iPod touch (4. generasjon) - Tekniske spesifikasjoner

Farge

• Hvit

• Svart

Kapasitet1

8 GB

32 GB

64 GB

Størrelse og vekt2

• Høyde: 111,0 mm

• Bredde: 58,9 mm

• Dybde: 7,2 mm

• Vekt: 101 gram

Trådløst3

• 802.11b/g/n Wi-Fi (kun 2,4 GHz for 802.11n)

• Bluetooth 2.1 + EDR

• Kart – stedsbasert tjeneste4

• Innebygd støtte for Nike+5

Skjerm

• 3,5-tommers (diagonalt målt) widescreenskjerm med Multi-Touch

• Oppløsning på 960 x 640 bildepunkter med 326 bildepunkter per tomme

Kamera, bilder og video

• Videoopptak, HD (720p) opptil 30 bilder per sekund med lyd; stillbilder (960 x 720) med kameraet på baksiden

• Bilder og video med VGA-kvalitet på opptil 30 bilder per sekund med kameraet på framsiden

• Trykk for å kontrollere eksponeringen for video eller stillbilder

• Geografisk merking av bilder og video via Wi-Fi

Innganger og utganger

• 30-pinners Dock-tilkobling

• 3,5-mm stereohodetelefonutgang

• Innebygd høyttaler

• Mikrofon

Strøm og batteri6

• Innebygd oppladbart litiumionebatteri

• Musikkavspilling: Opptil 40 timer med fulladet batteri

• Videoavspilling: Opptil 7 timer med fulladet batteri

• Ladetid: Hurtiglading på ca. 2 timer (80 % kapasitet), full lading på ca. 4 timer.

Lyd

• Frekvensområde: 20 Hz til 20 000 Hz

• Lydformater som støttes: AAC (8 til 320 kbps), Protected AAC (fra iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 til 320 kbps), MP3 VBR, Audible (formatene 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX og AAX+), Apple Lossless, AIFF og WAV

• Brukeren kan selv angi en volumbegrensning

TV og video

• H.264-video opptil 720p, 30 bilder per sekund, Main Profile nivå 3.1 med AAC-LC-lyd på opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov

• MPEG-4-video, opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd på opptil 160 kbps per kanal, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov

• Motion JPEG (M-JPEG) opptil 35 Mbps, 1280 x 720 bildepunkter, 30 bilder per sekund, lyd i ulaw, PCM-stereolyd i filformatet .avi

• Støtte for 1024 x 768 bildepunkter med VGA Adapter; 576p og 480p med Apple Component AV-kabel, 576i og 480i med Apple Composite AV-kabel (kabler selges separat)

Hodetelefoner

• Øretelefoner

• Frekvensområde: 20 Hz til 20 000 Hz

• Impedans: 32 ohm

Sensorer

• Gyroskop med tre akser

• Akselerasjonsmåler

• Sensor for lys fra omgivelsene

Systemkrav

• Apple-ID (kreves for enkelte funksjoner)

• Internettilgang3

• Synkronisering med iTunes på en Mac eller PC krever:

• Mac: OS X versjon 10.5.8 eller nyere

• PC: Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller nyere

• iTunes 10.5 eller nyere (gratis nedlasting fra www.itunes.com/no/download)7

Anbefalinger for driftsmiljø

• Temperatur under bruk: 0° til 35° C

• Temperatur ved oppbevaring: -20° til 45° C

• Relativ fuktighet: 5 % til 95 % ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: 3000 m

Språk

Språkstøtte

Norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, spansk, tysk, arabisk, dansk, finsk, gresk, hebraisk, indonesisk, katalansk, kroatisk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Brasil), portugisisk (Portugal), rumensk, russisk, slovakisk, svensk, thai, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

Tastaturstøtte

Norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk (Frankrike), fransk (Canada), fransk (Sveits), italiensk, japansk (romaji, kana), kinesisk – forenklet (håndskrift, pinyin, wubihua), kinesisk – tradisjonell (håndskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, wubihua), koreansk, spansk, tysk (Tyskland), tysk (Sveits), arabisk, bulgarsk, cherokesisk, dansk, emoji, estisk, finsk, flamsk, gresk, hawaiisk, hebraisk, hindi, indonesisk, islandsk, katalansk, kroatisk, latvisk, litauisk, makedonsk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Portugal), portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, serbisk (kyrillisk/latinsk), slovakisk, svensk, thai, tibetansk, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

