iPod classic (120 GB) - Tekniske spesifikasjoner

Størrelse og vekt

• Høyde: 10,35 cm

• Bredde: 6,18 cm

• Dybde: 1,05 cm

• Vekt: 140 gram1

Kapasitet

• 120 GB harddisk2

• Plass til opptil 30 000 sanger ved koding i AAC-format med 128 kbps3

• Plass til opptil 25 000 iPod-kompatible bilder4

• Plass til opptil 150 timer med video5

• Overføring av data til iPod-harddisken via USB

I esken

• iPod classic

• Øretelefoner

• USB 2.0-kabel

• Dock-adapter

• Hurtigstartguide

Miljøstatusrapport

iPod classic viser at Apple fortsetter å jobbe for miljøet. Enheten har følgende miljøvennlige egenskaper:

• iPod-en, øretelefonene og USB-kabelen inneholder ikke PVC

• LCD-skjerm uten kvikksølv med glass uten arsenikk

• De fleste elektriske og mekaniske komponentene inneholder ikke brom

• Det meste av emballasjematerialet er laget av resirkulert fibertre og biobaserte materialer

Skjerm

• 2,5-tommers (diagonalt målt) LCD-fargeskjerm med LED-bakgrunnsbelysning

• Oppløsning på 320 x 240 med 163 bildepunkter per tomme

Lyd

• Frekvensområde: 20 til 20 000 Hz

• Lydformater som støttes: AAC (16 til 320 kbps), beskyttet AAC (fra iTunes Store), MP3 (16 til 320 kbps), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 og 4), Apple Lossless, AIFF og WAV

• Brukeren kan selv angi en volumbegrensning

Hodetelefoner

• Øretelefoner

• Frekvensområde: 20 til 20 000 Hz

• Impedans: 32 ohm

Video

• H.264-video: opptil 1,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Low-Complexity-versjon av H.264 Baselin Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. H.264 video: opptil 2,5 kbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Baseline Profile opptil nivå 3.0 med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. MPEG-4 video: opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov

Språk

• Dansk, engelsk, finsk, forenklet kinesisk, fransk, gresk, italiensk, japansk, koreansk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, tradisjonell kinesisk, tsjekkisk, tyrkisk, tysk og ungarsk

• Ekstra språkstøtte for visning av sang-, artist- og albuminformasjon på: bulgarsk, kroatisk, rumensk, serbisk, slovakisk, slovensk, thai, ukrainsk og vietnamesisk

Inn-/utganger

• Dock-tilkobling

• Stereoutgang for hodetelefoner (3,5 mm)

Eksterne knapper og kontroller

• Låseknapp

• Klikkeflate

Batteri og strøm6

• Innebygd oppladbart litiumionebatteri

• Avspillingstid

• Musikkavspilling: opptil 36 timer med fulladet batteri

• Videoavspilling: opptil 6 timer med fulladet batteri

• Lading via USB fra datamaskin eller strømforsyningsenhet (selges separat)

• Tid for hurtiglading: omtrent 2 timer (til 80 % av batterikapasiteten)

• Tid for fullading: omtrent 4 timer

Systemkrav for Mac

• Macintosh-maskin med USB 2.0-port

• Mac OS X versjon 10.4.11 eller nyere

• iTunes 8 eller nyere7

Systemkrav for Windows

• PC med USB 2.0-port

• Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller nyere

• iTunes 8 eller nyere6

Krav til driftsmiljø

• Temperatur ved bruk: 0 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -20 til 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 til 95 % ikke-kondenserende

• Maksimal høyde over havet (bruk): 3000 m

Sammenligning av modeller

iPod shuffle

iPod nano

iPod classic

iPod touch

Lagring

1 GB

2 GB

8 GB

16 GB

120 GB

8 GB

16 GB

32 GB

Sanger

240

500

1000

2000

30 000

1750

3500

7000

Batteribrukstid

Opptil 12 timers musikkavspilling

Opptil 24 timer musikkavspilling, opptil 4 timer videoavspilling

Opptil 36 timer musikkavspilling, opptil 6 timer videoavspilling

Opptil 36 timer musikkavspilling, opptil 6 timer videoavspilling

Skjerm

2-tommers (diagonalt målt) LCD-fargeskjerm med LED-bakgrunnsbelysning

2,5-tommers (diagonalt målt) LCD-fargeskjerm med LED-bakgrunnsbelysning

3,5-tommers (diagonalt målt) widescreenskjerm med Multi-Touch

Porter

Stereominijackutgang

Dock-tilkobling, stereominijackutgang

Dock-tilkobling, stereominijackutgang

Dock-tilkobling, stereominijackutgang

Tilkoblingsmuligheter

USB via Dock-stasjonen som følger med

USB via Dock-tilkobling, komponent- og komposittvideo via Dock-tilkobling (med AV-kabler, selges separat), lyd via hodetelefonutgang

USB via Dock-tilkobling, komponent- og komposittvideo via Dock-tilkobling (med AV-kabler, selges separat), lyd via hodetelefonutgang

USB via Dock-tilkobling, komponent- og komposittvideo via Dock-tilkobling (med AV-kabler, selges separat), lyd via hodetelefonutgang

