Hvis du ikke kan bli med i en Delte passord-gruppe

Du må kanskje oppdatere enheten eller godta gruppeinvitasjonen via Passord i Innstillinger-appen.

Delte passord-grupper

Delte passord-grupper gir deg en rask og sikker måte å dele passord og passnøkler på med familien din og andre godkjente kontakter. Når du blir med i en Delte passord-gruppe, foreslås passord og passnøkler som er delt i gruppen automatisk under pålogging på nettsteder eller i apper.

• Du kan velge hvilke passord du vil dele. Og passordene dine kan slettes fra gruppen når som helst.

• Alle i gruppen kan legge til passord, og alle de delte passordene synkroniseres på enhetene til medlemmene.

• Personen som opprettet gruppen, kan legge til eller fjerne andre medlemmer, eller slette gruppen. Du mottar et varsel hver gang et nytt medlem blir invitert til gruppen. Du kan forlate gruppen når som helst – passordene og passnøklene dine fjernes når du forlater den.

Hvis du mottar en invitasjon til en Delte passord-gruppe

Når noen legger deg til i en Delte passord-gruppe, kan de varsle deg via Meldinger. Når du trykker på iMessage-invitasjonen, åpnes Passord-delen av Innstillinger-appen (eller Systeminnstillinger på Mac). Her kan du se og svare på invitasjonen.

Hvis Innstillinger eller Systeminnstillinger ikke åpnes, eller du ikke kan bli med i en Delte passord-gruppe:

• Oppdater iPhone, iPad eller Mac til den nyeste programvareversjonen. Deretter godtar du invitasjonen på nytt via Passord i Innstillinger-appen (eller Systeminnstillinger på Mac).

• Du har kanskje mottatt en invitasjon fra noen som du ikke har lagret i Kontakter. Hvis du er sikker på at du kjenner og stoler på denne personen, kan du godta invitasjonen via Passord i Innstillinger-appen (eller Systeminnstillinger på Mac).

Oppdater iPhone, iPad eller Mac

Når du flytter et passord eller en passnøkkel til en Delte passord-gruppe, kan du bare se det aktuelle passordet eller den aktuelle passnøkkelen på enheter med iOS 17 eller nyere, iPadOS 17 eller nyere eller macOS Sonoma eller nyere. Når du blir med i en Delte passord-gruppe, bør du oppdatere alle Apple-enhetene dine for å sikre at passordene og passnøklene dine er tilgjengelige overalt.

Svar på invitasjonen i Innstillinger eller Systeminnstillinger

1. Åpne Innstillinger (eller Systeminnstillinger på Mac).

2. Rull ned og velg Passord.

3. Velg Gruppeinvitasjoner og deretter Vis på invitasjonen.

I Innstillinger trykker du på Passord og deretter på Gruppeinvitasjoner for å bli med i en Delte passord-gruppe
  4. Velg Godta for å bli med i gruppen (eller avslå invitasjonen).

Hvis du ikke gjenkjenner personen som inviterte deg til Delte passord-gruppen

Du bør ikke godta invitasjoner til Delte passord-grupper fra personer du ikke kjenner eller stoler på. I stedet bør du avslå invitasjonen i Innstillinger (eller Systeminnstillinger).