Bruk meldingseffekter i iMessage på iPhone, iPad og iPod touch

Gjør meldingene dine enda mer uttrykksfulle med Memoji-klistremerkeeffekter, bobleeffekter, fullskjermsanimasjoner, kameraeffekter med mer.

For å sende meldingseffekter trenger du iMessage. Les om forskjellen mellom iMessage- og SMS/MMS-meldinger. Avhengig av operatøren din kan det påløpe meldingskostnader når du sender SMS- eller MMS-meldinger. Hvis du bruker iMessage når enheten ikke er tilkoblet Wi-Fi, kan det påløpe kostnader for bruk av mobildata.

Send en melding med effekter

Med meldingseffekter kan du bruke bobleeffekter til å endre utseendet på meldingsboblene, eller du kan animere skjermen med fullskjermeffekter. Du kan også legge til et Memoji-klistremerke med bobleeffekter eller fullskjermeffekter.

Legg til en bobleeffekt

1. Åpne Meldinger og trykk på Skriv ny-knappenSkriv ny-knappen for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.

2. Skriv inn meldingen eller sett inn et bilde, og trykk og hold deretter på Send-knappenSend melding-knappen.

3. Trykk på den grå prikkenden grå prikken for å forhåndsvise bobleeffekter.

En iPhone som viser hvordan du legger til en bobleeffekt
  4. Trykk på Send-knappenSend-knappen.

For å spille av en meldingseffekt du mottar, på nytt, trykker du på Spill av på nytt-knappenSpill av på nytt-knappen under meldingen. Hvis du ikke kan motta bobleeffekter, må du sjekke Reduser bevegelse-innstillingene dine.

Legg til en fullskjermeffekt

1. Åpne Meldinger og trykk på Skriv ny-knappenSkriv ny-knappen for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.

2. Skriv meldingen din.

3. Trykk og hold på Send-knappenSend-knappen, og trykk deretter på Skjerm.

4. Sveip til venstre for å se fullskjermeffekter.

5. Trykk på Send-knappenSend-knappen.

En iPhone som viser fullskjermeffekter

For å spille av en meldingseffekt du mottar, på nytt, trykker du på Spill av på nytt-knappenSpill av på nytt-knappen under meldingen. Hvis du ikke kan motta fullskjermeffekter, må du sjekke Reduser bevegelse-innstillingene dine.

Send en melding med kameraeffekter

Med Kameraeffekter kan du gjøre samtalene dine enda livligere. Lag og del bilder eller videoer med Memoji, filtre, tekst, morsomme klistremerker og mer på en rask måte.

1. Åpne Meldinger og trykk på Skriv ny-knappenSkriv ny-knappen for å opprette en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.

2. Trykk på Mer-knappen Mer-knappen.

3. Trykk på Kamera-knappenKamera-knappen.

4. Ta et bilde eller en video.

5. Trykk på Effekter-knappenEffekter-knappen, og velg deretter en av effektene, for eksempel Memoji*Memoji* eller en iMessage-app. Du kan legge til mer enn én effekt i et bilde eller en video.

6. Når du har valgt effekten du vil bruke, trykker du på Ferdig.

En iPhone som viser kameraeffekter
  7. Trykk på Send-knappenSend-knappen, eller trykk på Ferdig for å legge til en personlig melding. Hvis du ikke vil sende bildet, trykker du på Lukk-knappenLukk-knappen øverst til høyre på bildet.

Svar på en melding med uttrykk

Med Tapback kan du raskt svare på meldinger med uttrykk, for eksempel en tommel opp eller et hjerte.

1. Åpne en samtale i Meldinger.

2. Dobbelttrykk på meldingsboblen eller bildet du vil svare på.

3. Velg en Tapback du vil sende.

En iPhone som viser hvordan du bruker Tapback

Du kan også bruke Tapback i gruppesamtaler. Vil du se hvem som har svart med en Tapback, trykker du på den.

Send en håndskrevet melding

Du kan gjøre meldingene dine mer personlige ved å legge til et håndskrevet notat. Venner og familie vil se en animert melding, akkurat som om den ble skrevet foran dem.

1. Åpne Meldinger og trykk på Skriv ny-knappenSkriv ny-knappen for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.

2. Trykk på tekstfeltet over tastaturet.

3. Hvis du har en iPhone, snur du den sidelengs og trykker på Håndskreven melding-knappenHåndskreven melding-knappen på tastaturet. På en iPad trenger du ikke å snu den sidelengs. Bare trykk på Håndskreven melding-knappenHåndskreven melding-knappen på tastaturet.

4. Skriv meldingen din, eller velg et av valgene nederst på skjermen.

5. Trykk på Angre eller Tøm for å begynne på nytt. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig. Trykk deretter på Send-knappenSend-knappen.

En iPhone som viser et håndskrevet notat i Meldinger