iPad Air - Tekniske spesifikasjoner

Finish

• Stellargrå

• Sølv

Modeller

• Wi-Fi

• Wi-Fi + Cellular

Kapasitet1

• 16 GB

• 32 GB

• 64 GB

• 128 GB

Størrelse og vekt2

• Wi-Fi

• Høyde: 24,0 cm

• Bredde: 16,95 cm

• Dybde: 0,75 cm

• Vekt: 469 g

• Wi-Fi + Cellular

• Høyde: 24,0 cm

• Bredde: 16,95 cm

• Dybde: 0,75 cm

• Vekt: 478 g

Skjerm

• Retina-skjerm

• 9,7-tommers (diagonalt) LED-skjerm med Multi-Touch- og IPS-teknologi

• Oppløsning på 2048 x 1536, 264 bildepunkter per tomme (ppi)

• Fingeravtrykkbestandig, oljeavstøtende belegg

Chip

• A7-brikke med 64-bits arkitektur og M7 koprosessor for bevegelser

Trådløst og mobilnettverk

• Wi-Fi

• Wi-Fi (802.11a/b/g/n); to kanaler (2,4 GHz og 5 GHz) og MIMO

• Bluetooth 4.0-teknologi

• Wi-Fi + Cellular

• Wi-Fi (802.11a/b/g/n); to kanaler (2,4 GHz og 5 GHz) og MIMO

• Bluetooth 4.0-teknologi

• UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• CDMA EV-DO Rev. A og Rev. B (800, 1900 MHz)

• LTE (bånd 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26)3

• Kun data4

Kameraer, bilder og videoopptak

• FaceTime HD-kamera

• 1,2 MP-bilder

• 720p HD-video

• FaceTime-videosamtaler over Wi-Fi eller mobildata5

• Ansiktsgjenkjenning

• Bakbelyst sensor

• Trykk for å kontrollere eksponeringen for video eller stillbilder

• Geomerking av bilder og video

• Videoopptak

• HD-videoopptak i 1080p

• Videostabilisering

• Ansiktsgjenkjenning

• Trykk for å fokusere under opptak

• Bakbelyst sensor

• 3x videozoom

• iSight-kamera

• 5 MP-bilder

• Autofokus

• Ansiktsgjenkjenning

• Bakbelyst sensor

• Objektiv med fem elementer

• Hybrid IR-filter

• ƒ/2.4-blenderåpning

• Trykk for å fokusere video eller stillbilder

• Trykk for å kontrollere eksponeringen for video eller stillbilder

• Geomerking av bilder og video

• HDR-bilder

Eksterne knapper og tilkoblinger

• Eksterne knapper og kontroller

• Hjem

• Volum opp/ned

• Lydløs/lås skjermretning

• Av/på - Dvale/vekke

• Tilkoblinger og inn-/utganger

• To mikrofoner

• Stereoutgang for hodetelefoner (3,5 mm minijack)

• Lightning-kontakt

• Innebygd høyttaler

Batteri og strøm6

• Wi-Fi

• Innebygd 32,4-wattimers oppladbart litiumpolymerbatteri

• Opptil 10 timer med surfing på Internett via Wi-Fi, videoavspilling eller musikkavspilling

• Lading via 10-watts strømforsyningsenhet eller USB fra datamaskin

• Wi-Fi + Cellular

• Innebygd 32,4-wattimers oppladbart litiumpolymerbatteri

• Opptil 10 timer med surfing på Internett via Wi-Fi, videoavspilling eller musikkavspilling

• Opptil 9 timer med surfing på Internett over mobildatanettverk

• Lading via 10-watts strømforsyningsenhet eller USB fra datamaskin

Tilkobling

• Wi-Fi

• Stereoutgang for hodetelefoner (3,5 mm minijack)

• Innebygde høyttalere

• To mikrofoner

• Wi-Fi + Cellular

• Stereoutgang for hodetelefoner (3,5 mm minijack)

• Innebygde høyttalere

• To mikrofoner

• Nano-SIM-kortplass

Tilkobling

• Lightning

Sensorer

• Gyroskop med tre akser

• Akselerasjonsmåler

• Sensor for lys fra omgivelsene

Operativsystem

iOS 9

iOS 9 har helt ny design og nye funksjoner, og er verdens mest avanserte mobilplattform. I sin mest avanserte form. Mer om iOS 9

iOS 9 har:

