iPod touch (3. generasjon) - Tekniske spesifikasjoner

Størrelse og vekt

• Høyde: 110 mm

• Bredde: 61.8 mm

• Dybde: 8.5 mm

• Vekt: 115 gram1

Kapasitet

• Flash-disk på 32 GB eller 64 GB2

• Plass til opptil 7000 eller 14 000 sanger kodet i AAC-format ved 128 kbps3

• Plass til opptil 40 000 eller 90 000 iPod-kompatible bilder4

• Plass til opptil 40 eller 80 timer med video5

Trådløst6

• Wi-Fi (802.11b/g)

• Innebygd støtte for Nike + iPod

• Stedsbasert tjeneste i Kart7

• Bluetooth 2.1 + EDR

I esken

• iPod touch

• Apple Earphones med fjernkontroll og mikrofon

• Dock Connector-til-USB-kabel

• Hurtigstartguide

Miljøstatusrapport

iPod touch viser at Apple fortsetter å jobbe for miljøet. Enheten har følgende miljøvennlige egenskaper:

• Skjermglass som ikke inneholder arsen

• Ingen bromerte flammehemmende stoffer

• Kvikksølvfri skjerm med LED-bakbelysning

• Inneholder ikke PVC

• Utførelse i rustfritt stål som er lett å gjenvinne

Skjerm

• 3,5-tommers (diagonalt) widescreenskjerm

• Multi-Touch-skjerm

• Bildeoppløsning på 480 x 320 bildepunkter ved 163 bildepunkter per tomme

Lyd

• Frekvensområde: 20 til 20 000 Hz

• Lydformater som støttes: AAC (8 til 320 Kbps), Protected AAC (fra iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 til 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formatene 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX og AAX+), Apple Lossless, AIFF og WAV

Hodetelefoner

• Apple Earphones med fjernkontroll og mikrofon

• Volumkontroll

• Frekvensområde: 20 til 20 000 Hz

• Impedans: 32 ohm

TV og video

• Støtte for komponent-TV-signaler ut med en oppløsning på 480p og 576p

• H.264-video, opptil 1,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Low-Complexity-versjonen av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-lyd på opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. H.264-video, opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Baseline Profile opptil nivå 3.0 med AAC-LC-lyd på opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. MPEG-4-video, opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd på opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov.

Språk

• Språkstøtte for norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk, tysk, tradisjonell kinesisk, forenklet kinesisk, nederlandsk, italiensk, spansk, portugisisk (Brasil), portugisisk (Portugal), dansk, svensk, finsk, koreansk, japansk, russisk, polsk, tyrkisk, ukrainsk, arabisk, thai, tsjekkisk, gresk, hebraisk, indonesisk, malaysisk, rumensk, slovakisk og kroatisk

• Tastaturstøtte for norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk (Frankrike), fransk (Canada), fransk (Sveits), tysk, tradisjonell kinesisk (håndskrift, pinyin, zhuyin), forenklet kinesisk (håndskrift, pinyin), nederlandsk, italiensk, spansk, portugisisk (Brasil), portugisisk (Portugal), dansk, svensk, finsk, koreansk, japansk (QWERTY), japansk (kana), russisk, polsk, tyrkisk, ukrainsk, estisk, ungarsk, islandsk, lituaisk, latvisk, flamsk, arabisk, thai, tsjekkisk, gresk, hebraisk, indonesisk, malaysisk, rumensk, slovakisk og kroatisk

• Ordlistestøtte (gir muligheter for prediktiv tekst og autokorrektur) for norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk, tysk, tradisjonell kinesisk (håndskrift, pinyin, zhuyin), forenklet kinesisk (håndskrift, pinyin), nederlandsk, italiensk, spansk, portugisisk (Brasil), portugisisk (Portugal), dansk, svensk, finsk, koreansk, japansk (QWERTY), japansk (kana), russisk, polsk, tyrkisk, ukrainsk, litauisk, arabisk, thai, tsjekkisk, gresk, hebraisk, indonesisk, malaysisk, rumensk, slovakisk og kroatisk

Inn-/utganger

• Dock-tilkobling

• Stereoutgang for hodetelefoner (3,5 mm)

Eksterne knapper og kontroller

• Dvale/vekke

• Volum opp/ned

• Hjem

Batteri og strøm8

• Innebygd oppladbart litiumionebatteri

• Avspillingstid

• Musikkavspilling: opptil 30 timer med fulladet batteri

• Videoavspilling: opptil 6 timer med fulladet batteri

• Lading via USB fra datamaskin eller strømforsyningsenhet (selges separat)

• Tid for hurtiglading: omtrent 2 timer (til 80 % av batterikapasiteten)

• Tid for fullading: omtrent 4 timer

Systemkrav for Mac

• Macintosh-maskin med USB 2.0-port

• Mac OS X versjon 4.11 eller nyere

• iTunes 9 eller nyere9

Systemkrav for Windows

• PC med USB 2.0-port

• Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller nyere

• iTunes 9 eller nyere9

Krav til driftsmiljø

• Temperatur ved bruk: 0 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -20 til 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 til 95 % ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: 3 000 m (10 000 fot)

1. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

3. Sangkapasitet er basert på 4 minutter per sang og koding ved 128 kbps i AAC-format. Ved 256 kbps i AAC-format er sangkapasiteten opptil 3 500 sanger (32GB) eller 7 000 sanger (64GB). Faktisk kapasitet varierer etter kodingsmetode og bitfrekvens.

4. Bildekapasiteten er basert på bilder i iPod-format som er overført fra iTunes.

5. Videokapasiteten er basert på videokoding ved 1,5 Mbps i H.264-format og en oppløsning på 640 x 480 kombinert med lyd på 128 kbps. Den faktiske kapasiteten varierer etter innholdet.

6. Internett-tilgang kreves. Bredbånd anbefales. Kostnader kan påløpe.

7. Kart-programmet på iPod touch har en funksjon som kan finne ut omtrent hvor du er, ved å hente inn informasjon om hvor nærme du er kjente Wi-Fi-nettverk (hvis Wi-Fi er aktivert, og hvis tjenesten er tilgjengelig). Jo mer nøyaktig den tilgjengelige informasjonen er, jo mindre er sirkelen som identifiserer posisjonen din på kartet. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle områder. Tettheten av kjente Wi-Fi-nettverk er størst i urbane områder. For å kunne oppgi plassering, samles data i en form som ikke identifiserer deg personlig. Hvis du ikke vil at slike data skal samles inn, bør du ikke aktivere funksjonen. Hvis du ikke bruker denne funksjonen, påvirker det ikke funksjonaliteten til iPod touch.

8. Testene ble utført av Apple i august 2009 med førproduksjonsmaskinvare og -programvare. Spillelisten inneholdt 358 forskjellige lydspor med innhold importert fra CD-er med iTunes (128 kbps AAC) og innhold kjøpt fra iTunes Store (256 kbps AAC). Videoinnholdet ble kjøpt fra iTunes Store. iPod-enhetene var tilkoblet et Wi-Fi-nettverk og Autolysstyrke var slått av, alle andre innstillinger var satt til standardinnstillingene. Batteritester er utført med spesifikke iPod-enheter. Faktiske resultater kan variere. Oppladbare batterier kan lades kun et begrenset antall ganger, og det kan hende at de til slutt må byttes ut (les mer på www.apple.com/no/support/ipod/service/battery). Batteribrukstid og antall ladesykluser varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.

9. iPod og iTunes skal kun brukes til å kopiere musikk du selv eier, eller på annen måte har lovlig tilgang til å kopiere. Ikke stjel musikk.