Trådløs dataoverføring

Wi-Fi (802.11b/g)

Innebygd støtte for Nike + iPod

Stedsbasert tjeneste i Kart

Oppladingstid

Ca. 4 timer (2 timer hurtiglading gir 80 prosent av full kapasitet)

Ca. 3 timer (1,5 timers hurtiglading gir 80 prosent av full kapasitet)

Ca. 4 timer (2 timer hurtiglading gir 80 prosent av full kapasitet)

Ca. 4 timer (2 timer hurtiglading gir 80 prosent av full kapasitet)

Støttede lydformater

AAC (8 til 320 kbps), beskyttet AAC (fra iTunes Store), MP3 (8 til 320 kbps), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 og 4), WAV og AIFF

AAC (16 til 320 kbps), beskyttet AAC (fra iTunes Store), MP3 (16 til 320 kbps), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 og 4), Apple Lossless, WAV og AIFF

AAC (16 til 320 kbps), beskyttet AAC (fra iTunes Store), MP3 (16 til 320 kbps), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 og 4), Apple Lossless, WAV og AIFF

AAC (16 til 320 kbps), beskyttet AAC (fra iTunes Store), MP3 (16 til 320 kbps), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 og 4), Apple Lossless, WAV og AIFF

Støttede bildeformater

Synkroniserer iPod-kompatible bilder i JPEG-, BMP-, GIF-, TIFF-, PSD- (kun Mac) og PNG-format

Synkroniserer iPod-kompatible bilder i JPEG-, BMP-, GIF-, TIFF-, PSD- (kun Mac) og PNG-format

Synkroniserer iPod-kompatible bilder i JPEG-, BMP-, GIF-, TIFF-, PSD- (kun Mac) og PNG-format

Støttede videoformater

H.264-video: opptil 1,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Low-Complexity-versjon av H.264 Baselin Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. H.264 video: opptil 2,5 kbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Baseline Profile opptil nivå 3.0 med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. MPEG-4 video: opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov

H.264-video: opptil 1,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Low-Complexity-versjon av H.264 Baselin Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. H.264 video: opptil 2,5 kbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Baseline Profile opptil nivå 3.0 med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. MPEG-4 video: opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov

H.264-video: opptil 1,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Low-Complexity-versjon av H.264 Baselin Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. H.264 video: opptil 2,5 kbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Baseline Profile opptil nivå 3.0 med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov. MPEG-4 video: opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene .m4v, .mp4 og .mov

Størrelse

2,73 x 4,12 x 1,05 cm

(inkludert klips)

9,07 x 3,87 x 0,62 cm

10,35 x 6,18 x 1,05 cm

11,0 x 6,18 x 0,85 cm

Vekt:

15,6 gram

36,8 gram

140 gram

115 gram

Tilbehør som følger med

Øretelefoner, USB-dokkingstasjon

Øretelefoner, USB-kabel, Dock-adapter

Øretelefoner, USB-kabel, Dock-adapter

Øretelefoner, USB-kabel, Dock-adapter, poleringsklut

Tilbehør

In-Ear Headphones med fjernkontroll og mikrofon

Disse øretelefonene er utviklet for å gi klar og presis lyd, og du kommer til å høre lyddetaljer du tidligere har gått glipp av.

Earphones med fjernkontroll og mikrofon

Disse øretelefonene har praktiske knapper som du kan bruke til å justere volumet og styre musikk- og videoavspilling.

Universal Dock med fjernkontroll

Enkel tilgang til USB-port for lading og synkronisering av iPod eller for tilkobling til TV eller høyttalere.

• Apple iPod Radio Remote

• Apple kompositt-AV-kabel

• Apple komponent-AV-kabel

• Apple iPod Dock Connector-til-USB-kabel

• iPod Universal Dock Adapter (3-pakning)

På Apple Online Store finner du flere flere tilbehørsprodukter

1. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

3. Musikkapasiteten er basert på fire minutter per sang og koding ved 128 kbps i AAC-format. Kapasiteten varierer avhengig av innhold.

4. Bildekapasiteten er basert på bilder i iPod-format som er overført fra iTunes.

5. Videokapasiteten er basert på videokoding ved 1,5 Mbps i H.264-format og en oppløsning på 640 x 480 kombinert med lyd på 128 kbps. Den faktiske kapasiteten varierer etter innholdet.

6. Testene ble utført av Apple i august 2008 med førproduksjonsmaskinvare og -programvare. Spillelisten inneholdt 358 forskjellige lydspor med innhold importert fra CD-er ved hjelp av iTunes (128 kbps AAC), og innhold kjøpt fra iTunes Store (128 kbps AAC). Videoinnholdet ble kjøpt fra iTunes Store. Batteritester er utført med spesifikke iPod-enheter. Faktiske resultater kan variere. Oppladbare batterier kan lades kun et begrenset antall ganger, og det kan hende at de til slutt må byttes ut gå til www.apple.com/no/support/ipod/service/battery). Batteribrukstid og antall ladesykluser varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries .

7. iPod og iTunes skal kun brukes til å kopiere musikk du selv eier, eller på annen måte har lovlig tilgang til å kopiere. Ikke stjel musikk.