidlig 2008) - Tekniske spesifikasjoner

Størrelse og vekt

• Høyde: 2,75 cm

• Bredde: 32,5 cm

• Dybde: 22,7 cm

• Vekt: 2,27 kg1

Tilkoblinger og utvidelser

• MagSafe-strøminntak

• Gigabit Ethernet-port

• Mini-DVI-port

• FireWire 400-port på opptil 400 Mbps

• To USB 2.0-porter på opptil 480 Mbps

• Lydinngang

• Lydutgang

• Feste for sikkerhetskabel med lås fra Kensington

Muligheter for trådløs tilkobling

Innebygd AirPort Extreme-teknologi for tilkobling til trådløst nettverk2 (basert på et utkast til IEEE 802.11n-spesifikasjonen), IEEE 802.11a/b/g-kompatibel

Innebygd Bluetooth 2.0 + EDR (EDR = Enhanced Data Rate)

Innebygd 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-tilkobling)

Lyd

• Innebygde stereohøyttalere

• Innebygd retningsuavhengig mikrofon

• Kombinert optisk digital lydinngang/linjeinngang (minijacktilkobling)

• Kombinert optisk digital lydutgang/linjeutgang (minijacktilkobling)

Installert programvare

• Mac OS X versjon 10.5 Leopard (inneholder Time Machine, Hurtigvisning, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressebok, QuickTime, iCal, DVD-spiller, Photo Booth, Front Row og Xcode-utviklerverktøy)

• iLife ’08 (inneholder iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb og GarageBand)

Miljøstatus

• Flertallet av kretskortlaminatene inneholder ikke bromerte flammehemmende stoffer

• De fleste interne kablene inneholder ikke PVC

• Oppfyller ENERGY STAR-kravene

Skjerm

13,3-tommers (diagonalt målt) blank widescreenskjerm med TFT-teknologi, støtte for millioner av farger

Oppløsninger som støttes: 1280 x 800 (optimal), 1152 x 720, 1024 x 768, 1024 x 640, 800 x 600, 800 x 500, 720 x 480 og 640 x 480 bildepunkter i 16:10-format, 1024 x 768, 800 x 600 og 640 x 480 bildepunkter i 4:3-format og 720 x 480 bildepunkter i 3:2-format

Video og grafikk

Intel GMA X3100-grafikkprosessor med 144 MB DDR2 SDRAM delt med hovedhukommelsen3

Visning på ekstern skjerm i «Utvidet skrivebord»- og «Like skjermer»-modus: Støtte for samtidig visning med full oppløsning på den innebygde skjermen og opptil 1920 x 1200 bildepunkter på den eksterne skjermen, begge i millioner av farger

Innebygd iSight-kamera

Mini-DVI-port

Rent, digitalt videosignal

DVI-tilkobling ved å bruke mini-DVI-til-DVI-adapter (tilleggsutstyr)

VGA-tilkobling ved å bruke mini-DVI-til-VGA-adapter (tilleggsutstyr)

Kompositt-tilkobling ved å bruke mini-DVI-til-video-adapter (tilleggsutstyr)

S-video-tilkobling ved å bruke mini-DVI-til-video-adapter (tilleggsutstyr)

Inndata

• Innebygd tastatur i full størrelse med 79 taster (ISO), inkludert 12 funksjonstaster og 4 piltaster (i omvendt T-form)

• Styreflate med rullefunksjon gir presis kontroll over markøren, støtter rulling med to fingre, trykk og dobbelttrykk og flytting

Prosessor og hukommelse

• Intel Core 2 Duo-prosessor på 2,1 eller 2,4 GHz, 3 MB delt nivå 2-buffer på prosessoren (bufferen har samme hastighet som prosessoren)

• Ekstern buss (FSB) på 800 MHz

• 1 GB (to SO-DIMMer på 512 MB) eller 2 GB (to SO-DIMMer på 1 GB) 667 MHz DDR2 SDRAM, to SO-DIMM-plasser støtter opptil 4 GB

