Om iPadOS 15-oppdateringer

iPadOS 15 gjør fleroppgavefunksjoner kraftigere og enklere å finne og bruke. Widgeter kan nå plasseres blant appene på Hjem-skjermen, og appbiblioteket gjør det mulig å få tilgang til appene dine rett fra Dock. Hurtignotater gjør at du raskt og enkelt kan ta notater oppå hvilken som helt app eller Hjem-skjerm. Nye oversettingsfunksjoner og Oversett-appen for iPad gjør det enklere å forstå verden rundt deg. FaceTime-samtaler høres bedre ut og føles mer naturlige med lyd- og videoforbedringer, inkludert romtilpasset lyd og Portrett-modus. Fokus gjør det enklere å unngå distraksjoner ved å filtrere ut varslinger basert på det du holder på med.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.8.2

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.8.1

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.8

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.7.9

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.7.8

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.7.7

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.7.6

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.7.5

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.7.4

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.7.3

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.7.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.7.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.7

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.6.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.6

iPadOS 15.6 inneholder forbedringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer.

• Retter en feil som gjorde at Innstillinger-appen viste at det ikke var mer lagringsplass selv om det var ledig plass.

• Retter en feil som gjorde at punktskriftenheter kunne bli tregere eller ikke reagerte under navigering i tekstinnhold i Mail-appen.

• Retter en feil som gjorde at faner i Safari kunne gå tilbake til forrige nettside.

• Retter en feil som gjorde at iPad mini (sjette generasjon) ikke registrerte en lader eller annet USB-C-tilbehør.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.5

iPadOS 15.5 inneholder forbedringer for Apple Podcasts, samt andre funksjoner og feilrettinger.

iPadOS 15.5 inneholder følgende forbedringer og feilrettinger:

• Apple Podcasts har nå en innstilling for å begrense antallet episoder som oppbevares på iPad, og slette eldre episoder automatisk.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.4.1

iPadOS 15.4.1 inneholder feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad og anbefales for alle brukere.

Denne oppdateringen retter opp følgende feilretting for iPad:

• Det kunne hende at batteriet ble utladet raskere enn ventet etter oppdatering til iPadOS 15.4.

• Det kunne hende at leselister ikke reagerte under navigering i tekst eller når en varsling ble vist.

• Høreapparater laget for iPhone kunne miste forbindelsen ved bruk av enkelte apper fra tredjepart.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.4

iPadOS 15.4 får Universalkontroll, slik at du kan bruke samme mus og tastatur på iPad og Mac. Det er lagt til nye emojier og mulighet til å starte SharePlay-økter direkte fra støttede apper. Denne oppdateringen inneholder også andre funksjoner og feilrettinger for iPad.

Universalkontroll

• Universalkontroll gjør det mulig å bruke samme mus og tastatur på iPad og Mac.

• Tekst kan skrives inn på enten iPad eller Mac, og filer kan flyttes og slippes mellom dem.

Emoji

• Nye emojier omfatter ansikter, håndbevegelser og husholdnings­objekter.

• Håndtrykk-emojien har nå støtte for ulik hudfarge på høyre og venstre hånd.

FaceTime

• SharePlay-økter kan nå startes direkte fra støttede apper.

Siri

• Siri kan opplyse om dato og klokkeslett uten internett­forbindelse på iPad Pro med A12Z Bionic eller nyere.

Oppdateringen inneholder også følgende forbedringer for iPad:

• Volumkontrollene kan stilles inn til å justere seg når du snur iPaden, og støttes på følgende iPad-modeller: iPad (femte generasjon og nyere), iPad mini (fjerde og femte generasjon), iPad Air 2, iPad Air (tredje og fjerde generasjon) og iPad Pro.

• Tilpassede e‑postdomener i iCloud kan nå administreres i Innstillinger.

• Oversetting av nettsider i Safari har fått støtte for italiensk og kinesisk (tradisjonell).

• Podkaster-appen har fått episodefiltre for sesonger, avspilte, uavspilte, arkiverte og nedlastede episoder.

• Snarveier har nå støtte for emneknagger i Påminnelser, og det er mulig å legge til, fjerne og søke etter emneknagger ved oppretting eller redigering av snarveier.

• Sikkerhets­anbefalinger kan nå skjules.

• Det er nå mulig å legge til egne notater for arkiverte passord i Innstillinger.

Oppdateringen inneholder også feilrettinger for iPad:

• Det kunne hende at tastaturet satte inn punktum mellom innskrevne tall.