• AirDrop

• AirPlay

• AirPrint

• Kontrollsenter

• Varslingssenter

• Siri

• Spotlight-søk

• Apple Music

• Familiedeling

• iCloud Drive

• Multitasking

• QuickType-tastatur

Innebygde apper

• Kamera

• Bilder

• Meldinger

• FaceTime

• Mail

• Musikk

• Safari

• Kart

• Kalender

• iTunes Store

• App Store

• Notater

• Kontakter

• iBooks

• Game Center

• Påminnelser

• Klokke

• Videoer

• Photo Booth

• Podcaster

• Finn iPhone

• Finn venner

• iCloud Drive

Gratisapper fra Apple7

• Pages

• Numbers

• Keynote

• iMovie

• GarageBand

• iTunes U

• Apple Store

• Fjernkontroll

Sted

• Wi-Fi

• Wi-Fi

• Digitalt kompass

• Wi-Fi + Cellular

• Wi-Fi

• Digitalt kompass

• Assisted GPS og GLONASS

• Mobil

Videosamtaler5

• Wi-Fi

• FaceTime

• iPad Air via Wi-Fi til alle enheter med FaceTime aktivert

• Wi-Fi + Cellular

• FaceTime

• iPad Air via Wi-Fi eller mobilnett til alle enheter med FaceTime aktivert

Lydsamtaler5

• Wi-Fi

• FaceTime

• iPad Air via Wi-Fi til alle enheter med FaceTime aktivert

• Wi-Fi + Cellular

• FaceTime

• iPad Air via Wi-Fi eller mobilnett til alle enheter med FaceTime aktivert

Lydavspilling

• Frekvensområde: 20 Hz til 20 000Hz

• Lydformater som støttes: AAC (8 til 320 kbps), Protected AAC (fra iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 til 320 kbps), MP3 VBR, Audible (formatene 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX og AAX+), Apple Lossless, AIFF og WAV

• Brukeren kan selv angi en volumbegrensning

TV og video

• Like skjermer via AirPlay og video ut til Apple TV (2. og 3. generasjon)

• Like skjermer-modus og video ut: Opptil 1080p via Lightning Digital AV-adapter og Lightning-til-VGA-adapter (adaptere selges separat)

• Videoformater som støttes: H.264-video med opptil 1080p, 60 bilder per sekund, High Profile nivå 4.2 med AAC-LC-lyd opptil 160 Kbps, 48 kHz, stereolyd i filformatene M4V, MP4 og MOV. MPEG-4-video, opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 Kbps per kanal, 48 kHz, stereolyd i filformatene M4V, MP4 og MOV. Motion JPEG (M-JPEG) opptil 35 Mbps, 1280 x 720 piksler, 30 rammer per sekund, lyd i ulaw, PCM-stereolydinngang i formatet AVI

Støtte for e-postvedlegg

• Visbare dokumenttyper

• .jpg, .tiff, .gif (bilder); .doc og .docx (Microsoft Word); .htm og .html (nettsider); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Preview og Adobe Acrobat); .ppt og .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (tekst); .rtf (rikt tekstformat); .vcf (kontaktinformasjon); .xls og .xlsx (Microsoft Excel); .zip; .ics

Språk

• Språkstøtte

• Norsk, engelsk (USA), engelsk (Storbritannia), fransk, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, spansk, tysk, arabisk, dansk, finsk, gresk, hebraisk, indonesisk, katalansk, kroatisk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk, portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, slovakisk, svensk, thai, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

• Tastaturstøtte

• Norsk, engelsk (USA), engelsk (Storbritannia), engelsk (Australia), engelsk (Canada), fransk, fransk (Canada), fransk (Sveits), italiensk, japansk (romaji, kana), kinesisk – forenklet (håndskrift, pinyin, strøk), kinesisk – tradisjonell (håndskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, strøk), koreansk, spansk, tysk (Tyskland), tysk (Sveits), arabisk, bulgarsk, cherokesisk, dansk, emoji, estisk, finsk, flamsk, gresk, hawaiisk, hebraisk, hindi, indonesisk, islandsk, katalansk, kroatisk, latvisk, litauisk, makedonsk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk, portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, serbisk (kyrillisk/latinsk), slovakisk, svensk, tamil, thai, tibetansk, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

• Ordlistestøtte (gir muligheter for prediktiv tekst og autokorrektur)

