Hvis du trenger hjelp med CarPlay

Hvis CarPlay ikke fungerer som forventet, sjekker du innstillingene, tilkoblingen og kjøretøykompatibiliteten.

Dette trenger du for å bruke CarPlay

Sjekk den kablede eller trådløse tilkoblingen og iPhone-innstillingene

Hvis iPhonen er oppdatert til den nyeste versjonen av iOS, følger du denne fremgangsmåten – samtidig som du sjekker CarPlay etter hvert trinn:

1. Sjekk forbindelsen til CarPlay-stereoen din:

• Hvis du har en kablet forbindelse, kan du prøve å koble til igjen med en annen USB-kabel til en annen USB-port hvis det er mulig.

• Hvis du har en trådløs tilkobling, må du sørge for at Bluetooth er slått på på iPhone under Innstillinger > Bluetooth. Gå deretter til Innstillinger > Wi-Fi, og påse at Wi-Fi også er slått på. Trykk på CarPlay-nettverket, og sjekk at Autotilkobling er slått på.

2. Hvis CarPlay ikke aktiveres automatisk, kan du se etter CarPlay-logoen på skjermen i bilen og velge den.

3. Start iPhonen og bilen på nytt.

4. Kontroller at Siri er aktivert.

5. Hvis iPhone ikke gjenkjennes av CarPlay, kan du sjekke at CarPlay ikke har restriksjoner. Gå til Innstillinger > Skjermtid > Innhold og personvern. Hvis innholds- og personvernrestriksjoner er på, trykker du på Tillatte apper og kontrollerer at CarPlay er aktivert.

6. Gå til Innstillinger > Generell > CarPlay, trykk på bilen din, og trykk deretter på Glem denne bilen. Deretter konfigurerer du CarPlay igjen.

7. Kontroller at CarPlay-stereoen din bruker den nyeste firmwaren fra bilprodusenten. Se bilens brukerhåndbok for mer informasjon.

Kontakt Apple-kundestøtte dersom du fortsatt har problemer med CarPlay.

En iPhone med en USB-C-kontakt kan kobles til CarPlay med USB-C til Lightning-adapteren

Du kan bruke USB-C-til-Lightning-adapteren med kablet CarPlay i de fleste kjøretøy. Enkelte kombinasjoner av adaptere, kabler og underholdningssystemer for kjøretøy kan imidlertid forstyrre den kablede CarPlay-tilkoblingen. I denne situasjonen, eller for biler som kun støtter kablet CarPlay, må du bruke en direkte tilkobling med en USB-kabel.

Finn ut mer om USB-C til Lightning-adapteren