Lagre og rediger PDF-filer med Apple Books-appen

Finn ut hvordan du lagrer PDF-filer, konverterer en nettside til en PDF-fil og lagrer en e-post som en PDF-fil i Bøker-appen på iPhone, iPad eller Mac.

Lagre en PDF-fil i Bøker-appen på iPhone eller iPad

1. Trykk på PDF-filen for å åpne den.

2. Trykk på Del-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. Sveip mot venstre over appsymbolene, og trykk på Bøker.

iPhone-bilde som viser hvordan du lagrer en PDF-fil i Bøker-appen

Hvis du ikke ser Bøker, trykker du på Mer-knappenMer-knappen, trykker på Rediger og velger Bøker.

Lagre en PDF-fil i Bøker-appen på Mac

1. Åpne Bøker-appen på Mac.

2. Klikk på PDF-filer under Bibliotek.

3. Dra og slipp PDF-filen fra skrivebordet eller et Finder-vindu i delen PDF-filer i Bøker-appen.

PDF-filen åpnes og lagres automatisk i Bøker-appen. Du kan finne den i biblioteket senere. Hvis du vil ha tilgang til filene på en av de andre enhetene dine, må du konfigurere iCloud Drive.

Finn ut mer om å importere og lagre dokumenter i Bøker-appen på Mac

Konverter en nettside til en PDF-fil på iPhone eller iPad

1. Åpne en nettside i Safari.

2. Trykk på Del-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. Sveip mot venstre over appsymbolene, og trykk på Bøker.

Hvis du ikke ser Bøker, trykker du på Mer-knappenMer-knappen. Trykk deretter på Bøker under Favoritter eller Forslag.

PDF-filen åpnes og lagres automatisk i Bøker-appen. Du kan finne den i biblioteket senere. Hvis du vil ha tilgang til filene på en av de andre enhetene dine, må du konfigurere iCloud Drive.

Lagre en e-post som PDF-fil på iPhone eller iPad

1. Trykk på en e-post i Mail-appen.

2. Hvis du vil lagre e-posten eller e-posttråden som PDF-fil, trykker du på Flere handlinger-knappenNo alt supplied for Image nederst på verktøylinjen.

3. Rull ned, og trykk på Skriv ut.

4. Trykk og hold på forhåndsvisningen av e-posten nederst på skjermen. En større forhåndsvisning åpnes.

5. Trykk på den større forhåndsvisningen.

6. Trykk på Del-knappenNo alt supplied for Image og velg Bøker.

Hvis du ikke ser Bøker, trykker du på Mer-knappenMer-knappen, deretter på Rediger og så på Bøker.

PDF-filen åpnes og lagres automatisk i Bøker-appen. Du kan finne den i biblioteket senere. Hvis du vil ha tilgang til filene på en av de andre enhetene dine, må du konfigurere iCloud Drive.

Gi nytt navn til en PDF-fil i Bøker-appen

Du kan raskt endre navn på PDF-filer du har lagret i Bøker-appen.

På iPhone

1. Åpne Bøker-appen, og finn PDF-filen i biblioteket ditt.

2. Trykk på Vis handlinger-knappenBildet har ingen alternativ tekst under PDF-filen, og trykk på Gi nytt navn.

På iPad eller Mac

1. Åpne Bøker-appen, og finn PDF-filen i biblioteket ditt.

2. Trykk eller klikk på Vis handlinger-knappenBildet har ingen alternativ tekst under PDF-filen, og velg Gi nytt navn.

Bruk Merking i PDF-filene dine

Du kan bruke Merking til å legge til tegninger, merknader, en signatur med mer i PDF-filene du lagrer i Bøker-appen.

1. Åpne PDF-filen på iPhone eller iPad.

2. Trykk på Merking-knappenMerking-knappen, og velg Merking-verktøyet du vil bruke.

Lagre og behandle PDF-filer i Filer-appen

Du kan også bruke Filer-appen til å lagre, organisere, redigere og dele filer på iPhone og iPad