Hvis du ser en melding om at iPhone, iPad eller Apple Vision Pro er utilgjengelig, eller skjermen «Låst av sikkerhetshensyn»

Hvis du har glemt koden på enheten, kan du bruke Apple-ID-en med tilhørende passord for å slette og tilbakestille enheten uten en datamaskin.

Før du tilbakestiller enheten

• Du må ha en enhet som bruker visionOS, iOS 15.2 eller iPadOS 15.2 eller nyere.

• Enheten må være koblet til et mobilnettverk eller wifi-nettverk.*

• Du trenger Apple-ID-en og passordet som du brukte til å konfigurere enheten.

På iPhone eller iPad vises alternativet «Har du glemt koden?» når du har en enhet som bruker iOS 17 eller iPadOS 17 eller nyere, og du er koblet til et mobilnettverk eller wifi-nettverk. Alternativet «Slett [enhet]» vises hvis du har en enhet som bruker iOS 15.2, iPadOS 15.2, iOS 16 eller iPadOS 16, og du er koblet til et mobilnettverk eller et wifi-nettverk.

*Hvis du starter enheten på nytt når det står «Låst av sikkerhetshensyn» på den låste skjermen, vil du ikke kunne koble til et wifi-nettverk igjen før enheten er låst opp. Mobilenheter kobles til et mobilnettverk igjen hvis du har et aktivt abonnement og dekning.

Slik tilbakestiller du enheten i iOS 17

Hvis du bruker eSIM på iOS 16 eller eldre, tar du kontakt med operatøren din før du prøver disse trinnene og ber dem om en QR-kode for å konfigurere eSIM på nytt.

1. På den låste skjermen på enheten prøver du å skrive inn koden frem til du ser skjermen «[Enhet] er ikke tilgjengelig» og du blir bedt om å prøve igjen senere.

2. Når du kan, trykker du på alternativet «Har du glemt koden?» nederst i hjørnet på skjermen.

Skjermen «iPhone er ikke tilgjengelig i iOS 17 eller nyere» inkluderer alternativet «Har du glemt koden?»
  3. Trykk på Start tilbakestilling av [enhet] på skjermen «Låst av sikkerhetshensyn» for å bekrefte.

4. Skriv inn passordet til Apple-ID-en for å logge av Apple-ID-en på enheten.

5. Trykk på Slett [enheten] for å slette alle data og innstillinger permanent. Hvis du bruker eSIM med iOS 17 eller nyere, kan du også velge å beholde eSIM og slette dataene dine eller å slette eSIM og slette dataene dine.

Når du går gjennom prosessen for å tilbakestille koden i iOS 17 og nyere, kan du velge å beholde eSIM eller slette eSIM.

6. Når enheten starter på nytt, følger du instruksjonene på skjermen for å konfigurere enheten på nytt, gjenoppretter dataene og innstillingene fra en sikkerhetskopi og angir en ny kode.

Hvis du ikke kan følge denne fremgangsmåten, kan du bruke en datamaskin til å tilbakestille enheten.

Du kan bare komme til skjermen «Låst av sikkerhetshensyn» hvis du har en aktiv mobiltilkobling eller wifi-tilkobling og tidligere har aktivert Hvor er? på enheten. Når du har prøvd å skrive inn passordet ti ganger, vil enheten enten slette seg selv eller vise «Låst av sikkerhetshensyn» og alternativet «Har du glemt koden?» uten en tidtaker, avhengig av hvordan du tidligere har konfigurert enheten.

Hvis du nylig har endret kode, bruker du den gamle koden til å logge deg på midlertidig

Når du endrer koden i iOS 17 og nyere, gir Nullstilling av kode deg muligheten til å logge deg på telefonen med den gamle iPhone-koden i 72 timer. Når du logger på iPhone på denne måten, må du umiddelbart endre koden igjen.

Slik bruker du Nullstilling av kode:

1. På den låste skjermen på enheten prøver du å skrive inn koden frem til du ser skjermen «[Enhet] er ikke tilgjengelig» og du blir bedt om å prøve igjen senere.

2. Når du kan, trykker du på alternativet «Har du glemt koden?» nederst i hjørnet på skjermen.

3. Trykk på Prøv Nullstilling av kode.

4. Skriv inn den gamle koden og følg instruksjonene på skjermen for å angi en ny kode.

Når du endrer koden din i iOS 17 eller nyere, kan du midlertidig låse opp enheten med en gammel kode.

Nullstilling av kode er ikke tilgjengelig på Apple Vision Pro.

Har du problemer med å tilbakestille enheten?