iOS 4.2-programvareoppdatering for iPad

Systemkrav:

• Mac or PC computer with USB 2.0 port

• iTunes 10.1 eller nyere

Products compatible with this software update:

• iPad (Wi-Fi and Wi-Fi + 3G)

Denne oppdateringen inneholder mer enn 100 nye funksjoner for iPad, inkludert støtte for fleroppgavekjøring, mapper, samlet e-postinnboks, Game Center, AirPrint, AirPlay og mange systemforbedringer. Den anbefales sterkt for alle iPad-brukere.

iOS 4.2 for iPad omfatter følgende:

• Støtte for fleroppgavekjøring for tredjepartsprogrammer.

- Grensesnitt for fleroppgavekjøring gjør det enkelt å veksle mellom programmer, justere skjermlysstyrken, betjene avspilling, låse skjermretningen og håndtere utskriftsjobber.

- Støtte for at lydprogrammer kan spille i bakgrunnen.

- VoIP-programmer kan motta og opprettholde samtaler i bakgrunnen eller når enheten er i dvale.

- Programmer kan registrere hvor enheten befinner seg, og utføre handlinger mens de kjører i bakgrunnen.

- Varslinger og meldinger kan sendes til programmer ved hjelp av push og lokale varsler.

- Programmer kan fullføre oppgaver i bakgrunnen.

• Mapper gjør det enklere å organisere og finne igjen programmer.

• Mail-forbedringer.

- Samlet innboks for å vise e-postmeldinger fra alle kontoer på ett sted.

- Rask innboksveksling for å veksle hurtig mellom ulike e-postkontoer.

- Meldingstråder for å vise flere e-postmeldinger fra samme samtale.

- Importer .ics-filer til Kalender.

- Åpne vedlegg med kompatible tredjepartsprogrammer.

- Arkiver eller slett søkeresultater.

- Mulighet til å velge størrelse på bildevedlegg.

- Meldinger i utboksen kan redigeres eller slettes.

• Game Center.

- Send og motta venneforespørsler.

- Inviter venner til flerspillerspill via Internett.

- Spill flerspillerspill ved å bli automatisk satt sammen med andre spillere.

- Vis ledertavler og prestasjoner.

- Oppdag nye spill fra venner.

• AirPrint.

- Skriv ut e-postmeldinger, bilder, nettsider og annet direkte på AirPrint-kompatible skrivere i et lokalt trådløst nettverk.

• AirPlay.

- Stream videoer, musikk og bilder trådløst til Apple TV.

- Stream musikk trådløst til AirPlay-kompatible høyttalere eller mottakere, inkludert AirPort Express.

• Finn tekst på nettsider i Safari.

• Bruk Spotlight til å søke på nettet og Wikipedia.

• Forslag og siste søk vises ved søk på nettet.

• Støtte for leie av TV-programmer via iTunes.

• Lag og rediger iTunes-spillelister på enheten.

• Støtte for å gi programmer som gave i iTunes.

• Send og godta kalenderinvitasjoner trådløst med støttede CalDAV-tjenere.

• Støtte for MobileMe-kalenderdeling.

• Bedre personvern rundt stedsinformasjon.

- Et Stedstjenester-symbol vises i statuslinjen og indikerer når Stedstjenester er i bruk.

- Stedstjenester kan aktiveres og deaktiveres for hvert program.

- Indikasjon av programmer som har søkt opp stedet du er på, de siste 24 timene.

• Ytterligere foreldrekontroll.

- Forhindre at det legges til venner i Game Center, og at programmer slettes.

- Begrens endringer til innstillingene for Kontoer og Stedstjenester.

• Nye språk, ordlister og tastaturer.

• Nye fonter tilgjengelige i Notater.

• Synkroniser notater trådløst ved hjelp av IMAP-baserte e-postkontoer.

• Automatisk stavekontroll.

• Slå av bakgrunnslyder ved hjelp av lydløsbryteren på siden av iPad-enheten.

• Forbedret støtte for Bluetooth AVRCP.

• Vedvarende Wi-Fi-forbindelse for å motta push-varslinger.

• Støtte for Bluetooth-leselister og internasjonale punktskrifttabeller, kontroll av VoiceOver ved hjelp av et eksternt tastatur, samt andre tilgjengelighetsforbedringer.

• Trådløs levering av oppdateringer av operatørinnstillinger for iPad med Wi-Fi og 3G.

• Forbedret bedriftsstøtte.

- Støtte for tredjeparts Mobile Device Management-løsninger.

- Mulighet for trådløs distribusjon av bedriftsprogrammer.

- Kompatibilitet med Exchange Server 2010.

- Støtte for flere Exchange ActiveSync-kontoer.

- Støtte for SSL-VPN-programmene Junos Pulse fra Juniper og AnyConnect fra Cisco (tilgjengelige i App Store).

• Mer enn 1500 nye utvikler-APIer.

• Problemløsninger.

Produkter som er kompatible med denne programvareoppdateringen:

• iPad

• iPad WiFi + 3G

Du finner funksjonsbeskrivelser og fullstendige instruksjoner i brukerhåndbøkene for iPad på: http://support.apple.com/no_NO/manuals/ipad

Du finner mer informasjon om iPad på: http://www.apple.com/no/ipad

Hvis du vil løse problemer med iPad eller se mer supportinformasjon, går du til: http://www.apple.com/no/support/ipad

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

Støttede språk:  Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, Nederlands, Norsk Bokmål, Polski, Português, Português (Brasil), Pусский, Suomi, Svensk, 日本語, 简体中文, 繁體中文, 한국어