Mac mini (midten av 2011) - Tekniske spesifikasjoner

2,3 GHz Mac mini

2,5 GHz Mac mini

Størrelse og vekt

Passer perfekt i alle miljøer.

• Høyde: 3,6 cm

• Bredde: 19,7 cm

• Dybde: 19,7 cm

• Vekt: 1,22 kg1

• Høyde: 3,6 cm

• Bredde: 19,7 cm

• Dybde: 19,7 cm

• Vekt: 1,22 kg1

Prosessor og hukommelse

Drives av en tokjerners Intel Core i5- eller i7-prosessor og DDR3-hukommelse.

Prosessor

2,3 GHz Intel Core i5 med to kjerner og 3 MB delt nivå 3-buffer

Prosessor

Tokjerners 2,5 GHz Intel Core i5 og 3 MB delt nivå 3-buffer

Kan konfigureres med tokjerners 2,7 GHz Intel Core i7, kun fra Apple Online Store.

Hukommelse

2 GB DDR3-hukommelse på 1333 MHz

Kan konfigureres til 4 GB eller 8 GB, kun fra Apple Online Store.

Hukommelse

4 GB med 1333 MHz DDR3-hukommelse

Kan konfigureres til 8 GB, kun fra Apple Online Store.

Lagring

Én harddisk på 500 GB er standard.

500 GB harddisk (5400 o/min)2

På Apple Online Store kan begge modellene konfigureres til 750 GB harddisk (7200 o/min). Modellen på 2,5 GHz kan også konfigureres til én SSD-disk på 750 GB eller én SSD-disk på 256 GB og én 750 GB harddisk (7200 o/min).

Grafikk

Helt ny grafikk.

Intel HD Graphics 3000-prosessor med 288 MB DDR3 SDRAM som deles med hovedhukommelsen3

AMD Radeon HD 6630M-grafikkprosessor med 256 MB GDDR5-hukommelse

Støttede videoformater

Fungerer med nesten alle skjermer eller HDTV-er.

• Thunderbolt-port med støtte for oppløsning på opptil 2560x1600

• HDMI-port med støtte for oppløsning på opptil 1920x1200

• DVI-tilkobling med HDMI-til-DVI-adapter (følger med)

• Støtte for ekstern skjerm i «utvidet skrivebord»- og «like skjermer»-modus

Lyd

• Digital/analog linjeinngang (minijack)

• Digital/analog linjeutgang/hodetelefonutgang (minijack)

• HDMI-porten støtter flerkanalslyd ut

• Støtter Apples iPhone-headsett med mikrofon

• Innebygd høyttaler

Tilkobling og utvidelse

En ny Thunderbolt-port, en HDMI-port og mange porter for tilleggsutstyr.

No alt supplied for Image
  • Thunderbolt-port (opptil 10 Gbps)

• FireWire 800-port (opptil 800 Mbps)

• Fire USB 2.0-porter (opptil 480 Mbps)

• HDMI-port

• SDXC-kortplass

• Gigabit Ethernet-port

• Lyd inn/ut

Kommunikasjon

De nyeste Wi-Fi-, Bluetooth- og Ethernet-teknologiene.

Wi-Fi

802.11n trådløst Wi-Fi-nettverk,4 kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g

Bluetooth

Bluetooth 4.0-teknologi for trådløs tilkobling

Ethernet

10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45-tilkobling)

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Maksimal kontinuerlig effekt: 85 W

• Temperatur ved bruk: 10 til 35 °C

• Temperatur ved oppbevaring: -40 til 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 til 95 prosent ikke-kondenserende

• Maksimal høyde over havet: 3 000 meter

• Normal akustisk ytelse

• Lydtrykknivå (brukerposisjon): 16 dBA når den ikke jobber5

Supporttjenester og begrenset garanti

Mac mini leveres med 90 dagers gratis telefonsupport og ett års begrenset garanti. Kjøp AppleCare Protection Plan for å utvide service- og supportavtalen til å gjelde i tre år fra maskinens kjøpsdato. Det er kun AppleCare Protection Plan som gir deg direkte telefonsupport fra Apples tekniske eksperter og sikrer at alle reparasjoner utføres av Apple-autoriserte teknikere med originale Apple-deler. Hvis du vil ha mer informasjon, besøker du Apple support eller ringer 815 00 158.*

DVD - og CD-deling

Med Mac App Store har det aldri vært enklere å få tak i Mac-appene du er ute etter. Nå er det slutt på esker, plater og tidkrevende installering. Med ett klikk kan du laste ned og installere apper på Mac-en. Men hvis en app du trenger ikke er tilgjengelig fra Mac App Store, kan du bruke DVD- eller CD-deling. Med denne nyskapende OS X-funksjonen kan du trådløst «låne» den optiske stasjonen til en Mac eller PC i nærheten. Du kan installere programmer fra en DVD eller CD og ha full tilgang til en optisk stasjon, uten å måtte bære rundt på en.