• Det kunne hende at bilder og videoer ikke ble synkronisert til iCloud-bildebiblioteket.

• Det kunne hende at til­gjengelig­hets­funksjonen Les opp skjerm avsluttet uventet i Bøker-appen.

• Det kunne hende at Direktelytting ikke avsluttet etter at det ble slått av i Kontrollsenter.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.3.1

iPadOS 15.3.1 inneholder viktige sikkerhets­oppdateringer for iPad og retter en feil som kunne føre til at leselister sluttet å reagere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.3

iPadOS 15.3 inneholder feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPad og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.2.1

iPadOS 15.2.1 inneholder følgende feilrettinger for iPad:

• Det kunne skje at Meldinger ikke lastet inn bilder sendt via iCloud-lenker.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.2

iPadOS 15.2 inneholder Personvernrapport for app, Digital arv og andre funksjoner og feilrettinger for iPad.

Personvern

• Personvernrapport for app i Innstillinger viser hvor ofte apper har brukt posisjon, bilder, kamera, mikrofon, kontakter og annet i løpet av de siste sju dagene, i tillegg til nettverksaktivitet.

Apple‑ID

• Digital arv gjør det mulig å gi kontoarvinger tilgang til iCloud-kontoen og den personlige informasjonen din etter din død.

TV-appen

• Butikkfanen gjør det mulig å utforske, kjøpe og leie filmer fra ett sted.

Oppdateringen inneholder også følgende forbedringer for iPad:

• Notater har en innstilling for tilgang til hurtignotater med et sveip fra nedre venstre hjørne eller nedre høyre hjørne på skjermen.

• Skjul e-postadressen min er en tjeneste i Mail-appen som gir abonnenter på iCloud+ unike, tilfeldige e-postadresser.

• Det er nå mulig å slette eller endre navn på emneknagger i Påminnelser og Notater.

Oppdateringen inneholder også feilrettinger for iPad:

• Det kunne skje at Siri ikke responderte mens VoiceOver var aktiv og iPad var låst.

• Det kunne skje at bilder i ProRAW-format så overeksponert ut i tredjeparts bilde­behandlings­apper.

• Det kunne skje at kalenderhendelser dukket opp på feil dato for Microsoft Exchange-brukere.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.1

iPadOS 15.1 kommer med SharePlay, en helt ny måte å dele opplevelser på med venner og familie i FaceTime. Oppdateringen inneholder også andre funksjoner og feilrettinger for iPad.

SharePlay

• SharePlay er en ny måte å dele opplevelser på synkront i FaceTime med innhold fra Apple TV-appen, Apple Music og andre støttede App Store-apper.

• Delte kontroller gir alle muligheten til å sette på pause, starte avspilling og spole frem og tilbake.

• Smart volum senker automatisk volumet til filmen, TV-programmet eller sangen når noen av deltakerne snakker.

• Apple TV gjør det mulig å se den delte videoen på TV-en mens du fortsetter FaceTime-samtalen på iPad.

• Skjermdeling gjør det mulig for alle i FaceTime-samtalen å se på bilder, surfe på nettet eller hjelpe hverandre.

Oversett

• Støtte for mandarin (Taiwan) i Oversett-appen og for oversetting ellers i systemet.

Hjem

• Nye automatiseringsutløsere basert på gjeldende avlesning av HomeKit-kompatible sensorer for fuktighet, luftkvalitet og lysnivå.

Snarveier

• Nye ferdigbygde handlinger lar deg legge tekst på bilder og GIF-filer.

Denne oppdateringen inneholder i tillegg feilrettinger for følgende problemer:

• Det kunne skje at Bilder-appen oppga at lagringsplassen var full ved import av bilder og videoer.

• Det kunne skje at lydavspilling fra apper stoppet ved låsing av skjermen.

• Det kunne skje at tilgjengelige Wi-Fi-nettverk ikke ble funnet.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.0.2

iPadOS 15.0.2 inneholder feilrettinger og viktige sikkerhetsoppdateringer for iPad.

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger for iPad:

• Det kunne skje at bilder arkivert i biblioteket fra Meldinger-appen ble slettet hvis den relaterte meldingstråden eller meldingen ble fjernet.

• Det kunne skje at AirTag ikke ble vist i Objekter-fanen i «Hvor er?».

• Det kunne skje at gjenoppretting eller oppdatering av en enhet mislyktes ved bruk av Finder eller iTunes på iPad mini (sjette generasjon).

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15.0.1

iPadOS 15.0.1 inneholder feilrettinger for iPad.

