Hvis dobbelttrykk ikke fungerer på Apple Watch

Finn ut hva du kan gjøre hvis dobbelttrykk ikke fungerer som forventet på Apple Watch Series 9 eller Apple Watch Ultra 2.

Hvis klokken ikke gjenkjenner bevegelsen

Hvis du prøver å dobbelttrykke, men klokken ikke gjenkjenner bevegelsen, følger du denne fremgangsmåten:

1. Løft håndleddet for å vekke skjermen. Skjermen må lyse opp før du prøver å dobbelttrykke. Trykk sammen pekefingeren og tommelen på klokkehånden din to ganger, i samme takt som når du dobbeltklikker på en styreflate eller dobbeltklikker sideknappen for Apple Pay. Prøv bevegelsen når du sitter eller står stille.* Hvis du vil finne ut mer, kan du åpne Innstillinger-appen på klokken og deretter trykke på Bevegelser > Dobbelttrykk > Learn more in Tips (Finn ut mer i Tips).

2. Sørg for at klokken er ulåst og sitter tett mot håndleddet.

3. På urskiven sjekker du om SpareblussmodusSpareblussmodus, fokuset Sovingfokuset Soving, ForestillingForestilling eller UndervannslåsUndervannslås er på. Dobbelttrykk er kun tilgjengelig når disse funksjonene er slått av i kontrollsenteret.

4. Sørg for at klokken ikke er sammenkoblet som en klokke med familieoppsett.

5. Sørg for at dobbelttrykk er slått på. Du kontrollerer dette ved å åpne Innstillinger-appen på klokken og deretter trykke på Bevegelser > Dobbelttrykk. Dobbelttrykk kan ikke slås på når noen av de følgende tilgjengelighetsinnstillingene er slått på: AssistiveTouch, Hurtighandlinger, Zoom med håndbevegelser eller VoiceOver med håndbevegelser.

6. Sørg for at Håndleddsensor er på. Du kontrollerer dette ved å åpne Innstillinger-appen på klokken og deretter trykke på Kode.

7. Sørg for at Løft armen for å vekke er på. Du kontrollerer dette ved å åpne Innstillinger-appen på klokken og deretter trykke på Skjerm og lysstyrke.

* Apple Watch oppdager kanskje ikke dobbelttrykk når du går i trapper, løper eller sykler, eller hvis du har en tatovering på håndleddet.

Hvis en aktivitet utløser utilsiktede dobbelttrykk

Under enkelte aktiviteter kan Apple Watch registrere dobbelttrykkbevegelsen når du ikke mente å bruke den. Du kan slå av dobbelttrykk og deretter slå funksjonen på igjen senere:

1. Åpne Innstillinger-appen på klokken.

2. Trykk på Bevegelser > Dobbelttrykk. Deretter slår du av Dobbelttrykk.

3. Når du er ferdig med aktiviteten, slår du dobbelttrykk på igjen.

Hvis dobbelttrykk-symbolet rister fra side til side

Når du bruker dobbelttrykk, vises dobbelttrykk-symbolet  kort øverst på skjermen. Hvis dobbelttrykk-symbolet rister fra side til side, er ikke dobbelttrykk tilgjengelig på den aktuelle skjermen eller i den aktuelle tredjepartsappen.

Her er noen vanlige handlinger som er tilgjengelige med dobbelttrykk:

• Start eller stopp avspilling av musikk, podkaster, lydbøker og andre medier i Spilles nå

• Besvar eller avslutt en telefonsamtale

• Stopp en tidtaker

• Svar på en melding

• Åpne en smartstabel fra urskiven og bla gjennom widgeter

• Slumre en alarm

• Ta et bilde i Kamerautløser

• Spill inn et taleopptak

• Stans og gjenoppta en stoppeklokke

• Bytt mellom lommelyktmoduser

Dobbelttrykk er ikke tilgjengelig mens du bruker Dybde-appen eller tar en EKG-måling.

Hvis du trenger mer hjelp

Hvis dobbelttrykk-bevegelsen fortsatt ikke fungerer, følger du denne fremgangsmåten:

1. Kontroller at Apple Watch er oppdatert til watchOS 10.1 eller nyere.

2. Start Apple Watch på nytt.

3. Åpne Innstillinger-appen på klokken, og trykk på Bevegelser > Dobbelttrykk. Slå av Dobbelttrykk, og slå deretter funksjonen på igjen.

4. Sørg for at du har klokken på håndleddet du valgte i Innstillinger. Du kontrollerer dette ved å åpne Innstillinger-appen på klokken og deretter trykke på Generelt > Retning.