Slik tilpasser du VoiceOver-uttaler på iPhone eller iPad

Finn ut hvordan du endrer måten VoiceOver uttaler bestemte ord eller uttrykk på, som navnet ditt, byer og mer.

Legg til en uttale

1. I Innstillinger går du til Tilgjengelighet > VoiceOver > Tale > Uttaler.

2. Trykk på Legg til-knappenLegg til-knappen.

3. I Uttrykk-feltet skriver du inn ordet eller uttrykket du vil tilpasse.

iPhone-skjerm som viser SIM i Uttrykk-feltet og uttalen av SIM i Erstatning-feltet.
  4. I Erstatning-feltet kan du enten

• skrive hvordan du vil at uttrykket skal uttales

• Eller så kan du trykke på Dikter erstatning-knappenDikter erstatning-knappen for å si uttrykket slik du vil at det skal uttales.* Trykk på hvert forslag for å spille dem av, og trykk deretter på Ferdig når du har valgt det du vil bruke.

5. Velg hvilke språk denne uttalen skal gjelde for, stemmen den skal spilles av med, om du vil ignorere store bokstaver i ordet, og hvilke apper denne uttalen skal gjelde for.

6. Trykk på Spill av for å spille av uttalen din. Trykk deretter på Tilbake når du klar til å lagre den.

*For å bruke Dikter erstatning slår du på Aktiver diktering i Innstillinger > Generelt > Tastatur.

Slett en uttale

1. I Innstillinger går du til Tilgjengelighet > VoiceOver > Tale > Uttaler.

2. Trykk på Rediger.

3. Trykk på Slett-knappenSlett-knappen ved siden av uttalen du vil slette, og trykk på Slett.