Bruk Skjermtid på iPhone eller iPad

Skjermtid viser hvor mye tid du bruker på apper, nettsteder med mer. På denne måten kan du ta mer informerte beslutninger om hvordan du bruker enhetene dine. Du kan også angi grenser og restriksjoner for hva du vil administrere – på din egen enhet eller på enheten til et barn.

iPad-skjerm hvor det vises et tidsfølsomt varsel om Skjermtid, og iPhone-skjerm der innstillingene for Skjermtid vises

Slå på Skjermtid

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid.

2. Trykk på App- og nettstedsaktivitet, og trykk deretter på Slå på App- og nettstedsaktivitet.

Når du har slått på Skjermtid, ser du en rapport som viser hvordan du bruker enheten, apper og nettsteder. Hvis det er enheten til barnet ditt, kan du konfigurere Skjermtid og opprette innstillinger på enheten, eller du kan bruke Familiedeling til å konfigurere barnets enhet fra din egen enhet. Når du har konfigurert barnets enhet, kan du også bruke Familiedeling til å se rapporter og justere innstillingene fra enheten din.

Finn ut hvordan du bruker Foreldrekontroll på barnets iPhone eller iPad

Angi en sikkerhetskode for Skjermtid

Du kan angi en sikkerhetskode slik at bare du kan endre innstillingene for Skjermtid, gi mer tid når appgrensene er nådd, og angi begrensninger for innhold og personvern på enheten til barn.

Hvis du administrerer en barnekonto med Familiedeling

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid.

2. Rull ned, og velg barnets navn under Familie.

3. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere innstillingene for Skjermtid som du vil bruke for barnet.

4. Skriv inn en sikkerhetskode for Skjermtid når du blir bedt om det. Oppgi sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.

Hvis du administrerer en barnekonto ved hjelp av barnets enhet

1. Sørg for at du gjør dette på enheten som brukes av barnet.

2. Gå til Innstillinger > Skjermtid.

3. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere innstillingene for Skjermtid som du vil bruke for barnet.

4. Skriv inn en sikkerhetskode for Skjermtid når du blir bedt om det. Oppgi sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du har glemt sikkerhetskoden for Skjermtid

Se Skjermtid-rapporten din, og sett grenser

Med Skjermtid får du en rapport som viser hvordan enheten er brukt, hvilke apper du har åpnet, hvilke nettsteder du har besøkt, med mer. For å se rapporten går du til Innstillinger > Skjermtid og trykker på Se all app- og nettstedsaktivitet. Der kan du se bruken din, angi grenser for de mest brukte appene dine og se hvor mange ganger en enhet har mottatt varslinger eller blitt plukket opp.

Hvis du har slått på Del mellom enheter, kan du se den generelle bruken på alle enhetene dine som er logget på med Apple‑ID-en din.

iPhone-skjerm hvor Skjermtid-bruken din vises

Administrer innstillinger for Skjermtid

Gå til Innstillinger > Skjermtid. Trykk deretter på Se all aktivitet, og velg en kategori på listen under for å angi grenser og restriksjoner.

Skjermfri tid

Når du planlegger skjermfri tid, blir kun anropene og appene du velger, tilgjengelige. Skjermfri tid gjelder for alle enhetene dine som har Skjermtid aktivert, og du får en påminnelse fem minutter før den begynner. Hvis du har angitt en kode for Skjermtid, inneholder skjermfri tid en ekstra innstilling: Blokker når skjermfri tid starter. Når denne innstillingen er valgt, og du klikker på Be om mer tid når Skjermfri tid begynner, kan du oppgi koden for å godkjenne appen i et kvarter, i en time eller hele dagen. For barnekontoer kan brukeren klikke én gang på Ett minutt til, eller brukeren kan klikke på Spør om mer tid for å sende forespørselen til forelder- eller vergekontoen for godkjenning.

Appgrenser

Du kan angi daglige grenser for appkategorier med Appgrenser. Kanskje du for eksempel vil se produktivitetsapper mens du er på jobb, og ikke sosiale medier eller spill. Appgrenser oppdateres ved midnatt hver dag, og du kan slette dem når som helst.

Alltid tillatt

Hvis du administrerer en barnekonto, kan du kontrollere hvem barnet kan kommunisere med gjennom dagen og under skjermfri tid. Disse grensene gjelder for telefonkontakter, samt kontakter i FaceTime, Meldinger og iCloud. Det er også her du kan bestemme og administrere hvilke kontakter som er tilgjengelige på en Apple Watch sammenkoblet gjennom Familieoppsett. Kommunikasjon med nødnumre som er gjenkjent av mobiloperatøren du bruker til din iPhone eller Apple Watch, er alltid tillatt. Du må ha iCloud-kontaktene dine aktivert for å bruke denne funksjonen.

Skjermavstand

Skjermavstand gir deg beskjed når det anbefales at du flytter iPhone eller iPad lenger bort fra ansiktet ditt for å redusere belastningen på øynene og risikoen for nærsynthet hos barn.

Begrensninger for kommunikasjon

Telefon, Meldinger, FaceTime og Kart er alltid tillatt som standard, men du kan fjerne dem. Du kan justere innstillingene for Kommunikasjonsgrenser hvis du vil ha tilgang til bestemte apper selv om skjermfri tid er aktivert eller du har stilt inn appgrensen for Alle apper og kategorier.

Trygg kommunikasjon

Innstillingen for Trygg kommunikasjon bidrar til å beskytte barn mot deling av sensitive bilder og videoer, og den gir veiledning og alderstilpassede ressurser for å hjelpe dem med å ta trygge valg. Apple har ikke tilgang til bildene eller videoene.

Finn ut mer om Trygg kommunikasjon på barnets Apple-enhet

Innhold og personvern

Du bestemmer hvilken type innhold som vises på enheten din eller på barneenheter du administrerer. Blokker upassende innhold, kjøp og nedlastinger, og konfigurer personverninnstillinger med Innhold og personvern.