• Norsk, engelsk (USA), engelsk (Storbritannia), engelsk (Australia), engelsk (Canada), fransk, fransk (Sveits), italiensk, japansk (romaji, kana), kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, spansk, tysk, arabisk, bulgarsk, cherokesisk, dansk, estisk, finsk, flamsk, gresk, hawaiisk, hebraisk, hindi, indonesisk, katalansk, kroatisk, latvisk, litauisk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk, portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, slovakisk, svensk, tamil, thai, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

• Siri-språk

• Engelsk (USA, Storbritannia, Canada, Australia), fransk (Frankrike, Canada, Sveits), italiensk (Italia, Sveits), japansk, kantonesisk (Hongkong), koreansk, mandarin (Fastlands-Kina, Taiwan), spansk (USA, Mexico, Spania), tysk (Tyskland, Sveits)

Tilgjengelighet

• VoiceOver-skjermleser

• Begrenset tilgang

• Bryterkontroll

• Støtte for avspilling av innhold med teksting

• AssistiveTouch

• Zoomforstørrelse på fullskjerm

• Større skrift

• Halvfet tekst

• Øk kontrast

• Reduser bevegelse

• Av/på-etiketter

• Inverter farger

• Volumjustering for venstre og høyre kanal

Anbefalinger for driftsmiljø

• Temperatur under bruk: 0 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: –20 til 45 °C

• Relativ fuktighet: 5 % til 95 % ikke-kondenserende

• Maksimal høyde under bruk: testet opp til 3000 meter

Systemkrav

• Apple-ID (kreves for enkelte funksjoner)

• Internettilgang8

Synkronisering med iTunes på en Mac eller PC krever:

• Mac: OS X versjon 10.6.8 eller nyere

• PC: Windows 8; Windows 7; Windows Vista; eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller nyere

• iTunes (gratis nedlasting fra www.apple.com/no/itunes/download)

I esken

• iPad Air

• Lightning-til-USB-kabel

• USB-strømforsynings-enhet

1. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten etter formatering er mindre.

2. Størrelsen og vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

3. Abonnement for datatrafikk kreves. Ta kontakt med operatøren for mer informasjon. Hastigheter vil variere etter forholdene på stedet.

4. Mobildatatjenester er kun tilgjengelig på Wi-Fi + Cellular-modeller. Modellen du kjøper, er konfigurert til å fungere sammen med en bestemt mobilnettverksteknologi. Abonnement for datatrafikk kreves.

5. FaceTime-samtaler krever FaceTime-aktiverte enheter både for den som ringer og den som mottar, og en Wi‑Fi-tilkobling. Tilgjengelighet via et mobilnettverk avhenger av operatørens retningslinjer. Datakostnader kan påløpe.

6. Testene ble utført av Apple i oktober 2013 med førproduksjonsenheter av iPad Air med Retina-skjerm med førlanseringsprogramvare. Under testene ble batteriet tømt fullstendig mens følgende oppgaver ble utført: videoavspilling, lydavspilling og internettsurfing via Wi-Fi eller mobildatanettverk. Videoinnholdet var en film på 2 timer og 23 minutter fra iTunes Store, som gikk på repetisjon. Lydinnholdet var en spilleliste med 358 unike lydspor kjøpt fra iTunes Store. Tester av Internett via Wi-Fi eller mobildatanettverk ble utført med dedikerte nett- og e-posttjenere ved å surfe på lokalnettverkslagrede versjoner av 20 populære nettsider og motta e-post én gang i timen. Kun standardinnstillingene ble brukt, med unntak av følgende: Wi-Fi var knyttet til et nettverk (unntatt for surfing via mobildatanettverk), Wi-Fi-funksjonen Spør før tilkobling og Autolysstyrke var slått av, lysstyrken var satt til 50 %, og WPA2-kryptering var aktivert. Batteritiden varierer avhengig av innstillinger, bruk og mange andre faktorer. Batteritester er utført med bestemte iPad-enheter. Faktiske resultater kan variere.

7. iMovie, Pages, Numbers og Keynote er gratis på App Store for kvalifiserende iOS 9-kompatible enheter som er aktivert første gang 1. september 2013 eller senere. GarageBand er gratis på App Store for kvalifiserende iOS 9-kompatible enheter som er aktivert første gang 1. september 2014 eller senere. Se www.apple.com/no/ios/whats-new for iOS 9-kompatible enheter. Du må ha en Apple ID for å laste ned apper.

8. Trådløst bredbånd anbefales, og kostnader kan påløpe.