iPad mini - Tekniske spesifikasjoner

Farger

• Svart og skifergrå

• Hvit og sølv

Modeller

• Wi-Fi

• Wi-Fi + Cellular

Størrelse og vekt1

Wi-Fi

• Høyde: 200 mm

• Bredde: 134,7 mm

• Dybde: 7,2 mm

• Vekt: 308 g

Wi-Fi + Cellular

• Høyde: 200 mm

• Bredde: 134,7 mm

• Dybde: 7,2 mm

• Vekt: 312 g

Lagring2

• 16 GB

• 32 GB

• 64 GB

Trådløst og 4G

Wi-Fi

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2,4 GHz og 5 GHz)

• Bluetooth 4.0-teknologi for trådløs tilkobling

Wi-Fi + Cellular

• Modell A1454*

• GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz)

• LTE (Bånd 4 og 17)

• Modell A1455*

• CDMA EV-DO Rev. A og Rev. B (800, 1900, 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz)

• LTE (Bånd 1, 3, 5, 13, 25)

• Kun data3

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2,4 GHz og 5 GHz)

• Bluetooth 4.0-teknologi for trådløs tilkobling

Skjerm

• 7,9-tommers (diagonalt) LED-skjerm med Multi-Touch- og IPS-teknologi

• Oppløsning på 1024 x 768 bildepunkter, 163 bildepunkter per tomme (ppi)

• Fingeravtrykksbestandig, oljeavstøtende belegg

Prosessor

• Tokjerners A5-chip

Kameraer, bilder og videoopptak

FaceTime HD-kamera

• 1,2 MP-bilder

• 720p HD-video

• FaceTime-videosamtaler over Wi-Fi eller et mobilnettverk4

• Ansiktsgjenkjenning

• Bakbelysning

• Trykk for å kontrollere eksponeringen for video eller stillbilder

• Geomerking av bilder og video

iSight-kamera

• 5 MP-bilder

• Autofokus

• Ansiktsgjenkjenning

• Bakbelysning

• Objektiv med fem elementer

• Hybrid-IR-filter

• ƒ/2.4-blenderåpning

• Trykk for å fokusere i video eller stillbilder

• Trykk for å kontrollere eksponeringen for video eller stillbilder

• Geomerking av bilder og video

Videoopptak

• HD-videoopptak i 1080p

• Videostabilisering

• Ansiktsgjenkjenning

• Trykk for å fokusere under opptak

• Bakbelysning

Eksterne knapper og tilkoblinger

No alt supplied for Image

Eksterne knapper og kontroller

Tilkoblinger og inn-/utganger

Strøm og batteri5

Wi-Fi

• Innebygd 16,3-wattimers oppladbart litiumpolymerbatteri

• Opptil 10 timer med surfing på Internett via Wi-Fi, videoavspilling eller musikkavspilling

• Lading via strømforsyningsenhet eller USB fra datamaskin

Wi-Fi + Cellular

• Innebygd 16,3-wattimers oppladbart litiumpolymerbatteri

• Opptil 10 timer med surfing på Internett via Wi-Fi, videoavspilling eller musikkavspilling

• Opptil 9 timer med surfing på Internett over mobildatanettverk

• Lading via strømforsyningsenhet eller USB fra datamaskin

Tilkobling

Wi-Fi

• Lightning-tilkobling

• Stereoutgang for hodetelefoner (3,5 mm minijack)

• Innebygde høyttalere

• Mikrofon

Wi-Fi + Cellular

• Lightning-tilkobling

• Stereoutgang for hodetelefoner (3,5 mm minijack)

• Innebygde høyttalere

• Mikrofon

• Nano-SIM-kortplass

Sensorer

• Gyroskop med tre akser

• Akselerasjonsmåler

• Sensor for lys fra omgivelsene

Sted

Wi-Fi

• Wi-Fi

• Digitalt kompass

Wi-Fi + Cellular

• Wi-Fi

• Digitalt kompass

• Assisted GPS og GLONASS

• Mobildata

Lydavspilling

• Frekvensområde: 20 Hz til 20 000 Hz

• Lydformater som støttes: AAC (8 til 320 kbps), Protected AAC (fra iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 til 320 kbps), MP3 VBR, Audible (formatene 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX og AAX+), Apple Lossless, AIFF og WAV

