Legg til et kort med digitale penger i Lommebok-appen, slik at du kan bruke det med Apple Pay

Legg til et kort med digitale penger, for eksempel et nanaco- eller WAON-kort, i Lommebok-appen på iPhone eller Apple Watch. Deretter kan du foreta kjøp samt få og bruke belønningspoeng med det kortet når du bruker Apple Pay.

Hvis du vil bruke et kort med digitale penger med Apple Pay, trenger du følgende1:

Hvis du vil overføre det fysiske kortet med digitale penger til Lommebok-appen, kontakter du kortutstederen for å finne ut om kortet er kompatibelt med Apple Pay2.

Hvis du vil legge til et nytt kort med digitale penger eller fylle på kortet ved hjelp av Apple Pay, trenger du et kvalifisert betalingskort i Lommebok-appen3. Finn ut hvordan du legger til et betalingskort.

Slik legger du til et kort med digitale penger på iPhone eller Apple Watch

1. Slik legger du til et kort:

• iPhone: Åpne Lommebok-appen, og trykk på Legg til-knappen Legg til-knappen .

• Apple Watch: Åpne Apple Watch-appen på iPhone, og trykk på fanen Min Apple Watch. Rull deretter ned, trykk på Lommebok og Apple Pay, og trykk på Legg til kort.

2. Trykk på Digitale penger. Dette alternativet vises bare hvis enheten kjører iOS 15 eller watchOS 8, eller nyere.

3. Trykk på kortet du vil legge til.

4. Trykk på Fortsett.

5. Velg korttypen du vil legge til:

• Hvis du vil opprette et nytt kort, velger du pengebeløpet du vil fylle på4.

• Hvis du vil overføre det fysiske kortet, trykker du på Overfør eksisterende kort og skriver inn den nødvendige informasjonen.

6. Følg trinnene på skjermen:

• For et nytt kort velger du et betalingskort og bekrefter kjøpet.

• Med et fysisk kort plasserer du kortet med digitale penger på et flatt underlag og legger den øverste delen av iPhonen på kortet til Kort lagt til vises på skjermen. Dette kan ta flere minutter.

Nå kan du betale med Apple Pay ved bruk av kortet ditt med digitale penger overalt hvor kortet godtas.

Når du har overført det fysiske kortet til Lommebok-appen på enheten, fungerer ikke det fysiske kortet. Hvis du ikke kan overføre det fysiske kortet til enheten, kontakter du kortutstederen.

Finn ut hvordan du fjerner kortet med digitale penger fra Lommebok.

Fyll på et kort med digitale penger

Du kan legge til penger på kort med digitale penger direkte på iPhone eller Apple Watch ved hjelp av Apple Pay, eller med kontanter i en butikk som tar kort med digitale penger. For å bruke Apple Pay til å fylle på trenger du et kvalifisert betalingskort i Lommebok-appen.

Slik fyller du opp kort med digitale penger ved hjelp av Apple Pay på iPhone

1. Trykk på kortet med digitale penger i Lommebok-appen.

2. Trykk på Overfør penger

3. Velg beløpet som du ønsker å overføre til kortet og trykk på Overfør

4. Velg kortet du ønsker å betale med, og fullfør transaksjonen med Face ID eller Touch ID.

Slik fyller du opp kort med digitale penger ved hjelp av Apple Pay på Apple Watch

1. Trykk på kortet med digitale penger i Lommebok-appen.

2. Trykk på nåværende saldo.

3. Trykk på Overfør penger

4. Følg instruksjonene på skjermen for å velge et beløp, velg et betalingskort, og fullfør transaksjonen.

Slik fyller du opp kort med digitale penger ved hjelp av kontanter i en butikk

1. Velg kortet med digitale penger som du vil legge til penger på:

• iPhone med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen > trykk på standardkortet ditt > trykk på kortet ditt med digitale penger, og autentiser deg med Face ID eller koden din.

