Bruk den gamle koden midlertidig når du glemmer den nye koden på iPhone eller iPad

I iOS 17 og iPadOS 17 og nyere kan du bruke nullstilling av kode for å få tilgang til telefonen hvis du har glemt den nye sikkerhetskoden.

Om Nullstilling av kode

Når du endrer koden i iOS 17 eller iPadOS 17 og nyere, kan den gamle koden fremdeles brukes i 72 timer etter endring. Når du bruker denne funksjonen for å få tilgang til iPhone eller iPad, må du umiddelbart endre koden igjen.

Bruk Nullstilling av kode

1. På den låste skjermen på enheten prøver du å skrive inn koden fem ganger, til du ser skjermen «[Enhet] er ikke tilgjengelig» og du blir bedt om å prøve igjen senere.

2. Når du kan, trykker du på alternativet Har du glemt koden? nederst i hjørnet på skjermen.

Hvis du er låst ute av iPhonen, kan du starte nullstilling av enheten når du trykker på Har du glemt koden?
  3. Trykk på Oppgi forrige kode.

4. Skriv inn den gamle koden din og følg instruksjonene på skjermen for å angi en ny kode.

Når du endrer koden din i iOS 17 og nyere, kan du midlertidig låse opp enheten med den gamle koden.

Angi at en gammel kode skal utløpe raskere enn 72 timer

1. Åpne Innstillinger-appen og trykk på Face ID og kode.

2. Skriv inn koden din.

3. Trykk på Opphev bruk av forrige kode nå.

I Innstillinger > Face ID og kode kan du manuelt oppheve bruk av den gamle koden.