OS X Yosemite - Tekniske spesifikasjoner

Generelle systemkrav

• OS X versjon 10.6.8 eller nyere

• 2 GB minne

• 8 GB ledig plass

Enkelte funksjoner krever en Apple-ID. Vilkår gjelder.

Enkelte funksjoner krever en kompatibel internettleverandør. Kostnader kan påløpe.

Funksjonskrav

Handoff og Instant Hotspot Støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Air (2012 eller nyere)

• MacBook Pro (2012 eller nyere)

• iMac (2012 eller nyere)

• Mac mini (2012 eller nyere)

• Mac Pro (sent 2013)

Handoff krever en iPhone, iPad eller iPod touch med Lightning-kontakt og iOS 8.

Instant Hotspot krever en iPhone eller iPad med tilkobling til mobilnettverk med Lightning-kontakt og iOS 8.1. Krever Delt Internett-tjeneste fra operatøren.

Telefonsamtaler

Telefonsamtaler krever en iPhone med iOS 8. Krever aktivert operatørabonnement.

SMS

SMS krever en iPhone med iOS 8. Krever aktivert operatørabonnement.

AirDrop

AirDrop mellom Mac-maskiner og iOS-enheter støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Air (2012 eller nyere)

• MacBook Pro (2012 eller nyere)

• iMac (2012 eller nyere)

• Mac mini (2012 eller nyere)

• Mac Pro (sent 2013)

AirDrop til iOS-enheter krever en iPhone, iPad eller iPod touch med Lightning-kontakt og iOS 7 eller nyere.

AirDrop mellom to Mac-maskiner støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Pro (sent 2008 eller nyere)*

• MacBook Air (sent 2010 eller nyere)

• MacBook (sent 2008 eller nyere)*

• iMac (tidlig 2009 eller nyere)

• Mac mini (midten av 2010 eller nyere)

• Mac Pro (tidlig 2009 med AirPort Extreme-kort, eller midten av 2010 eller nyere)

Time Machine

Krever en ekstra harddisk eller AirPort Time Capsule (selges separat).

Photo Booth

Krever et FaceTime- eller iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera. Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-videokamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse.

FaceTime

Videosamtaler krever et innebygd FaceTime-kamera, iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-videokamera eller FireWire DV-videokamera og internettforbindelse på 128 kbps (både opp og ned). Videosamtaler i HD krever et innebygd FaceTime HD-kamera og internettforbindelse på 1 Mbps (både opp og ned). Mottak av HD-videosamtaler krever en Intel-basert Mac som støttes. Mer

Boot Camp

Støtter eksisterende Boot Camp-installeringer med Windows XP Service Pack 2, Windows Vista eller Windows 7. Nye Boot Camp-installeringer krever Windows 7 eller Windows 8 (selges separat).

Spotlight-forslag

Krever bredbåndstilkobling til Internett.

Exchange-støtte

Krever Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4, Exchange Server 2010 eller Exchange 2013. Autokonfigurering krever at du aktiverer Autodiscovery-funksjonen i Microsoft Exchange Server.

Like skjermer via AirPlay

Krever Apple TV (andre generasjon eller nyere). Støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Pro (tidlig 2011 eller nyere)

• MacBook Air (midten av 2011 eller nyere)

• iMac (midten av 2011 eller nyere)

• Mac mini (midten av 2011 eller nyere)

• Mac Pro (sent 2013)

Peer-to-peer AirPlay

Krever en Mac (2012 eller nyere) med OS X Yosemite og en Apple TV (tredje generasjon, rev. A, modell A1469 eller nyere) med Apple TV-programvareversjon 7.0 eller nyere.

Power Nap

Støttes av følgende Mac-modeller:

• MacBook Pro med Retina-skjerm (midten av 2012 eller nyere)

• MacBook Air (sent 2010 eller nyere)

• iMac (sent 2012 eller nyere)

• Mac mini (sent 2012 eller nyere)

• Mac Pro (sent 2013)

Bevegelser

Krever en Multi‑Touch-styreflate, Magic Trackpad eller Magic Mouse.

VoiceOver-bevegelser

Krever en Multi-Touch-styreflate eller Magic Trackpad.

Diktering

Krever en mikrofon (innebygd eller ekstern).

Mac App Store

Er kun tilgjengelig for personer som er 13 år eller eldre, i USA og mange andre land. Kompatibel maskinvare og programvare og internettilgang er påkrevd. Bredbåndstilknytning er anbefalt (kostnader kan påløpe). Vilkår gjelder.

Dette følger med

Apper

• Automator

• Kalkulator

• Kalender

• Sjakk

• Kontakter

• Dashboard

• Ordbok

• DVD-spiller

• FaceTime

• Fontbok

• iBooks

• Bildeoverføring

• iTunes

• Launchpad

• Mac App Store

• Mail

• Kart

• Meldinger

• Mission Control

• Notater

• Photo Booth

• Forhåndsvisning

• QuickTime Player

• Påminnelser

• Safari

• Huskelapper

• Systemvalg

• TextEdit

• Time Machine

Mer om innebygde apper

Verktøy

• Aktivitets­monitor

• AirPort-verktøy

• AppleScript-redigering

• Lyd- og MIDI-oppsett

• Bluetooth-filutveksling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-verktøy

• Konsoll

• Digital fargemåler

• Diskverktøy

• Grab

• Grapher

• Nøkkelringtilgang

• Overførings­assistent

• System­informasjon

• Terminal

• VoiceOver-verktøy

Språk

• Arabisk

• Katalansk

• Kroatisk

• Forenklet kinesisk

• Tradisjonell kinesisk

• Tsjekkisk

• Dansk

• Nederlandsk

• Engelsk

• Finsk

• Fransk

• Tysk

• Gresk

• Hebraisk

• Ungarsk

• Indonesisk

• Italiensk

• Japansk

• Koreansk

• Malayisk

• Norsk

• Polsk

• Portugisisk (Brasil)

• Portugisisk

• Rumensk

• Russisk

• Slovakisk

• Spansk

• Svensk

• Thai

• Tyrkisk

• Ukrainsk

• Vietnamesisk

1. *MacBook Pro (17-tommer, sent 2008) og hvit MacBook (sent 2008) støtter ikke AirDrop.

2. iCloud krever iOS 5 eller nyere på iPhone 3Gs eller nyere, iPod touch (tredje generasjon eller nyere), iPad eller iPad mini, en Mac med OS X Lion versjon 10.7.5 eller nyere, eller en PC med Windows 7 eller Windows 8 (Outlook 2007 eller nyere eller en oppdatert nettleser kreves for tilgang til e-post, kontakter og kalendere). Enkelte funksjoner krever iOS 8 og OS X Yosemite. Enkelte funksjoner krever Wi‑Fi-forbindelse. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle land. For enkelte tjenester er tilgangen begrenset til ti enheter.