• iPhone med Touch ID: Dobbeltklikk på Hjem-knappen > trykk på standardkortet ditt > trykk på kortet ditt med digitale penger, og autentiser deg med Touch ID eller koden din.

• Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen og rull ned til kortet med digitale penger.

2. Fortell kassereren hvilket kort du vil fylle på, hvor mye penger du vil legge til, og at du vil bruke kontanter.

3. Hold toppen av iPhone eller skjermen på Apple Watch i nærheten av den kontaktfrie leseren til leseren piper.

Påfylling med kontanter i butikk er bare tilgjengelig hos forhandlere som deltar i ordningen og tar kort med digitale penger.

Overfør kort med digitale penger til en ny enhet

Du kan bare ha et kort med digitale penger i Lommebok-appen på én enhet om gangen. Men du kan overføre kortet med digitale penger mellom enheter, for eksempel fra en iPhone til en Apple Watch eller til en ny iPhone.

Slik overfører du kortet med digitale penger fra iPhone til Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhonen.

2. Gå til Min Apple Watch-fanen og trykk på Lommebok og Apple Pay.

3. Trykk på Legg til-knappen ved siden av kortet med digitale penger du vil flytte.

4. For å flytte kortet tilbake trykker du på kortet du vil flytte, og deretter på Legg til på iPhone.

5. Du kan også velge Legg til kort for å vise en liste over tidligere kort fra de andre enhetene dine.

Slik overfører du et kort med digitale penger til en ny enhet med Oppsettsassistent

1. I oppsettassistenten på den nye iPhonen trykker du på Lommebok.

2. Velg kortene med digitale penger du vil overføre fra den forrige enheten din.

3. Trykk på Fortsett for å bekrefte at du vil overføre kortet med digitale penger til den nye enheten.5

Den forrige enheten må være i nærheten og koblet til internett for å fullføre overføringen til den nye enheten.

Slik overfører du kortet med digitale penger via Lommebok-appen

1. Åpne Lommebok-appen på den nye iPhonen, og trykk på Legg til-knappen Legg til-knappen.

2. Trykk på Tidligere kort og velg kortet med digitale penger.

3. Følg trinnene på skjermen for å legge til kortet med digitale penger på den nye iPhonen.5

Den forrige enheten må være i nærheten og koblet til internett for å fullføre overføringen til den nye enheten.

Slik fjerner du kort med digitale penger

1. Åpne Lommebok-appen på iPhonen du bruker nå.

2. Trykk på kortet med digitale penger.

3. Trykk på Mer-knappenMer-knappen og deretter på Kortopplysninger.

4. Bla ned og trykk på Fjern dette kortet. Trykk på Fjern for å bekrefte.

Slik sjekker du saldoen på kortet med digitale penger på iPhone eller Apple Watch

1. Åpne Lommebok-appen.

2. Trykk på kortet med digitale penger for å se kortsaldoen.

Du kan også sjekke kortsaldoen din på iCloud.com. Logg på med Apple-ID-en din, og velg enheten du bruker kortet med digitale penger på.

Hvis enheten er mistet eller stjålet

Du kan bruke Hvor er?-appen eller iCloud.com for å merke enheten din som mistet, beskytte dataene dine og gjøre Apple Pay inaktiv på enheten.

1. Du må være 13 år eller eldre for å bruke Apple Pay i Japan.

2. Standard nanaco-kort og Standard og Grand Generation WAON-kort er kompatible. Andre nanaco- eller WAON-kort kan ikke legges til i Lommebok-appen.

3. Hvis du vil legge til et nytt WAON-kort eller legge til penger på et eksisterende nanaco- eller WAON-kort i Lommebok-appen, kreves et Mastercard-, JCB- eller American Express-betalingskort som du bruker med Apple Pay.

4. Du kan flytte et fysisk nanaco-kort til Lommebok-appen.

5. Når overføringen er fullført, er det forrige kortet fortsatt synlig i Lommebok-appen, men har et varsel om at kortet ikke kan brukes.