Lagring

MacBook på 2,1 GHz

• Serial ATA-harddisk på 120 GB og 5400 rpm, mulighet for harddisk på 160 GB eller 250 GB og 5400 rpm4

• 24x kombinert DVD-ROM/CD-RW-stasjon med direktemating

• Skriver til CD-R-plater med en hastighet på opptil 24x, skriver til CD-RW-plater med en hastighet på opptil 16x, leser CD-plater med en hastighet på opptil 24x og leser DVD-plater med en hastighet på opptil 8x

MacBook på 2,4 GHz

• Serial ATA-harddisk på 160 GB eller 250 GB og 5400 rpm

• 8x SuperDrive-stasjon med direktemating

• (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Maksimal skrivehastighet: 8x for DVD-R og DVD+R, 4x for DVD-R DL (to-lagsplater), DVD+R DL (to-lagsplater), DVD-RW og DVD+RW, 24x for CD-R og 10x for CD-RW

• Maksimal lesehastighet: 8x for DVD-R, DVD+R og DVD-ROM, 6x for DVD-ROM (DVD-9 DL), DVD-R DL (to-lagsplater), DVD+R DL (to-lagsplater), DVD-RW og DVD+RW og 24x for CD

Batteri og strøm5

• 55-wattimers litiumpolymerbatteri

• 60-watts MagSafe-strømforsynings­enhet med kabelkontroll­mekanisme

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 volt vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur ved bruk: 10 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -24 til 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 til 90 % ikke-kondenserende

• Maksimal høyde over havet (ved bruk): 3000 meter

• Maksimal høyde for oppbevaring: 4500 m

• Maksimal høyde over havet (frakt): 10 500 meter

I esken

• MacBook

• Rengjøringsklut for skjermen

• 60-watts MagSafe-strømforsyningsenhet, strømkabel og støpsel

• Litiumpolymerbatteri

• DVDer for installering og gjenoppretting

• Trykt og elektronisk dokumentasjon

Konfigurasjoner

MacBook på 2,1 GHz

(MB402B/A)

MacBook på 2,4 GHz

(MB403B/A)

MacBook på 2,4 GHz

(MB404B/A)

Farge

Hvit

Hvit

Svart

Prosessor

2,1 GHz Intel Core 2 Duo-prosessor

2,4 GHz Intel Core 2 Duo-prosessor

2,4 GHz Intel Core 2 Duo-prosessor

Nivå 2-buffer

3 MB delt

3 MB delt

3 MB delt

Systembuss

800 MHz

800 MHz

800 MHz

Hukommelse

1 GB (2 x 512 MB) 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300), støtter opptil 4 GB

2 GB (2 x 1 GB) 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300), støtter opptil 4 GB

2 GB (2 x 1 GB) 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300), støtter opptil 4 GB

Harddisk4

120 GB Serial ATA, 5400 rpm

160 GB Serial ATA, 5400 rpm

250 GB Serial ATA, 5400 rpm

Optisk stasjon

med direktemating

Kombinert stasjon (DVD-ROM/CD-RW)

8x SuperDrive-stasjon (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Grafikk

Intel GMA X3100-grafikkprosessor med 144 MB DDR2 SDRAM delt med hovedhukommelsen3

Video

Innebygd iSight-kamera, mini-DVI-utgang med støtte for DVI-, VGA-, S-video- og komposittvidetilkoblinger (krever adapter, selges separat)

Skjerm

13,3-tommers (diagonalt målt) blank TFT-widescreenskjerm med oppløsning på 1280 x 800

FireWire

Én FireWire 400-port på opptil 400 Mbps

USB

To USB 2.0-porter på opptil 480 Mbps

Lyd

Innebygde stereohøyttalere, innebygd retningsuavhengig mikrofon, kombinert optisk digital lydinngang/linjeinngang, kombinert optisk digital lydutgang/linjeutgang