Ordlistestøtte

Norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk (Frankrike), fransk (Canada), fransk (Sveits), italiensk, japansk (romaji, kana), kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, spansk, tysk, arabisk, bulgarsk, cherokesisk, dansk, estisk, finsk, flamsk, gresk, hawaiisk, hebraisk, hindi, indonesisk, katalansk, kroatisk, latvisk, litauisk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Portugal), portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, slovakisk, svensk, thai, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

I esken

• iPod touch

• Øretelefoner

• Dock-kontakt-til-USB-kabel

• Hurtigstartguide

iPod touch og miljøet

Apple bruker en komplett livssyklustilnærming for å bestemme vår miljømessige påvirkning. Mer informasjon

iPod touch har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:

• Skjermglass uten arsen

• Ingen bromerte flammehevende stoffer

• Kvikksølvfri LCD-skjerm

• Ingen PVC-stoffer

• Utførelse i rustfritt stål som er lett å gjenvinne

Apple og miljøet

Mer informasjon om Apples engasjement for å redusere påkjenningen på miljøet fra produktene og prosessene våre. Apple Product Environmental Reports inneholder miljøinformasjon om produktene våre.

Tilbehør

In-Ear Headphones med fjernkontroll og mikrofon

Disse øretelefonene er utviklet for å gi klar og presis lyd, og du kommer til å høre lyddetaljer du tidligere har gått glipp av.

Earphones med fjernkontroll og mikrofon

Disse øretelefonene har praktiske knapper som du kan bruke til å justere volumet og styre musikk- og videoavspilling.

USB Power Adapter

Bruk denne superkompakte USB-baserte adapteren til å lade iPhone eller iPod når den ikke er tilkoblet en datamaskin.

Apple Universal Dock

Enkel tilgang til USB-port for lading og synkronisering av iPod eller for tilkobling til TV eller høyttalere.

Annet tilbehør

• Apple kompositt-AV-kabel

• Apple komponent-AV-kabel

• Apple Dock-tilkobling til USB-kabel

• iPod Universal Dock Adapter (3-pakning)

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten etter formatering er mindre.

2. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

3. Internettilgang kreves. Bredbånd anbefales. Kostnader kan påløpe.

4. Kart-appen på iPod touch har en funksjon som kan finne ut omtrent hvor du er, ved å hente inn informasjon om hvor nærme du er kjente Wi-Fi-nettverk (hvis Wi-Fi er aktivert, og hvis tjenesten er tilgjengelig). Jo mer nøyaktig den tilgjengelige informasjonen er, jo mindre er sirkelen som identifiserer posisjonen din på kartet. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle områder. Tettheten av kjente Wi-Fi-nettverk er størst i urbane områder. For å kunne oppgi plassering, samles data i en form som ikke identifiserer deg personlig. Hvis du ikke vil at slike data skal samles inn, bør du ikke aktivere funksjonen. Hvis du ikke bruker denne funksjonen, påvirker det ikke funksjonaliteten til iPod touch.

5. Krever Nike + iPod-sensor, selges separat.

6. Testene ble utført av Apple i september 2011 med førproduksjonsmaskinvare og -programvare for iPod touch. Spillelisten inneholdt 358 forskjellige lydspor med innhold importert fra CD-er med iTunes (128 kbps AAC) og innhold kjøpt fra iTunes Store (256 kbps AAC). Videoinnholdet ble kjøpt fra iTunes Store. iPod-enhetene var koblet til et Wi-Fi-nettverk og Autolysstyrke var slått av, alle andre innstillinger var satt til standardinnstillingene. Batteritester er utført med spesifikke iPod-enheter. Faktiske resultater kan variere. Oppladbare batterier kan lades kun et begrenset antall ganger, og det kan hende at de til slutt må byttes ut (www.apple.com/no/support/ipod/service/battery). Batteribrukstiden og antall ladinger varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.

7. iPod og iTunes skal kun brukes til å kopiere musikk du selv eier, eller på annen måte har lovlig tilgang til å kopiere. Ikke stjel musikk.