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger for iPad.

• Det kunne skje at Innstillinger-appen viste et uriktig varsel om at det ikke var mer lagringsplass.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iPadOS 15

Fleroppgaver

• Bruk fleroppgavemenyen øverst i apper for å gå til Split View, Slide Over eller fullskjerm.

• En hylle med vinduer vises i apper og gir deg rask tilgang til alle åpne vinduer.

• Appveksleren inneholder nå Slide Over-apper og gjør det mulig å opprette Split View-områder ved å dra én app over en annen.

• En ny innstilling gjør det mulig å åpne et vindu midt på skjermen uten at du må gå ut av visningen i Mail, Meldinger, Notater, Filer eller tredjepartsapper som støtter det.

• Det er nå mulig å bruke Split View og Slide Over med tastatursnarveier på eksterne tastaturer.

Widgeter

• Widgeter kan plasseres blant appene på Hjem-skjermen.

• En ekstra stor widgetstørrelse er tilgjengelig kun for iPad.

• Nye widgeter inkluderer Hvor er?, Kontakter, App Store, Game Center og Mail.

• Foreslåtte layouter inkluderer widgeter for appene du bruker mest, organisert på Hjem-skjermen.

• Intelligente widgetforslag vises automatisk i Smart Stack til riktig tid basert på aktiviteten din.

Appbibliotek

• Appbibliotek organiserer automatisk appene på iPad i en oversiktlig visning.

• Appbibliotek er tilgjengelig fra et symbol i Dock.

• Rekkefølgen på sidene på Hjem-skjermen kan endres, og sider kan skjules.

Hurtignotater og Notater

• Med hurtignotater kan du skrive notater fra hvor som helst i iPadOS ved å sveipe med fingeren eller Apple Pencil.

• Lenker fra apper og nettsider kan legges til i hurtignotater for å skape kontekst.

• Emneknagger gjør det enkelt å kategorisere og organisere notater.

• Vis notater som er merket med emneknagger raskt ved å trykke på én eller flere emneknagger i emneknaggviseren i sidepanelet.

• Aktivitetsvisningen gir en oppsummering av endringer som er gjort siden forrige gang du viste notatet, sammen med en daglig oppdatert liste over aktivitetene til andre som har tilgang til notatet.

• Omtaler gjør det mulig å varsle andre personer i et delt notat.

FaceTime

• Romtilpasset lyd får det til å høres ut som om stemmene kommer fra den retningen der personene vises på skjermen, i gruppesamtaler i FaceTime (iPad med A12 Bionic og nyere).

• Stemmeisolasjon blokkerer bakgrunnsstøy, slik at stemmen din blir krystallklar (iPad med A12 Bionic og nyere).

• Bredt spektrum inkluderer all bakgrunnsstøy i anropet (iPad med A12 Bionic og nyere).

• Portrettmodus gjør bakgrunnen uskarp, slik at du er i fokus (iPad med A12 Bionic og nyere).

• Rutenettvisning viser opptil seks personer samtidig i gruppesamtaler i FaceTime. Rutene er like store, og den som snakker, blir fremhevet.

• Med FaceTime-lenker kan du invitere vennene dine til en FaceTime-samtale, og venner som bruker Android- eller Windows-enheter kan bli med fra nettleseren.

Meldinger og Memoji

• «Delt med deg» viser innhold som venner har sendt til deg i Meldinger. Innholdet vises i en ny del i Bilder, Safari, Apple News, Apple Music, Apple Podcasts og Apple TV-appen.

• Festet innhold fremhever det delte innholdet du markerer, slik at det blir mer tydelig i Delt med deg, søk i Meldinger og under Detaljer i samtalen.

• Når noen sender flere bilder i Meldinger, vises de som en kollasj eller en stabel som du kan sveipe i.

• Velg mellom mer enn 40 Memoji-antrekk og opptil tre forskjellige farger for å tilpasse Memoji-klistremerkets klær og hodeplagg.

Fokus

• Med Fokus kan du automatisk filtrere varslinger basert på hva du holder på med, for eksempel når du trener, sover, spiller, leser, kjører bil, jobber eller har egentid.

• Fokus bruker intelligens på enheten til å foreslå apper og personer som du kanskje vil tillate varslinger fra når Fokus er aktivert.

• Sidene på Hjem-skjermen kan tilpasses, slik at de viser apper og widgeter for et valgt fokus.

• Kontekstuelle forslag foreslår et fokus basert på konteksten, for eksempel hvor du er eller tid på døgnet.