• Brukeren kan selv angi en volumbegrensning

TV og video

• Like skjermer via AirPlay til Apple TV (andre og tredje generasjon) på 720p

• Videostrømming via AirPlay til Apple TV (tredje generasjon) på opptil 1080p og Apple TV (andre generasjon) på opptil 720p

• Like skjermer-modus og video ut: Opptil 720p via Lightning Digital AV-adapter og Lightning-til-VGA-adapter; videoavspilling opptil 1080p (selges separat)

• Videoformater som støttes: H.264-video opptil 1080p, 30 bilder per sekund, High Profile nivå 4.1 med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i .m4v-, .mp4- og .mov-filformat; MPEG-4-video opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps per kanal, 48 kHz, stereolyd i .m4v-, .mp4- og .mov-filformat, Motion JPEG (M-JPEG) på opptil 35 Mbps, 1280 x 720 bildepunkter, 30 bilder per sekund, lyd i ulaw, PCM-stereolyd i .avi-filformatet

Støtte for e-postvedlegg

Visbare dokumenttyper: .jpg, .tiff, .gif (bilder); .doc og .docx (Microsoft Word); .htm og .html (nettsider); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Preview og Adobe Acrobat); .ppt og .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (tekst); .rtf (rikt tekstformat); .vcf (kontaktinformasjon); .xls og .xlsx (Microsoft Excel)

Språk

• Språkstøtte for norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, spansk, tysk, arabisk, dansk, finsk, gresk, hebraisk, indonesisk, katalansk, kroatisk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Brasil), portugisisk (Portugal), rumensk, russisk, slovakisk, svensk, thai, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

• Tastaturstøtte for norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (Australia), engelsk (Canada), engelsk (britisk), fransk (Frankrike), fransk (Canada), fransk (Sveits), italiensk, japansk (romaji, kana), kinesisk – forenklet (håndskrift, pinyin, strøk), kinesisk – tradisjonell (håndskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, strøk), koreansk, spansk, tysk (Tyskland), tysk (Sveits), arabisk, bulgarsk, cherokesisk, dansk, emoji, estisk, finsk, flamsk, gresk, hawaiisk, hebraisk, hindi, indonesisk, islandsk, katalansk, kroatisk, latvisk, litauisk, makedonsk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Portugal), portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, serbisk (kyrillisk/latinsk), slovakisk, svensk, thai, tibetansk, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

• Ordlistestøtte for norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (Australia), engelsk (Canada), engelsk (britisk), fransk (Frankrike), fransk (Canada), fransk (Sveits), italiensk, japansk (romaji, kana), kinesisk – forenklet (håndskrift, pinyin, strøk), kinesisk – tradisjonell (håndskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, strøk), koreansk, spansk, tysk (Tyskland), tysk (Sveits), arabisk, bulgarsk, cherokesisk, dansk, estisk, finsk, flamsk, gresk, hawaiisk, hebraisk, hindi, indonesisk, islandsk, katalansk, kroatisk, latvisk, litauisk, makedonsk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Portugal), portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, serbisk (kyrillisk/latinsk), slovakisk, svensk, thai, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

• Siri-språkstøtte for engelsk (USA, Storbritannia, Canada, Australia), fransk (Frankrike, Canada, Sveits), italiensk (Italia, Sveits), japansk, kantonesisk (Hongkong), koreansk, mandarin (Fastlands-Kina, Taiwan), spansk (USA, Mexico, Spania), tysk (Tyskland, Sveits)