Nettverk

Innebygd 10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet

Muligheter for trådløs tilkobling

Innebygd AirPort Extreme Wi-Fi (basert på et utkast til IEEE 802.11n-spesifikasjonen)2, innebygd Bluetooth 2.0 + EDR-modul (EDR = Enhanced Data Rate)

Maskinvaretilbehør

60-watts MagSafe-strømforsyningsenhet, støpsel, strømkabel, litiumpolymerbatteri

Supporttjenester og begrenset garanti

MacBook-maskinen leveres med 90 dagers gratis telefonsupport og ett års begrenset garanti. Kjøp AppleCare Protection Plan for å utvide service- og supportavtalen til å gjelde i tre år fra maskinens kjøpsdato. Det er kun AppleCare Protection Plan som gir deg direkte telefonsupport fra Apples tekniske eksperter og sikrer at alle reparasjoner utføres av Apple-autoriserte teknikere med originale Apple-deler. Hvis du vil ha mer informasjon, besøker du Apples supportwebsted eller ringer 815 00 158.

Apple og miljøet

Mer informasjon om Apples målsetning om å redusere påvirkningen produkter og produksjonsprosesser har på miljøet. På siden med miljøspesifikasjoner for Apple-produkter finner du miljøinformasjon om produktene våre.

Resirkulering

Apple har et helhetlig perspektiv på resirkulering og reduksjon av avfall. Mer informasjon om hvordan du kan resirkulere Macintosh-maskinen din.

Tilleggsutstyr

Time Capsule

Time Capsule er en AirPort Extreme-basestasjon med alle funksjoner og en innebygd harddisk. Du kan opprette et trådløst nettverk og sikkerhetskopiere over nettverket med én enhet.

• Harddisk i tjenerklassen på 500 GB eller 1 TB

• Wi-Fi-sertifisert for 2.0-utkastet til 802.11n

• USB-port for tilkobling av USB-skriver eller ekstern USB-harddisk

Spesialkonfigurasjoner

• 160 GB harddisk (5400 rpm)

• 250 GB harddisk (5400 rpm)

• Opptil 4 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

• Apple Remote-fjernkontroll (MA128G/B)

• Apple USB-modem (MA034Z/A)

• Apple mini-DVI-til-DVI-adapter (M9321G/B)

• Apple mini-DVI-til-VGA-adapter (M9320G/A

• )Aperture 2 (MA715Z/A)Final Cut Express (MA261Z/A)

• Logic Express (MA806B/A)

• iWork ’08 (MA790Z/A)

Tilbehør

• AirPort Extreme-basestasjon (MA053B/A)

• AirPort Express-basestasjon (M9470B/A)

• MagSafe Airline Adapter (MB441Z/A)

• Apple mini-DVI-til-video-adapter (M9319G/A)

• AppleCare Protection Plan (MA519B/A)

• .Mac-abonnement (MA927Z/A)

• Apple Wireless Keyboard (trådløst tastatur) (MB167B/A)

• Trådløs Apple Mighty Mouse (mus) (MB111B/A)

• Apple Keyboard (tastatur) (MB110B/A)

• Apple Mighty Mouse (med kabel) (MB112B/A)

1. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. Trådløs Internett-tilgang krever en basestasjon eller et annet trådløst tilgangspunkt og konto hos en Internett-leverandør (kostnader kan påløpe). Enkelte Internett-leverandører er ikke kompatible med AirPort.

3. Hukommelsen som er tilgjengelig for Mac OS X, kan variere avhengig av grafikkbehovene. Minimumsforbruk for grafikkhukommelse er 144 MB. Ytterlige 16 MB kreves ved bruk av ekstern skjerm.

4. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

5. Batteribrukstiden avhenger av konfigurasjon og bruk. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries/. Testen for trådløs produktivitet måler batteribrukstiden ved å besøke forskjellige websteder og redigere tekst i et tekstbehandlingsdokument med lysstyrken satt til 50 %.