• Kontaktene dine ser statusen din i Meldinger, slik at de vet at du har dempet varslingene med Fokus.

Varslinger

• Den nye designen viser kontaktbilder for personer og større ikoner for apper.

• Sammendrag av varslinger viser en praktisk samling av varslingene dine basert på en tidsplan du setter opp.

• Varslinger fra apper og meldingstråder kan dempes i én time eller for resten av dagen.

Kart

• Detaljerte bykart viser høydeforskjeller, trær, landemerker, gangfelt og avkjøringer, 3D-visninger som gjør det enklere å navigere i uoversiktlige kryss, og mye mer i San Francisco Bay Area, Los Angeles, New York og London, og flere byer kommer senere (iPad med A12 Bionic og nyere).

• Nye funksjoner for bilkjøring inkluderer et nytt kart for sjåfører, som viser informasjon om ting som trafikk og trafikkuhell, samt en ruteplanlegger som lar deg studere reisen ved å velge avreise- eller ankomsttid.

• Funksjonene for offentlig transport har blitt oppdatert, slik at det er enkelt å få oversikt over avganger i nærheten med ett trykk

• En interaktiv 3D-globus viser flere detaljer for fjellrekker, ørkener, skoger, hav og mye mer (iPad med A12 Bionic og nyere).

• Nye stedskort gjør det enkelt å finne og bruke informasjon om steder, og samlinger med utvalgte anbefalinger har fått et nytt hjem.

Safari

• Fanegrupper gjør det mulig å arkivere og organisere fanene dine og ha tilgang til dem på tvers av enheter.

• Startsiden kan tilpasses med et bakgrunnsbilde og nye deler som Personvernrapport, Forslag fra Siri og Delt med deg.

• Nettlesertillegg på iPadOS, som du finner i App Store, gjør det enkelt å tilpasse nettleseropplevelsen.

• Med Talesøk kan du søke på nett ved hjelp av stemmen.

Oversett

• Oversett-appen for iPad er utviklet for samtaler og kan brukes uten internettilkobling, slik at du kan holde samtalene dine private.

• Med systemomfattende oversettelse kan du markere tekst og håndskrift hvor som helst i iPadOS og få den oversatt med et lite trykk.

• Autooversett registrerer når du begynner og slutter å snakke, og oversetter automatisk det du sier, uten at du må trykke på mikrofonknappen.

• Ansikt-til-ansikt-visning gjør at begge personene i en samtale kan se samtalen fra sin side.

Tekst i objektivet

• Tekst i objektivet lar deg bruke tekst i bildene dine, slik at du kan kopiere og lime inn, søke og oversette i Bilder, Skjermbilde, Hurtigvisning, Safari og Kamera (iPad med A12 Bionic og nyere).

• Datadetektorer for Tekst i objektivet gjenkjenner telefonnumre, e-postadresser, datoer, gateadresser og mye mer i bilder, slik at du kan bruke informasjonen.

Spotlight

• Rikholdige resultater kombinerer all informasjon du leter etter om kontakter, skuespillere, musikere, filmer og TV-serier.

• Du kan søke etter steder, personer, motiver, tekst i bilder og andre ting i bildene i Bilder-biblioteket, for eksempel en hund eller en katt.

• Med Bildesøk på nett kan du søke etter bilder av personer, dyr, monumenter og mye mer.

Bilder

• Minner har ny design med et nytt, interaktivt grensesnitt, animerte kort med smarte, adaptive titler, nye animasjoner og overgangsstiler og flere bildekollasjer.

• Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du bruke musikk derfra i Minner, og tilpassede sangforslag kombinerer anbefalinger fra eksperter med musikksmaken din og motivene i bildene og videoene.

• Med Minner-mikser kan du velge mellom forskjellige sanger og stiler for å formidle den stemningen du ønsker.

• Nye typer minner inkluderer internasjonale helligdager, minner med fokus på barn, trender over tid og forbedrede minner for kjæledyr.

• Info-panelet viser mer informasjon om bildet, for eksempel hvilket kamera og objektiv som ble brukt, sammen med informasjon om blant annet lukkertid og filstørrelse.

• Den visuelle søkefunksjonen gjenkjenner kunst, landemerker rundt om i verden, planter og blomster, bøker og hunde- og katteraser i bildene, slik at du kan få mer informasjon om dem.

Siri

• Behandling på enheten betyr at lyden fra forespørslene dine ikke forlater enheten, og Siri kan også behandle flere forespørsler i frakoblet modus (iPad med A12 Bionic og nyere).

