Konfigurer og bruk Magic Keyboard Folio for iPad (10. generasjon)

Magic Keyboard Folio for iPad (10. generasjon) har en todelt design, en stor styreflate og en funksjonsrad med 14 taster.  Finn ut hvordan du kobler til og bruker Magic Keyboard Folio.

Koble til iPad

1. Magic Keyboard Folio har en todelt design. Du kan feste bakpanelet magnetisk til iPaden.* Siden dekket med mikrofiber må peke mot baksiden av iPaden.

2. Du kan feste tastaturet magnetisk til Smart Connector, som befinner seg på en av kantene til iPaden. Smart Connector gir strøm og data til tastaturet, slik at du ikke trenger å lade eller pare det.

3. Du kan justere stativet på baksiden til den visningsvinkelen du vil ha.

Bildet viser Magic Keyboard Folio i skriveposisjon

Når du ikke trenger å skrive, kan du bruke Magic Keyboard Folio i andre konfigurasjoner.

Du kan bruke funksjonstaster, tastatursnarveier og styreflaten

Magic Keyboard Folio har en funksjonsrad med 14 taster, inkludert en escape-tast, 12 funksjonstaster og en tast for å låse skjermen. Funksjonstastene styrer mange funksjoner på iPad. Du kan for eksempel trykke på tastene med høyttalersymboler for å justere volumet.

Du kan bruke tastatursnarveier for å utføre kommandoer på iPaden. De fleste tastatursnarveier bruker Kommando ⌘-tasten, som på en Mac. Hvis du er bedre kjent med et PC-tastatur, kan du merke deg at Kommando ⌘-tasten brukes på samme måte som Ctrl på en PC.

Finn ut mer om iPad-tastatursnarveier

Du kan bruke Multi-Touch-bevegelser på styreflaten slik som på en Mac.

Finn ut mer om Multi-Touch-bevegelser for iPad

Flere måter å konfigurere Magic Keyboard Folio på

Du kan konfigurere Magic Keyboard Folio på flere måter når du ikke behøver å bruke det fysiske tastaturet og styreflaten.

Vend tastaturet bak iPaden

Du kan snu tastaturet, slik at det befinner seg på baksiden, vendt bort fra iPaden. Tastetrykk registreres ikke i denne modusen.

Snu tastaturet bak iPaden med tastene beskyttet

Du kan også snu tastaturet slik at tastene ikke er synlige:

1. Fjern tastaturet fra iPaden.

2. Snu tastaturet rundt 180 grader slik at det vender bort fra deg.

3. Fest tastaturet til iPad igjen med Smart Connector.

4. Snu tastaturet til baksiden.

Fjern tastaturet

Hvis du ikke trenger å bruke tastaturet på en stund, kan du fjerne det fra iPaden.

Du kan fortsatt bruke stativet til å støtte iPaden for å se på en film eller spille et spill. Hvis du skal skrive kan du bruke programvaretastaturet.

Bytt til programvaretastatur

Det kan hende at du må bruke programvaretastaturet som dukker opp på iPad-skjermen, i stedet for det fysiske tastaturet, til å gjøre ting som for eksempel å skrive inn aksenttegn eller bruke diktering.

For å vise programvaretastaturet trykker du på tastaturknappentastaturknappen nederst til høyre på skjermen. I menyen som vises, trykker du på Vis tastatur. For å skjule programvaretastaturet trykker du på lukkeknappenlukkeknappen.

Få hjelp

Hvis iPad ikke finner Magic Keyboard Folio eller meldingen «Tilbehøret støttes ikke» vises på iPad, kontrollerer du at det ikke er smuss eller plast på Smart Connector-pinnene på tastaturet eller Smart Connector på iPaden. Du kan også prøve følgende:

1. Sørg for at iPaden og Magic Keyboard Folio er tilkoblet og at du har siste versjon av iPadOS.

2. Du kan fjerne tastaturet fra iPaden og koble det til igjen.

3. Hvis iPaden fortsatt ikke finner Magic Keyboard Folio, kan du starte iPaden på nytt.

* Magic Keyboard Folio inneholder magneter som holder iPaden sikkert på plass. Du bør unngå å plassere kort med magnetstriper – som kredittkort eller hotellnøkkelkort – på innsiden av Magic Keyboard Folio eller mellom iPaden og Magic Keyboard Folio. Dette kan føre til at kortet blir avmagnetisert.