Tilgjengelighet

• VoiceOver-skjermleser

• Guided Access

• Støtte for avspilling av innhold med teksting

• AssistiveTouch-grensesnitt for hjelpetilbehør

• Zoomforstørrelse på fullskjerm

• Stor tekst

• Alternativ for å invertere farger

• Volumjustering for venstre og høyre kanal

Krav til bruksmiljø

• Temperatur under bruk: 0 til 35 °C

• Temperatur for når enheten ikke er i bruk: -20 til 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 til 95 prosent ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: 3048 meter (10 000 fot)

Systemkrav

• Apple-ID (kreves for enkelte funksjoner)

• Internettilgang6

• Synkronisering med iTunes på en Mac eller PC krever:

• Mac: OS X versjon 10.6.8 eller nyere

• PC: Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 2 eller nyere

• Last ned iTunes på www.itunes.com/no/download

I esken

• iPad mini

• Lightning-til-USB-kabel

• USB Power Adapter

Innebygde apper

• Safari

• Bilder

• App Store

• Kart

• Photo Booth

• Påminnelser

• Kamera

• Mail

• FaceTime

• iTunes

• Musikk

• Klokke

• Kalender

• Meldinger

• Aviskiosk

• Videoer

• Game Center

• Kontakter

• Notater

iPad mini og miljøet

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når vi vurderer påkjenningen på miljøet. Finn ut mer om iPad mini og miljøet

iPad mini viser at Apple fortsetter å jobbe for miljøet. Enheten har følgende miljøvennlige egenskaper:

• Kvikksølvfri LCD-skjerm

• Arsenfritt skjermglass

• Ingen BFR-stoffer

• Ingen PVC-stoffer

• Resirkulerbart aluminiumskabinett

Apple og miljøet

Mer informasjon om Apples målsetning om å redusere påvirkningen produkter og produksjonsprosesser har på miljøet. Apple Product Environmental Reports inneholder miljøinformasjon om produktene våre.

Resirkulering

Apple har et helhetlig perspektiv på resirkulering og reduksjon av avfall. Finn ut mer om hvordan du resirkulerer iPad mini.

* Du finner informasjon om iPad mini-modellnummeret på https://support.apple.com/kb/HT201471. Kontakt operatøren for mer informasjon om LTE-støtte og se www.apple.com/ipad/LTE.

1. Størrelsen og vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

3. Mobildataabonnement selges separat. Modellen du kjøper, er konfigurert til å fungere sammen med en bestemt mobilnettverksteknologi. Ta kontakt med operatøren for informasjon om kompatibilitet og mobildataabonnement.

4. FaceTime-videosamtaler krever en FaceTime-aktivert enhet og Wi-Fi-tilkobling for den som ringer og mottakeren. Tilgjengelighet via mobilnettverket avhenger av operatørens retningslinjer. Datakostnader kan påløpe.

5. Testene ble utført av Apple i oktober 2012 med iPad mini-førproduksjonsenheter og -programvare. Under testene ble batteriet tømt fullstendig ved å utføre følgende oppgaver: videoavspilling, lydavspilling og internettsurfing via Wi-Fi eller mobildatanettverk. Videoinnholdet var en film på 2 timer og 23 minutter fra iTunes Store, som gikk på repetisjon. Lydinnholdet var en spilleliste med 358 forskjellige sanger, som var en kombinasjon av sanger importert fra CD-er ved hjelp av iTunes (128 kbps AAC-koding), og innhold kjøpt fra iTunes Store (256 kbps AAC-koding). Testene av internettbruk via Wi-Fi og mobildatanettverk ble utført ved å bruke dedikerte internett- og e-posttjenere, surfe på lokalnettverkslagrede versjoner av 20 populære nettsider og motta e-post én gang i timen. Alle innstillinger var standardinnstillinger bortsett fra: Wi-Fi var knyttet til et nettverk (bortsett fra for internettsurfing via mobildatanettverk), Wi-Fi-funksjonen Spør før tilkobling og Autolysstyrke var slått av. Batteritiden varierer avhengig av innstillinger, bruk og mange andre faktorer. Batteritester er utført med bestemte iPad-enheter. Faktiske resultater kan variere.

6. Trådløst bredbånd anbefales og kostnader kan påløpe.