• Med Del objekter med Siri kan du sende objekter fra skjermen, for eksempel bilder, nettsteder og posisjoner i Kart, til kontaktene dine.

• Siri kan bruke kontekst på skjermen til å henvise til kontakter på skjermen for å sende dem en melding eller ringe til dem.

• Med Tilpasning på enheten kan talegjenkjenningen og forståelsen til Siri forbedres uten at det går på bekostning av personvernet (iPad med A12 Bionic og nyere).

Personvern

• Personvernbeskyttelse for Mail ivaretar personvernet ditt ved å forhindre at avsendere får informasjon om Mail-aktiviteten din, IP-adressen din og om du har åpnet e-posten fra dem.

• Intelligent sporingsbeskyttelse i Safari sørger for at sporere ikke kan profilere deg ved hjelp av IP-adressen din.

iCloud+

• iCloud+ er en skybasert abonnementstjeneste som gir deg premiumfunksjoner og mer iCloud-lagringsplass.

• Privat videresending med iCloud (beta) sender forespørslene dine gjennom to separate internettnoder og krypterer internettrafikken fra enheten, slik at du kan bruke Safari på en enda sikrere og mer privat måte.

• Med Skjul e-postadressen min kan du opprette unike, tilfeldige e-postadresser som videresender e-post til din personlige innboks, slik at du kan sende og motta e-post uten å måtte dele e-postadressen din.

• Sikker HomeKit-video støtter tilkobling av flere overvåkingskameraer uten at det går på bekostning av lagringsplassen i iCloud.

• Med Eget e-postdomene kan du tilpasse iCloud-e-postadressen din, og du kan også la familiemedlemmer bruke det samme domenet.

Tilgjengelighet

• Med Bildeutforsking med VoiceOver kan du få enda mer informasjon om personer og objekter, og om tekst og tabelldata i bilder.

• Med Bildebeskrivelser med VoiceOver i Merking kan du legge til dine egne bildebeskrivelser som kan leses opp med VoiceOver.

• Du kan bruke Innstillinger per app til å tilpasse innstillinger for skjerm og tekststørrelse for utvalgte apper.

• Bakgrunnslyder spiller av balansert, lys eller mørk lyd, og lyder av hav, regn eller bekker kontinuerlig i bakgrunnen for å overdøve uønskede lyder fra omgivelsene.

• Med Lydhandlinger for Bryterkontroll kan du kontrollere iPad med enkle munnlyder.

• Du kan importere audiogrammer i Innstillinger, slik at du kan bruke Tilpassing av hodetelefoner basert på resultater fra hørselstester.

• Nye språk for Talekontroll inkluderer mandarin (Fastlands-Kina), kantonesisk (Hongkong), fransk (Frankrike) og tysk (Tyskland).

• Memoji-valg inkluderer cochleaimplantat, oksygenslanger og en myk hjelm.

Denne versjonen inneholder også andre funksjoner og forbedringer:

• Romtilpasset lyd med dynamisk retningssporing i Apple Music gir en enda bedre opplevelse av Dolby Atmos-musikk med AirPods Pro og AirPods Max.

• Forbedringer for tastatursnarveier inkluderer flere tastatursnarveier, ny kompakt design og bedre kategoribasert organisering.

• Med Kontakter for kontogjenoppretting kan du velge en eller flere personer du stoler på, til å hjelpe deg med å tilbakestille passordet ditt, slik at du får tilgang til kontoen din igjen.

• Midlertidig iCloud-lagring sørger for at du får så mye iCloud-lagring som du trenger, for å kunne lage en midlertidig sikkerhetskopi av dataene dine, helt kostnadsfritt, i opptil tre uker når du kjøper en ny enhet.

• Varslinger om gjenlagte objekter i Hvor er? varsler deg hvis du drar fra en enhet eller en gjenstand som støttes, og Hvor er? viser deg også veien tilbake til enheten.

• Du kan bruke spillkontrollere som Xbox Series X|S trådløs kontroller eller Sony PS5 DualSense™ trådløs kontroller til å arkivere høydepunkter fra opptil de siste 15 sekundene av spillingen.

• Hendelser i apper i App Store gjør det enklere å finne hendelser i apper og spill, for eksempel konkurranser, filmpremierer eller strømming i sanntid.

Denne versjonen inneholder enda flere funksjoner og forbedringer. Du kan lese mer på: https://www.apple.com/no/ipados/ipados-15/features/

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222