I esken

• Mac mini

• HDMI-til-DVI-adapter

• Strømledning

• Trykt og elektronisk dokumentasjon

Programvare som følger med

OS X Lion

Inkluderer Mail, Adressebok, iCal, Mac App Store, iTunes, Safari, Time Machine, FaceTime, Photo Booth, Mission Control, Launchpad, AirDrop, gjenoppta, autoarkivering, versjoner, Hurtigvisning, Spotlight, QuickTime og mye mer. Mer informasjon om OS X Lion

Lion-gjenoppretting

OS X Lion har et innebygd verktøysett for reparasjon av Mac-en i Recovery HD, en ny funksjon som brukes til å reparere harddisker eller reinstallere OS X Lion uten en fysisk plate.

iLife

Med iPhoto, iMovie og GarageBand. Mer informasjon om iLife

Konfigurasjons-

alternativer

Kjøp fra Apple Online Store for å oppgradere prosessoren, hukommelsen og harddisken.

• Hukommelsesoppgradering på 4 GB DDR3.

• Hukommelsesoppgradering på 8 GB DDR3.

• 750 GB harddisk (7200 o/min)

• Apple Remote

• Dobbelkjernet Intel Core i7-prosessor på 2,7 GHz

• Hukommelsesoppgradering på 8 GB DDR3.

• 750 GB harddisk (7200 o/min)

• 256 GB SSD-disk

• 256 GB SSD-disk og 750 GB disk (7200 o/min)

• Apple Remote

Konfigurer Mac mini med enda flere alternativer, kun fra Apple Online Store.

Mac mini og miljøet.

Apple bruker en komplett livssyklustilnærming for å bestemme vår miljømessige påvirkning. Mer informasjon

Mac mini har følgende miljøvennlige egenskaper:

• Ingen bromerte flammehemmere

• Ingen PVC-stoffer6

• Utførelse i aluminium som er lett å gjenvinne

• Oppfyller kravene til ENERGY STAR 5.2

• EPEAT Gold-vurdering7

Apple og miljøet

Mer informasjon om Apples målsetning om å redusere påvirkningen produkter og produksjonsprosesser har på miljøet. Eller les Miljørapportene for produkter for detaljert informasjon om miljøytelsen til hvert enkelt Apple-produkt.

Resirkulering

Apple har et helhetlig perspektiv på resirkulering og reduksjon av avfall. Mer informasjon om hvordan du resirkulerer Mac-maskinen.

Akkustisk ytelse

FASTSATT STØYUTSENDELSE i henhold til ISO 9296

Lydstyrkenivå

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Lydtrykksnivå, Operatørplassering

LpAm (dB)

i5 2,3 GHz

i5 2,5 GHz

i7 2,0 GHz

i5 2,3 GHz

i5 2,5 GHz

i7 2,0 GHz

Uvirksom

2,7

2,8

3,1

13

15

17

Harddisktilgang

2,8

2,9

3,1

16

16

18

CD-stasjontilgang

N/A

N/A

N/A

N/A

N/A

N/A

1. LWAd er den statistiske øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå (avrundet til nærmeste 0,1 B).

2. LpAm er gjennomsnittslig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

Tilbehør

Mac-programvare

• iWork

• Aperture

• Logic Express

• Final Cut Pro X

Skjermer og grafikk

• Apple Thunderbolt Display

• Apple Mini DisplayPort-til-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-«Dual-Link» DVI-adapter

AirPort og trådløs kommunikasjon

• AirPort Express-basestasjon

• AirPort Extreme-basestasjon

• Time Capsule

• Apple Magic Trackpad

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

Annet tilbehør

• Apple MacBook Air SuperDrive

• Apple Keyboard (tastatur)

• AppleCare Protection Plan

1. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. 1 GB = 1 milliard byte, faktisk formatert kapasitet er mindre.

3. Hukommelsen som er tilgjengelig for OS X, kan variere avhengig av grafikkbehovene. Minimumsforbruk for grafikkhukommelse er 288 MB.

4. Trådløs internettilgang krever en basestasjon eller et annet trådløst tilgangspunkt og konto hos en internettleverandør (kostnader kan påløpe). Enkelte internettleverandører er ikke kompatible med AirPort.

5. Akustikk ble målt fra vanlig brukerstilling sittende foran et standard Mac mini-system. Akustikk kan variere etter konfigurasjon.

6. Uten PVC i alle land unntatt fastlands-Kina, Korea og Sør-Afrika, der produktene kun fås med interne kabler uten PVC.

7. Mac mini oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.