Finn ut mer om iPhone 12 og SAR-testing i Frankrike

iPhone 12 er trygg å bruke i Frankrike og i andre land og regioner.

12. september publiserte Frankrikes Agence Française Nationale des Fréquences («ANFR») en kunngjøring om at iPhone 12 overskrider angitte grenser for spesifikk absorpsjonsrate («SAR»).

Det er viktig for alle iPhone 12-brukere i Frankrike og rundt om i verden å vite at iPhone 12 er trygg å bruke og alltid har vært det.

Alle telefoner er pålagt å oppfylle helse- og sikkerhetsstandarder for akseptert energioverføring, og alle iPhone-modeller oppfyller disse standardene. Disse internasjonale forskriftene og standardene er på plass for å sikre at det er grenser for mengden energi som overføres når en enhet er i nær kontakt med menneskekroppen.

iPhone har i mer enn ti år hatt en funksjon for registrering av kroppskontakt som gjør det mulig for telefonen å ha litt høyere sendeeffekt når du legger telefonen fra deg, for eksempel på et bord. Dette er grundig testet og verifisert internasjonalt som en effektiv mekanisme for å overholde SAR-kravene. Den litt høyere effekten påvirker ikke overholdelse av SAR-kravene, da telefonen er på bordet og ikke i kontakt med kroppen din.

ANFR brukte en testprotokoll som ikke tok høyde for denne mekanismen for registrering av kroppskontakt, og tillot ikke å tilby en litt høyere effekt når det passer. Som en følge av dette har vi rullet ut en programvareoppdatering for brukere i Frankrike som slår av denne funksjonen.

Mer informasjon er tilgjengelig nedenfor.

SAR-forskrifter og -standarder

Siden produktlanseringen i 2020 har iPhone 12 blitt sertifisert og anerkjent for å møte eller overgå alle kravene til aktuelle forskrifter og standarder for SAR (Specific Absorption Rate) på global basis. Disse internasjonale forskriftene og standardene er på plass for å sikre at det er grenser for mengden energi som overføres når en enhet er i nær kontakt med menneskekroppen.

Sensorer for kroppsregistrering

iPhone har sensorer som kan oppdage når den er plassert på en statisk overflate, som et bord, i motsetning til når den holdes i hånden eller ligger i en lomme. Denne mekanismen for registrering av kroppskontakt, som er brukt i alle iPhone-modeller i mer enn ti år, gjør det mulig for enheten å optimalisere ytelsen ved å øke sendeeffekten litt når den ikke er i kontakt med kroppen din.

Den spesifikke testprotokollen som brukes av ANFR krever at enheter oppfyller SAR-grensene på kroppen selv når enheten er testet på en statisk overflate uten kroppskontakt. Denne avgjørelsen er ikke i samsvar med internasjonale standarder, som tillater uavhengig testing av strømkontrollmekanismer som kanskje ikke aktiveres under standard SAR-tester.

Programvareoppdatering for iPhone 12 i Frankrike

iOS 17.1 inkluderer en oppdatering for iPhone 12 for brukere i Frankrike som etterfølger denne spesifikke testprotokollen som krever redusert effekt når telefonen ligger på en statisk overflate og ikke er i kontakt med kroppen til brukeren.

iPhone 12 vil ikke lenger øke den tillatte effekten når den registrerer at den ikke er i kroppskontakt, for eksempel mens den ligger på et bord. Denne endringen i antennens sendeeffekt kan resultere i litt lavere mobilytelse i enkelte tilfeller når telefonen ikke er i kroppskontakt i områder med dårligere dekning. De fleste brukere kommer ikke til å legge merke til denne endringen.