Hvis du ikke kan sende eller motta meldinger på Apple Watch

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser en varselmelding eller et rødt utropstegn, eller hvis du ikke kan motta meldinger.

Hvis du ser et rødt utropstegn

Hvis et rødt utropstegnutropstegn eller «ikke levert» vises ved siden av en melding, kan du trykke på varselmeldingen for å prøve å sende meldingen på nytt. Hvis meldingen fortsatt ikke blir sendt, kan du prøve å følge trinnene nedenfor.

Hvis du ikke kan sende eller motta meldinger

Gjør et nytt forsøk på å sende en melding på Apple Watch etter hvert trinn.

Sjekk Kontrollsenter

Hvis det vises et symbol for Ikke forstyrr eller Flymodus på urskiven, må du slå av disse innstillingene i Kontrollsenter.

For å åpne Kontrollsenter trykker du på sideknappen (for watchOS 9 eller eldre trykker og holder du på bunnen av skjermen og sveiper opp). Trykk på de markerte Ikke forstyrr- og Flymodus-symbolene for å slå av innstillingene.

watchos-10-series-8-control-center-do-not-disturb-airplane-mode-steps

Kontroller tilkoblingen din

Forsikre deg om at Apple Watch kan kobles til iPhone, mobildata eller wifi. For å kunne sende og motta SMS/MMS fra Apple Watch-modeller med mobilnett må den sammenkoblede iPhonen være slått på og koblet til wifi eller mobilnett, men iPhonen trenger ikke å være i nærheten.

Du kan sende og motta iMessage-meldinger på Apple Watch når Apple Watch er koblet til wifi eller mobilnett, selv når iPhone ikke er koblet til eller slått på.

Finn ut hvordan Apple Watch-tilkoblinger fungerer, og få hjelp hvis enhetene dine kobler seg fra.

watchos-10-series-8-control-center-steps

Prøv å sende en melding fra iPhonen

Hvis iPhonen ikke kan sende eller motta meldinger, kan du prøve å løse problemer med meldinger på iPhone.

Sørg for at du er pålogget

Åpne Apple Watch-appen på iPhone, trykk på fanen Min Apple Watch, og trykk på Generelt > Apple-ID.

ios-17-watchos-10-iphone-14-pro-watch-my-watch-settings-general-apple-id

Sjekk innstillingene for iMessage

Gå til Innstillinger > Meldinger på iPhonen, og kontroller at iMessage er slått på.

Trykk så på Send og motta, og sørg for at du bruker samme Apple-ID som på Apple Watch.

Hvis du ikke er pålogget, logger du på iMessage med Apple-ID-en din.

ios-17-iphone-14-pro-settings-messages

Logg av iMessage

Trykk på Innstillinger > Meldinger > Send og motta. Trykk på Apple-ID-en din og deretter på Logg av.

Trykk så på Innstillinger > Meldinger. Slå iMessage av og deretter på igjen

ios-17-iphone-14-pro-settings-messages-imessage

Logg på iMessage igjen

Trykk på Innstillinger > Meldinger > Send og motta > Bruk en Apple-ID til iMessage, og logg på.

Start Apple Watch og iPhone på nytt

Slik starter du Apple Watch på nytt og starter iPhone på nytt.

Se etter oppdateringer

Slik oppdaterer du Apple Watch og oppdaterer iPhone.

Kontakt oss

Før du kontakter oss, fjerner du sammenkoblingen til Apple Watch og kobler den til igjen. Hvis du fortsatt ikke kan sende eller motta meldinger, kontakter du Apple-kundestøtte.

Finn ut mer

Finn ut hvordan du bruker Meldinger på Apple Watch.