Sørg for at hvert familiemedlem har en unik Apple-ID

Hvis du vil dele kjøp eller abonnementer med familiemedlemmer, bruker du Familiedeling. Hver person bør bruke sin egen Apple-ID.

Unngå å dele en Apple-ID

Apple anbefaler at du ikke deler Apple-ID-en din. I stedet må du konfigurere Familiedeling slik at hver person bruker sin egen Apple-ID. På den måten kan familiemedlemmer dele kjøp, abonnementer og mer uten å dele personlig informasjon som e-post, tekstmeldinger eller passord.

Hvis du deler Apple-ID-en din med et familiemedlem, vil visse tjenester behandle dere som samme person. Du kan oppleve følgende problemer:

• Apple Music-familiemedlemskap: I stedet for å motta ditt eget medlemskap med ditt eget bibliotek, vil du dele et bibliotek og anbefalinger med det andre familiemedlemmet.

• App Store-, Apple Books- og iTunes-kjøp: Hvis Familiedeling avsluttes, beholder eieren av den delte Apple-ID-en alle kjøpene. Du kan miste tilgang til alt på kontoen, inkludert kjøp du foretok.

• Apple Podcasts, Apple Books: Podcast-episoder og -bokmerker kan synkroniseres basert på preferansene til det andre familiemedlemmet, eller slettes ved et uhell.

• Meldinger og beskjeder: Du kan motta tekstmeldinger og beskjeder som er ment for det andre familiemedlemmet.

• Samtalelogg: Den nylige samtaleloggen din inkluderer alle anrop som er foretatt og mottatt av det andre familiemedlemmet.

• Fitness: Du får kanskje se Helsedetaljer, treningsøkter og Fitness+-anbefalinger som er ment for det andre familiemedlemmet.

Hjelp familiemedlemmet med å opprette en Apple-ID, og konfigurer deretter Familiedeling

For å unngå problemer forårsaket av deling av en Apple-ID, kan du opprette en Apple-ID for hvert familiemedlem og deretter konfigurere Familiedeling.

1. På familiemedlemmets enhet logger du av iCloud.

2. Be familiemedlemmet om å opprette en Apple-ID. Hvis familiemedlemmet er under 13 år, oppretter du en Apple-ID for han eller henne.

3. Be familiemedlemmet om å logge på iCloud på enheten sin med den nye Apple-ID-en.

4. Konfigurer Familiedeling og inviter familiemedlemmet til gruppen din.

5. Konfigurer kjøpsdeling. Hvis du har barn i familien, kan du også konfigurere Spør om kjøp.

6. Nå kan du dele kjøp, abonnementer og mer med familien din.